MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 22 Μαΐου 2017

Η γερμανική Ευρώπη και το μέλλον της Ελλάδας

Απλά και μόνο η αλλαγή/ανατροπή της κυβέρνησης δεν πρόκειται να μας βοηθήσει να ξεφύγουμε από τη σκλαβιά – παρά το ότι είναι ιδανική για τον κ. Σόιμπλε, αφού είναι η μοναδική που μπόρεσε να ψηφίσει σύσσωμη τόσα πολλά εναντίον της χώρας της, χωρίς την παραμικρή αντίδραση από τους Πολίτες

«Ο Σόιμπλε ξέρει ότι τα μέτρα δεν λειτουργούν, όμως αγνοεί αυτήν την πραγματικότητα και ζητά πρόγραμμα λιτότητας στην ευκτική. Οι Έλληνες δηλαδή πρέπει να αποφασίσουν προκαταβολικά μέτρα λιτότητας που θα εφαρμοστούν μετά το 2018, αν δεν επιτευχθούν πρωτογενή πλεονάσματα της τάξης του 3,5%. Ο Σόιμπλε συμπεριφέρεται σαν δικτάτορας. 

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΕ ΜΕΝ ΑΛΛΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΔΕ

Μπορεί το ελληνικό δημόσιο και όχι η ελληνική κοινωνία να χρεοκόπησε, αλλά φυσικά ουδόλως το βάζει κάτω.

Απεναντίας διεκδικεί περισσότερα οφέλη για την κομματική του πελατεία. Πως αλλιώς μπορούν να εξηγηθούν τα πιο κάτω που ψηφίστηκαν;

Μέσα στο μνημόνιο λοιπόν μπήκαν στο παρά πέντε τα εξής:

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ 1974-2017: ΝΟΜΠΕΛ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ!!!

Γράφει ο Κυριάκος Τόμπρας 

ΝΟΜΠΕΛ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ : ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΠΟΥ ΔΗΘΕΝ ΜΕΙΩΣΑΝ ΤΑ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΑ ΑΥΞΗΣΑΝ ΤΟ ΧΡΕΟΣ

Τα μνημόνια ανέτρεψαν όλες τις γνωστές οικονομικές θεωρίες αφού, πουθενά στον πλανήτη, η μείωση των ελλειμμάτων, δεν οδήγησε σε αύξηση του χρέους, σε απόλυτους αριθμούς και επί του ΑΕΠ !!! 

Κωνσταντίνος Καραμανλής : +96% – ΧΡΕΟΣ/ΑΕΠ = 23% (1981)

Από την παγκοσμιοποίηση στον «οικονομικό περιφερισμό»

Βασικά χαρακτηριστικά της παγκοσμιοποίησης ήταν η εφαρμογή των κανόνων του ελεύθερου εμπορίου και της απρόσκοπτης κίνησης των κεφαλαίων με βάση τις πολυεθνικές επιχειρήσεις. Η επέκταση της παγκοσμιοποίησης από τη δεκαετία του 1970 συνοδεύτηκε, pari passo, από την εμφάνιση και τη σταδιακή εξάπλωση των Περιφερειακών Συμφωνιών Εμπορίου. 

Αναφέρω τις πιο γνωστές Περιφερειακές Συμφωνίες Εμπορίου στον Πλανήτη:

Στην Ευρώπη έχουμε την προσπάθεια περιφερειακής ολοκλήρωσης με την καθοδήγηση της γαλλογερμανικής συμμαχίας και τη δημιουργία της ΕΟΚ αρχικά και της ΕΕ στη συνέχεια. Η ίδρυσή της ανάγεται στο 1957.

Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΕΙ ΤΟ ΕΥΡΩ. ΤΟ ΔΑΝΕΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΚΟ

Η Ελλάδα δεν παράγει το ευρώ, το δανείζεται με τόκο. Καταλαβαίνετε άραγε τι σημαίνει αυτό;

Η έκδοση εθνικού νομίσματος, στην ουσία είναι υποκατάστατο της φορολογίας. Μέσω του εθνικού νομίσματος μπορεί να γίνει δημοσιονομική πολιτική. Εμείς όμως προτιμάμε μονόπλευρα να φορολογούμαστε σκληρά, αρκεί να έχουμε ως νόμισμα το δανεικό ευρώ!