MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 13 Μαΐου 2017

Ο μηχανισμός της διαφθοράς και της διαπλοκής

Βασίλης Βιλιάρδος

Ο σύγχρονος καπιταλισμός-καζίνο, ο ακραίος νεοφιλελευθερισμός, δεν ενδιαφέρεται για το σωστό και το λάθος, για το δίκιο και το άδικο. Ενδιαφέρεται μόνο για το τι είναι κερδοφόρο, καθώς επίσης για το τι μπορεί να αποκομίσει κανείς. Όταν έχεις στο μισθολόγιο σου την κυβέρνηση, τα ΜΜΕ, το στρατό και την αστυνομία, μπορείς να αποκομίσεις τα πάντα. Ποιός τα πληρώνει; Οι ανόητοι που πιστεύουν ότι υπάρχει Δημοκρατία, καθώς επίσης πως οι ίδιοι αποφασίζουν για το μέλλον τους μέσω της ψήφου τους. 

Πούλησαν κόκκινα δάνεια στο 8,68% της αξίας τους!

H λεηλασία πάει καλά. Αντί να κάνουν κούρεμα στα δάνεια και να διευκολύνουν τους δανειολήπτες …τα πουλάνε στο 8% της αξίας τους …γιατί αυτή ήταν η συμφωνία με τα ξένα αφεντικά προκειμένου να τους ανεβάσουν στην εξουσία.


Ο νέος γαλλογερμανικός άξονας

Σύμφωνα με τους Σόιμπλε και Μακρόν, είναι απαραίτητη η χρηματοδότηση των φτωχότερων κρατών της Ευρωζώνης από τα πλουσιότερα – ενώ δεν μπορεί κανείς να οικοδομήσει μία κοινότητα μεταξύ χωρών διαφορετικών επιπέδων οικονομικής ισχύος, εάν δεν υπάρχει κάποια εξισορρόπηση!

Άποψη

Ριζική αλλαγή σκέψης από τον κ. Σόιμπλε; Προφανώς, αφού συντάσσεται ξαφνικά με το νέο πρόεδρο της Γαλλίας, όσον αφορά το ότι είναι απαραίτητη η χρηματοδότηση των φτωχότερων κρατών της Ευρωζώνης από τα πλουσιότερα! Πόσο μάλλον όταν στην ερώτηση του Spiegel εάν πιστεύει πως η ΕΕ και η Ευρωζώνη πρέπει να εξελιχθούν σε μία «ένωση μεταφοράς κεφαλαίων», απάντησε το αυτονόητο για όλους μέχρι σήμερα, αλλά όχι για τον ίδιο στο παρελθόν: Ότι δηλαδή δεν μπορεί κανείς να οικοδομήσει μία κοινότητα μεταξύ κρατών διαφορετικών επιπέδων οικονομικής ισχύος, εάν δεν υπάρχει κάποια εξισορρόπηση – άρα η μεταφορά κεφαλαίων από τις πλεονασματικές χώρες προς τις ελλειμματικές, όπως συμβαίνει εντός της ομοσπονδιακής Γερμανίας.

ΟΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΑΝΤΑΡΤΕΣ

Θα προσπαθήσω να περιγράψω το σύστημα και το μελλοντικό αντισύστημα με όσο το δυνατόν πιο απλά λόγια για να γίνει κατανοητό.

ΣΥΣΤΗΜΑ:

Το σύστημα δουλεύει ακόμα σήμερα, με το παραδοσιακό δίπολο Αριστερά – Δεξιά, αν και το δίπολο αυτό έπαψε να έχει οποιαδήποτε αναφορά και αξία.

Στο αριστερό άκρο είναι ο κομμουνισμός, όπου δεν υπάρχει ατομική ιδιοκτησία, τα πάντα ανήκουν στο κράτος, όλοι θεωρούνται ίσιοι (άσχετα αν αυτό καταλήγει σε ισοπέδωση) και την εξουσία την έχει ένα μόνο κόμμα, το κομμουνιστικό κόμμα

Σε συναγερμό ολόκληρος ο πλανήτης! Τουλάχιστον 50.000 επιθέσεις έχουν εξαπολύσει χάκερς σε 100 χώρες (χάρτης)

ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ «ΘΥΜΑΤΩΝ» ΤΟ ΡΩΣΙΚΟ ΥΠΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΙ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΙ

Της Χριστίνας Φλάσκου 

Σε συναγερμό ολόκληρος ο πλανήτης καθώς ένας ιδιόμορφος πόλεμος έκανε την εμφάνισή του. Συγκεκριμένα, έχουν ήδη καταγραφεί τουλάχιστον 50.000 επιθέσεις στο «κυβερνοπόλεμο» που έχουν εξαπολύσει χάκερς εναντίον 100 χωρών.