MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 17 Μαΐου 2017

ΚΑΖΑΚΗΣ : Δεν μας μένει τίποτε άλλο, εκτός από το ιστορικό μας δικαίωμα σε τούτη τη χώρα.

Η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα και των συνενόχων του οδήγησε τη χώρα σ’ ένα νέο μνημόνιο. Αυτή τη φορά χαρακτηρίζεται επίσημα ως «Συμπληρωματικό μνημόνιο συμφωνίας», το οποίο έρχεται να συμπληρώσει το 3ο μνημόνιο που ψήφισαν τα κόμματα του δωσιλογισμού (ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι) τον Αύγουστο του 2015. 

Ελβετία, πρωταθλήτρια στα χρέη των νοικοκυριών

Εάν για κάτι θεωρούμε απολύτως υπεύθυνες τόσο τις ελληνικές κυβερνήσεις, όσο και τους Πολίτες, είναι για το ότι ποτέ δεν συζητήθηκε η πιθανότητα να μπορέσουμε να εξυπηρετήσουμε μόνοι μας τα χρέη μας – με δικά μας μέσα δηλαδή και χωρίς να υποταχθούμε σε καμία Τρόικα, παρά το ότι ασφαλώς είχαμε τη δυνατότητα.

Άποψη

Σύμφωνα με μία πρόσφατη έρευνα της κεντρικής τράπεζας των κεντρικών τραπεζών (BIS), σε καμία χώρα στον πλανήτη τα χρέη των νοικοκυριών ως ποσοστό επί του ΑΕΠ δεν είναι τόσο υψηλά, όσο στην Ελβετία – ούτε καν στις Η.Π.Α., όπου η κατανάλωση επί πιστώσει είναι πιο διαδεδομένη, σχετικά με οποιοδήποτε άλλο κράτος.

Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΡΓΗΣΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ..ΓΙΑΤΙ Ο ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗΣ ΕΚΡΥΨΕ ΤΟΝ ΗΛΙΟ

Ο Στρατηγικός σχεδιασμός των διεθνών τραπεζιτών για την Ελλάδα σε πλήρη εξέλιξη και σε απόλυτα νούμερα που σήμερα δια του σχετικού δελτίου τύπου που εξέδωσε η ΕΛΣΤΑΤ διαψεύδει τους πάντες και όλους αυτούς που περιμένουν να έρθει η ανάπτυξη στην χώρα..Κυβέρνηση διεθνείς οίκοι και οι περιβόητοι θεσμοί διαψεύστηκαν πλήρως και μας επιβεβαιώνουν σε απόλυτα νούμερα για τις προβλέψεις που έχουμε κάνει πως η χώρα για ακόμη μια χρονιά θα βρίσκεται σε ύφεση και το ΑΕΠ σε σχέση με το 2016 θα είναι μειωμένο κατά 9 δις..ήτοι περί των 166 δις ευρώ..

Η Θεσσαλονίκη γίνεται γερμανική πόλη

Η Γερμανία, έχοντας τεράστια πλεονάσματα και προτιμώντας ανέκαθεν τη γη από τα χωρίς αντίκρισμα χρήματα, αναζητάει εναγωνίως αντίστοιχες τοποθετήσεις σε τιμές ευκαιρίας – οπότε είναι λογικό να επενδύει στην Ελλάδα, η οποία είναι η φθηνότερη σήμερα παγκοσμίως, αφού ευρίσκεται σε καθεστώς χρεοκοπίας εν λειτουργία.

Ανάλυση 

Ο τίτλος δεν είναι δικός μας, αλλά μίας μεγάλης γερμανικής εφημερίδας (πηγή) μετά από συνέντευξη της με έναν Έλληνα συνδικαλιστή – ο οποίος αναφέρεται στην εκποίηση του αεροδρομίου της με αγοραστή την κρατική γερμανική εταιρεία FRAPORT, καθώς επίσης στο ξεπούλημα του ΟΛΠ, στα πλαίσια των σκανδαλωδών ιδιωτικοποιήσεων που δρομολογούνται στη χώρα μας (άρθρο).