MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 10 Μαΐου 2017

Τέλος υπομονής!

Η κυβέρνηση είχε δύο λύσεις στη διάθεση της: την εφαρμογή των μνημονίων βασιλικότερα του βασιλέως με αντάλλαγμα την υπεσχημένη διαγραφή μέρους του δημοσίου χρέους ή τη σύγκρουση με τη Γερμανία. Έχοντας δηλώσει προεκλογικά πως θα επέλεγε τη δεύτερη, συμβιβάστηκε με την πρώτη – οπότε, εάν δεν τιμήσουν το λόγο τους οι δανειστές, είναι πια υποχρεωμένη να ακολουθήσει το δεύτερο δρόμο.

«Οι μάζες δεν επαναστατούν ποτέ από μόνες τους και δεν επαναστατούν μόνο γιατί καταπιέζονται. Μάλιστα, όσο δεν τους επιτρέπεται να έχουν μέτρο σύγκρισης, ούτε καν παίρνουν είδηση πως καταπιέζονται. Ας μην ξεχνάμε πως η γαλλική επανάσταση ξέσπασε δέκα χρόνια μετά τη χρεοκοπία της Γαλλίας – ενώ ήταν εξαιρετικά αιματηρή, επειδή ακριβώς καθυστέρησε τόσο πολύ» (Orwell, με παρεμβάσεις).

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ SUCCESS STORY…. ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΣ;;;;;

ΤΟ SUCCESS STORY ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ: 71.900 ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΕΒΑΛΑΝ ΛΟΥΚΕΤΟ !!! 

ΑΠΟ ΤΑ 300.000 ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΧΟΥΝ ΒΑΛΕΙ ΛΟΥΚΕΤΟ ΟΙ 71.891, ΔΗΛΑΔΗ ΣΧΕΔΟΝ ΤΟ 25% 

Ενώ στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος από τα 110.000 μέλη, το 80% δεν έχει ασφαλιστική ενημερότητα !!!