MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 18 Μαΐου 2017

Γ. Κασιμάτης: “Είτε μας αρέσει, είτε δεν μας αρέσει, ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ - Ή αυτοί ή εμείς"

Είναι κατανοητό ότι κάποιοι έχουν αμφιβολίες….

Είναι κατανοητό ότι κάποιοι ευελπιστούν και ελπίζουν…

Είναι κατανοητό πως είναι φρικτή η αλήθεια που γνωρίζουμε -αν και μας την κρύβουν- και δεν θέλουμε να την πιστέψουμε, να την αποδεχθούμε.

Είτε μας αρέσει, είτε δεν μας αρέσει, στη χώρα έχει γίνει πραξικόπημα, με πολύ καλά οργανωμένο σχέδιο και με εναλλαγές στην θέση του κατ’ επίφασην πρωθυπουργού.

Πρωτογενές έλλειμμα 404 εκατ. ευρώ – Eξαντλείται η φοροδοτική ικανότητα των πολιτών

Η φοροδοτική ικανότητα των πολιτών έχει προ πολλού εξαντληθεί και παρά τη διαρκή «αφαίμαξη», δεν φαίνεται έξοδος από το τούνελ, ούτε ανάπτυξη. 

Παρά τα όσα υποστηρίζουν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και οι υπουργοί της αριστερής κυβέρνησης, τα έσοδα είναι συρρικνωμένα και είναι άξιον απορίας πώς θα επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι. 

Οργιάζει η σκιώδης οικονομία στην Ελλάδα – Πολλοί δεν πληρώνουν φόρους λόγω… ιδεολογίας

Στο 25% του ΑΕΠ υπολογίζεται στην Ελλάδα η σκιώδης οικονομία. Αυτό υποστήριξε ο ο καθηγητήςΒασίλης Βλάχος, διδάσκων του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, παρουσιάζοντας σε συνέντευξη Τύπου τα ευρήματα υπό εξέλιξη έρευνας του Παρατηρητηρίου Σκιώδους Οικονομίας, που πραγματοποιήθηκε σε πανελλαδικό δείγμα 15.000 ατόμων, στο πλαίσιο έργου του ερευνητικού προγράμματος «Θαλής».

Βαρουφάκης: «Δηλητήριο» για Μέρκελ-Σόιμπλε η αναδιάρθρωση του χρέους

Ο επικεφαλής του DiEM25 και πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, μιλώντας στον Realfm 97,8, δήλωσε ότι ο μόνος τρόπος για να ξεφύγεις από μία γενικευμένη πτώχευση είναι η αναδιάρθρωση όλων των χρεών. 

«Η άποψη μου είναι πάρα πολύ απλή, η αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους είναι τόσο απαραίτητη για την ανάκαμψη της ελληνικής αλλά και γενικότερα της ευρωζωνικής οικονομίας όσο και δηλητήριο πολιτικά για την κ. Μέρκελ και τον κ. Σόιμπλε. Αλλά αυτός δεν είναι λόγος εμείς να μην απαιτήσουμε αυτήν την αναδιάρθρωση όταν είναι προαπαιτούμενο για να σταματήσει η ερημοποίηση της Ελλάδας» ανέφερε ο πρώην υπουργός Οικονομικών.

ΟΙ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΟΙ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΛΟΓΟΙ ΚΟΥΝΟΥΝ ΤΟ ΔΑΚΤΥΛΟ ΣΤΟ ΛΑΟ

Οι κρατικοδίαιτοι καθεστωτικοί συνταγματολόγοι, κουνούν το δάκτυλο στα μούτρα του λαού και του λένε ότι δεν έχει καμία αρμοδιότητα για το Σύνταγμά του.

Οχυρώνονται (και δικαίως) πίσω από το άρθρο 110, όμως αποκρύπτουν από το λαό, ότι το άρθρο αυτό μπορεί να αναθεωρηθεί και αποκλειστικά αρμόδιος για το Σύνταγμά του να γίνει πλέον ο ίδιος ο λαός.

«Φράουλες και αίμα». Μία επέτειος..

«Φράουλες και αίμα». Μία επέτειος.. 

Στις ΗΠΑ στα μέσα της δεκαετίας του ’60 οι φοιτητές πρωταγωνιστούν στο κίνημα ενάντια στον πόλεμο του Bιετνάμ.

Tον Aπρίλιο του ’68 καταλαμβάνουν το πανεπιστήμιο της Kολούμπια στη Nέα Yόρκη, εκφράζοντας την ολοκληρωτική απόρριψη του ιμπεριαλισμού των HΠA.

Παλεύουν ενάντια στα κέντρα κατάταξης στο στρατό που λειτουργούν στο εσωτερικό του πανεπιστημίου και στις φυλετικές διακρίσεις, ενώ κύριο πεδίο δράσης τους γίνεται ο αγώνας ενάντια στο σύστημα και το ρόλο της εκπαίδευσης.