MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 11 Μαΐου 2017

Το χρήμα της νέας εποχής

Ενώ στην Ελλάδα εφαρμόζεται μία νεοφιλελεύθερη πολιτική εκ μέρους της Τρόικα, ταυτόχρονα με μία «σοβιετικού τύπου» ληστεία των Πολιτών από την κυβέρνηση τους, η κεντρική τράπεζα της Σουηδίας εξετάζει την υιοθέτηση ψηφιακών χρημάτων – γνωρίζοντας πως η παγκοσμιοποίηση είναι ανελέητη για τα κράτη που δεν εκσυγχρονίζονται συνεχώς.

Ανάλυση

Νομίζουμε ότι δεν πρέπει να ασχολείται κανένας πλέον με την κυβέρνηση, ειδικά μετά το νέο μέτρο που ανακοίνωσε για τον υπολογισμό των εισφορών των επαγγελματιών από το 2018 – όπου θα συνυπολογίζονται τα χρήματα που έχουν καταβληθεί για τις εισφορές του 2017, ως επί πλέον εισόδημα!

Το αποκορύφωμα της χειραγώγησης

Όπως γράφει ένα γκεμπελικό δημοσιογραφικό αριστούργημα μίας γερμανικής εφημερίδας, η Ελλάδα κερδίζει από το χρέος της, οπότε δεν χρειάζεται η διαγραφή μέρους του – στηριζόμενη στο δημοσίευμα ενός Ισπανού ιδιώτη στο διαδίκτυο, το οποίο δεν έχει καμία απολύτως επιστημονική μεθοδολογία.

«Η Ελλάδα όχι μόνο δεν πληρώνει τίποτα για το χρέος της, αλλά κερδίζει και από αυτό», αναφέρει σε δημοσίευμά της η Frankfurter Allgemeine Zeitung, επικαλούμενη μελέτη του Ισπανού οικονομολόγου, καθηγητή της σχολής Esade της Βαρκελώνης, Πάμπλο Τριάνα. Στο δημοσίευμα τονίζεται: 

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΟΛΙΓΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ «ΜΑΡΙΟΝΕΤΕΣ»

Ο οικονομικός ολιγάρχης μπορεί με τα χρήματά του να κάνει τα πάντα, ακόμα και ιδιωτικό στρατό. Δεν μπορεί μόνο να κάνει ένα πράγμα: Να εμφανιστεί ενώπιον του λαού ο ίδιος και να τον πείσει ότι τον κλέβει για το καλό του. 

Για το λόγο αυτό, χρησιμοποιεί ως μαριονέτες, επαγγελματίες πολιτικούς – «ηθοποιούς», που παίζουν το ρόλο του δήθεν λαϊκού αντιπροσώπου, ενώ στο παρασκήνιο είναι εντολοδόχοι της οικονομικού ολιγάρχη. Το δε αντιπροσωπευτικό κοινοβουλευτικό σύστημα τον βοηθάει τέλεια για να επιτύχει το στόχο του. 

Ο πατριωτισμός μέσα απο την θέσπιση ορίων στην κίνηση κεφάλαιων

Ο βασικός εκβιασμός των εθνικών κυβερνήσεων από το κερδοσκοπικό κεφάλαιο στηρίζεται στην απειλή μαζικής φυγής κεφαλαίων, κάτι που μπορεί να ανατραπεί εάν τεθούν συγκεκριμένα όρια στην κίνηση τους. 

To 1821 είναι έτος ορόσημο για εμάς τους Έλληνες όμως ταυτόχρονα είναι έτος ορόσημο και για την παγκόσμια οικονομία. 

Την χρονιά αυτή πρωτοεμφανίστηκε στην Βρετανία ο κανόνας του χρυσού, ο επονομαζόμενος αργότερα κλασικός κανόνας, οπότε και η λίρα συνδέθηκε με τον χρυσό σε συγκεκριμένη ισοτιμία.