MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 9 Μαΐου 2017

Ζωή είναι, θα περάσει…

«Είναι ευκολότερο να ληστέψεις ιδρύοντας μια τράπεζα, παρά απειλώντας έναν ταμία.»
Berthold Brecht


Το 4ο μνημόνιο είναι γεγονός. Πρωί-πρωί ανήμερα της Πρωτομαγιάς κίνησε ο λαός να κάνει το χρέος του. Όχι της απεργίας, διότι είναι και τόσες οι κάστες, που την ιδιοποιούνται πια αυτή τη λέξη «απεργία»! Συνδικάτα-οργανώσεις-κομματικές παρατάξεις-σύλλογοι. Που να στρέψεις το βλέμμα και να μην πέσει πάνω σε πυρήνα, που ενδιαφέρεται για τα δικαιώματα του ανέργου-εργάτη, ο οποίος πάντα για κάποιον λόγο, ανεξιχνίαστο παρακαλώ, διαχωρίζει τη θέση του απ’ τους υπόλοιπους πυρήνες. Ενδιαφέροντος εννοούσα! Άδικα το μυαλό σας πήγε στους άλλους, της φωτιάς! 

Ο μονόδρομος της ονομαστικής διαγραφής

Γνωρίζοντας πως οι Έλληνες είναι πρόθυμοι να θυσιάσουν τα πάντα για τα παιδιά τους, είμαστε σίγουροι πως θα το έκαναν, αρκεί να πιστέψουν στη λύση που θα τους προταθεί – πόσο μάλλον εάν καταλάβουν πως κινδυνεύουν να χάσουν πάνω από 1 τρις €, έναντι δανείων που δεν θα υπερβούν ποτέ τα 350 δις €.

Ανάλυση 

Το ΑΕΠ της Ελλάδας το 2016 σε τιμές αγοράς ανήλθε στα 175,9 δις € (πηγή) – άρα το πρωτογενές πλεόνασμα 3,9% του ΑΕΠ το 2016 ήταν 6,86 δις €. Οι τόκοι του 2016 ήταν 6 δις € (γράφημα), οπότε καλύφθηκαν – γεγονός που σημαίνει πως η χώρα μας είχε δημοσιονομικό πλεόνασμα (μετά από τους τόκους), ύψους 860 εκ. €.

ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΚΤΡΟΠΗ !!!

ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ;;; 

ΒΟΜΒΑ !!! ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΙΣΑΓΕΛΛΕΙΣ !!!

ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΚΤΡΟΠΗ & ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

Δεν το απαιτούν οι δανειστές. Το θέλουν Στουρνάρας και τραπεζίτες, για να γλυτώσουν από τις ποινικές διώξεις που βρίσκονται σε εξέλιξη !!! 

Plan B για ασυλία τραπεζιτών και κατάργηση εισαγγελέων

Το ρεπορτάζ του Documento για την επιχείρηση κατάργησης των εισαγγελέων σε ό,τι αφορά τις τυχόν ποινικές ευθύνες τραπεζιτών προκάλεσε σάλο και αντιδράσεις και εντός της κυβέρνησης. 

Κρυφό σχέδιο επιτήρησης ως το 2060!

Μηχανισμό επιτήρησης της Ελλάδας για τέσσερις ολόκληρες δεκαετίες θέλει να «κρύψει» η Γερμανία στο σχέδιο ελάφρυνσης του χρέους, που συζητείται με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, όπως προκύπτει από «καυτό» σχετικό έγγραφο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), το οποίο αποκάλυψε η γερμανική “Handelsblatt”.

Οι ιδέες που καταγράφονται στο εν λόγω έγγραφο, δια του οποίου επιβεβαιώνεται πλήρως το δημοσίευμα του Σin, την Παρασκευή (http://www.sofokleousin.gr/archives/341384.html) φαίνεται να έχουν υπαγορευθεί από το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας, με το οποίο, ως γνωστόν, διατηρεί άριστη σχέση ο Γερμανός επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ.

Η ΕΞΥΠΝΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

Παρατηρείστε, κάθε καθεστωτικό ΜΜΕ όταν ανακοινώνει ένα νέο μέτρο. Αμέσως από κάτω μπαίνει ο υπότιτλος: 

«Ποιοι κερδίζουν και ποιοι χάνουν».

Αυτό είναι ένα προπαγανδιστικό τέχνασμα που διασπά την κοινωνική συνοχή, αποσπά την προσοχή από το μέτρο αυτό καθαυτό και οδηγεί ατομικά τους πολίτες να δουν αν είναι από τους κερδισμένους ή τους χαμένους στο συγκεκριμένο μέτρο. Ταυτόχρονα προκαλείται κοινωνικός διχασμός και κοινωνικός αυτοματισμός.