MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 5 Μαΐου 2017

ΚΑΖΑΚΗΣ : Είδατε τι σημαίνει πλεόνασμα για το κράτος υπό καθεστώς θεσμικής κατοχής;

Το κράτος εμφανίστηκε να εισπράττει περισσότερους φόρους απ’ όσους προϋπολόγιζε το 2016 κατά 2,6 δις ευρώ. Το συμπέρασμα; Οι Έλληνες έχουν να πληρώσουν φόρους κι επομένως αντέχουν τόσο τη μείωση του αφορολόγητου, όσο και την περεταίρω αύξηση των φορολογικών βαρών. 

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ανακοινώνοντας ένα τέτοιο πρωτοφανές στοιχείο, απέδειξε στους δανειστές ότι είναι η κατάλληλη κυβέρνηση για να εισπράξει τους απαιτούμενους φόρους. Και μάλιστα με το παραπάνω. Επομένως, γιατί να μην θέλουν οι Βρυξέλλες και το Βερολίνο να παραμείνει στη διακυβέρνηση της χώρας; 

Ο Θάνατος του Ανθρωπάκου

«Τί συμβαίνει με τον δρόμο που ακολουθεί τώρα η εποχή μας; Δεν φαίνεται να τον γνωρίζει πολύ καλά ή να επιθυμεί να τον γνωρίσει και οι σπάνιοι διαβάτες που θέλουν όχι να φωτίσουν τα βήματά μας αλλά να εξιχνιάσουν το μυστικό της διαδρομής, συνήθως αποβάλλονται από τους άλλους οδοιπόρους». 

Κώστας Αξελός – Σε αναζήτηση του α-διανόητου 

Η ανθρωπότητα, θα λέγαμε, περιμένει με ανακούφιση την καταστροφή της. Οι διαβάτες που επιθυμούν να φωτίσουν τα βήματά μας, εάν και ελάχιστοι, αποβλήθηκαν. Δεν δημιουργήθηκε, η κατά Ράιχ, «σύνδεση της συνείδησης της επαναστατικής πρωτοπορίας με τη συνείδηση του μέσου πολίτη», δεν θα μπορούσε όμως να γίνει και διαφορετικά. 

Η χειραγώγηση μέσω της Δημοκρατίας

Οι ελίτ αγοράζουν τις εκλογές, χωρίς σχεδόν κανέναν περιορισμό, ενώ οι ανόητες μάζες έχουν την ψευδαίσθηση πως επιλέγουν οι ίδιες τις κυβερνήσεις τους – παραπλανημένες από τις σκηνοθετημένες τηλεοπτικές ή άλλες αντιπαραθέσεις των ιδιοτελών πολιτικών.

«Στις χώρες της Δύσης οι ψηφοφόροι δεν μπορούν να αλλάξουν τις πολιτικές μέσα από τις εκλογές, επειδή οι κυριαρχούσες ελίτ ελέγχουν όποιον τις κερδίσει. Οι εκλογές δίνουν την εντύπωση της Δημοκρατίας, αλλά η ψήφος των ανθρώπων δεν αλλάζει τις πολιτικές που ευνοούν τις ελίτ και τους πολέμους τους. Ως εκ τούτου, η βούληση του λαού είναι ανύπαρκτη, δεν εφαρμόζεται ποτέ.

Καταιγίδα κατασχετηρίων - Τα χρέη πνίγουν τα νοικοκυριά

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 94 ΔΙΣ. ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ

Της Μαρίας Βουργάνα

«Φουσκώνουν» επικίνδυνα μήνα με τον μήνα τα χρέη των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων προς την εφορία, ενώ την ίδια ώρα τα δικαστικά τμήματα των ΔΟΥ έχουν πάρει «φωτιά» επιβάλλοντας με ρυθμό «πολυβόλου» αναγκαστικά μέτρα εκτέλεσης για την είσπραξη των οφειλών. 

Από την αρχή του έτους τα «φρέσκα» ληξιπρόθεσμα χρέη άγγιξαν τα 3,3 δισ. ευρώ, ενώ στο ίδιο διάστημα επιβλήθηκαν κατασχέσεις τραπεζικών καταθέσεων, εισοδημάτων και άλλων περιουσιακών στοιχείων σε 50.399 οφειλέτες. Μέχρι το τέλος Μαρτίου, συνολικά 889.455 φορολογούμενοι ήρθαν αντιμέτωποι με τον εφιάλτη των κατασχέσεων, αφού κατά μέσο όρο κάθε εργάσιμη μέρα διατάσσονται 800 νέες κατασχέσεις. 

Αρπάζουν τις τραπεζικές καταθέσεις λόγω χρεών στα ταμεία

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΡΑΒΑΣΑΚΙΑ

Απειλούνται με κατάσχεση χρημάτων από τους λογαριασμούς τους στις τράπεζες όλοι όσοι έχουν χρέη στα ασφαλιστικά ταμεία κάτω από 5.000 ευρώ.

Εχουν μεταβιβαστεί στο ΚΕΑΟ όλα τα παλιά χρέη σε ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ και έτσι άρχισαν να πέφτουν βροχή τα “ραβασάκια” σε όσους χρωστούν.

Οι οφειλέτες καλούνται να πληρώσουν το χρέος τους ή να το ρυθμίσουν.

Σε διαφορετική περίπτωση την είσπραξη κάνει αναγκαστικά το ΚΕΑΟ με άδειασμα του τραπεζικού λογαριασμού.

Κάμψη-Σοκ… Γι’ αυτό πανηγυρίζει η Κυβέρνηση!!!

ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ ΠΛΕΟΝ ΓΙΑ ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΑΠΑΤΗ

Εντονος προβληματισμός και ανησυχία επικρατεί στην αγορά, μετά τη «βουτιά» άνω του 10% που σημείωσε τον Απρίλιο η κατανάλωση στο πετρέλαιο κίνησης (diesel) και στο λιανεμπόριο τροφίμων. Άνθρωποι της αγοράς αδυνατούν προς το παρόν να εξηγήσουν την πρωτοφανή πτώση των πωλήσεων σε δύο από τους πιο νευραλγικούς κλάδους της οικονομίας και δεν κρύβουν την αγωνία τους για την επόμενη μέρα χιλιάδων επιχειρήσεων, οι οποίες κινούνται στα όρια της επιβίωσης. 

Περί Προπαγάνδας

Ο Θείος Σαμ είναι ένα εθνικό σύμβολο των ΗΠΑ, η ύπαρξη του οποίου χρονολογείται από τον εμφύλιο πόλεμο του 1812, παίρνοντας τη θέση του προηγούμενου συμβόλου της Αμερικής, του «Αδερφού Τζόναθαν». Σήμερα, με πιθανή εξαίρεση το Άγαλμα της Ελευθερίας, ο χαρακτήρας του Θείου Σαμ είναι πιθανότατα η πιο γνωστή και πιο αναγνωρίσιμη προσωπικότητα στις Η.Π.Α, αλλά και ένα από τα πιο γνωστά και φωτεινά παραδείγματα προπαγανδιστικών τεχνικών εν καιρώ πολέμου. 

Κατά τη διάρκεια του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου, μια διάσημη αφίσα, εμπνευσμένη από τις αφίσες της Βρετανικής στρατολόγησης του 1914, απεικονίζει τον Θείο Σάμ να δείχνει προς τον θεατή με τα λόγια «Θέλω Εσένα» (I WANT YOU). Η αφίσα έχει επανειλημμένα αντιγραφεί και αποτελέσει οδηγό για αρκετές προπαγανδιστικές τεχνικές. 

Το 96% ΔΕΝ εμπιστεύεται την Τηλεόραση και τους Δημοσιογράφους αλλά το διαδίκτυο!

Οσο κι αν προσποιείται ο μεγαλο-δημοσιογράφος του ΣΚΑεΙ ότι δεν καταλαβαίνει το γιατί η πτωχή πλέμπα δεν εμπιστεύεται τις «επώνυμες» πένες τους και την μεγάλη «σοφία» τους, η αλήθεια είναι εδώ και τους ισοπεδώνει! 

Ο Δημοσιογράφος μάλιστα αφήνει υπονοούμενο ότι όποιος δεν εμπιστεύεται το ΣΚΑεΙ (και MEGA, STAR, ANT1 κτλ) είναι εν ολίγοις και «ψεκασμένος» ενώ η συστημική Τηλεόραση είναι η μόνη πηγή ειδήσεων. 

Πυκνώνουν τα σύννεφα του πολέμου

Η πιθανότητα να συνδέσει το νόμισμα της με το χρυσό η Κίνα, σε συνεργασία με τη Ρωσία, θεωρείται ως αιτία πολέμου για τις Η.Π.Α. – οι οποίες ίσως αναλάβουν την πρωτοβουλία κινήσεων στη Βόρεια Κορέα, όσο ακόμη έχουν χρόνο για να αντιδράσουν.

Άρθρο

Όλο και περισσότερα ΜΜΕ αναφέρονται στην επερχόμενη μεγάλη σύγκρουση της Κίνας με τις Η.Π.Α., μεταξύ άλλων στο νομισματικό πεδίο – κάτι που έχουμε αναφέρει από πολύ πριν, ενώ αποτελεί τον εφιάλτη της υπερδύναμης ειδικά εάν συνδυαστεί με ανάλογες κινήσεις εκ μέρους της Ρωσίας (το χρυσό ρούβλι).

Διονύσης Χιόνης: «Με το ευρώ χρεοκοπήσαμε».

«Ο ευρωσκεπτικισμός αυξάνεται αλματωδώς και η επιστροφή στα εθνικά νομίσματα αποτελεί την προμετωπίδα της ανάγκης για πολιτικές με περισσότερο εθνικά χαρακτηριστικά, που θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στις σύγχρονες ανάγκες» υποστηρίζει ο καθηγητής Οικονομικών, στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Διονύσης Χιόνης στη συνέντευξη που παραχώρησε στο topontiki.gr. 

Ειδικότερα για την Ελλάδα των μνημονίων ο Δ. Χιόνης λέει ότι «χρειάζεται η διαμόρφωση μιας άλλης πολιτικής και οικονομικής πρότασης, που θα έχει κεντρικό στόχο την αντιμετώπιση της κρίσης, την επίτευξη υψηλών ρυθμών ανάπτυξης και την αντιμετώπιση της φτώχειας». Όπως σημειώνει, η ελληνική οικονομία χρειάζεται ένα μεγάλο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, ωστόσο συμπληρώνει πως «η οικοδόμηση αυτής της πρότασης δεν μπορεί να γίνει εντός ευρώ». «Ένα παρόμοιο πρόγραμμα επενδύσεων πρέπει να συνοδευτεί από νομισματική χαλάρωση. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος να αντιμετωπιστεί η κρίση». 

ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΑΦΕΛΕΙΣ

Δεν πρόλαβε να χαρεί τους πανηγυρισμούς του ο κ. Τσίπρας και ήρθε ο κ. Σόϊμπλε για να ορίσει ρητά και κατηγορηματικά ότι, πρώτα θα δούμε το αποτέλεσμα της εφαρμογής των μέτρων και μετά συζητάμε για χρέος και QE. 

Τι σημαίνει αυτό σε απλά ελληνικά; Σημαίνει πως, αν τα μέτρα δεν αποδώσουν, τότε φυσικά θα πάμε σε νέα μέτρα. Αν όμως τα μέτρα αποδώσουν, τότε δεν υπάρχει λόγος διευθέτησης του χρέους, αφού αυτό θα έχει καταστεί βιώσιμο. Τι δεν καταλαβαίνεις;