MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 16 Μαΐου 2017

Πτώχευση εν λειτουργία

«Όσοι θυσιάζουν στοιχειώδεις ελευθερίες για λίγη ασφάλεια, δεν αξίζουν ούτε ελευθερία, ούτε ασφάλεια» (B. Franklin). 

Άποψη 

Όταν μία επιχείρηση δεν είναι σε θέση να εξυπηρετεί τις υποχρεώσεις της, αλλά διαθέτει σημαντικά περιουσιακά στοιχεία, ενώ θα μπορούσε να διασωθεί υπό προϋποθέσεις οπότε να μη χαθούν θέσεις εργασίας, τότε αναλαμβάνουν τη διοίκηση της οι πιστωτές – κάτι που περιγράφεται ως χρεοκοπία εν λειτουργία. Διαφορετικά η επιχείρηση κλείνει και ορίζεται ένας σύνδικος πτώχευσης – ο οποίος αναλαμβάνει να ξεπουλήσει τα περιουσιακά της στοιχεία, για να αποπληρώσει μέρος των απαιτήσεων των δανειστών της.

Εξηγώντας τα πολιτικά συστήματα με αγελάδες (εμπλουτισμένο με τα ελληνικά συστήματα)

Του Μιχάλη Χαιρετάκη

Σκλαβιά: Δεν έχεις καμμία αγελάδα.

Φεουδαρχία: ¨Εχεις 2 αγελάδες. Ο άρχοντας παίρνει ένα κομμάτι απο το γάλα και την κρέμα.

Καθαρός Σοσιαλισμός: Εχεις 2 αγελάδες. Η κυβέρνηση τις παιρνει και τις βάζει σε έναν σταύλο μαζί με τις αγελάδες κάποιου άλλου. Εσύ πρέπει να προσέχεις όλες τις αγελάδες. Η κυβέρνηση σου δίνει τόσο γάλα όσο χρειάζεσαι.

ΤΟ "ΤΙΜΙΟ" ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ "ΑΠΑΤΕΩΝΩΝ" ΕΛΛΗΝΩΝ

Το σύστημα αναθέτει σε «Βig Brother» να παρακολουθεί μέσω διασύνδεσης με όλες τις άλλες ηλεκτρονικές βάσεις δεδομένων του Δημοσίου και με τον «ΤΕΙΡΕΣΙΑ» όλη την οικονομική «καθημερινότητα» 4.000.000 οφειλετών του Δημοσίου.

Έτσι, θα κατάσχεται αυτόματα κάθε ποσό που τυχόν εμφανιστεί στον τραπεζικό λογαριασμό εκείνου που οφείλει στο δημόσιο.