MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 28 Μαΐου 2017

Η Άνοδος του Σύγχρονου Απολυταρχισμού

Φωτεινή Μαστρογιάννη 

«Είναι μια εποχή όπου το να αναρωτιέσαι φθίνει απειλώντας σοβαρά τον δημοκρατικό μας διάλογο».

Eloi Laurent

Αρκετοί (εάν και ο αριθμός τους μειώνεται διαρκώς) θεωρούν ότι ζούμε σε δημοκρατικό καθεστώς ή πιο σωστά σε ένα καθεστώς κοινοβουλευτικής δημοκρατίας. Είναι όμως έτσι;

Δίωξη Φιλιππάκη: Εφιαλτικό προμήνυμα…

Συνελήφθη ο δημοσιογράφος, Γιώργος Φιλιππάκης, επειδή είχε το …θράσος να «επιτεθεί» (φραστικά) στους υπαλλήλους του τραπεζικού κεφαλαίου και εντολοδόχους του 4ου Ράιχ: Εκτελεστές «συμβολαίων θανάτου» της ελληνικής κοινωνίας και του λαού της.

Το μήνυμα της δίωξης του Φιλιππάκη είναι καθαρό: Φίμωση σε όποιον τολμά να θίξει τα χρηματιστηριακά τέκνα των μαφιόζων του χρήματος και των νέων αποικιοκρατών…

Αυτός που καταχρέωσε τη χώρα είναι ο κουλουράς, ο καστανάς, ο ταβερνιάρης που δεν σου δίνει απόδειξη…

 
Ελληνικά επιτεύγματα απο το παρελθόν

Ο Παπαγεωργόπουλος «έφαγε» €18 εκ. από τα ταμεία του Δήμου Θεσσαλονίκης, καταδικάστηκε σε ισόβια και αποφυλακίστηκε μετά από 2,5 χρόνια.

Ο Αναστασιάδης, που δεν μπορούσε να…
δικαιολογήσει €3,5 εκ, απαλλάχθηκε με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθήνας.

Το τέλος της χίμαιρας

Σχηματίζονται σταδιακά δύο αντίπαλα στρατόπεδα: από τη μία πλευρά με συμμάχους τις Η.Π.Α. και τη Ρωσία, όπου ασφαλώς θα προστεθούν η Ιαπωνία και η Βρετανία, ενώ από την άλλη τη Γερμανία με την Κίνα – κάτι καθόλου ευχάριστο για την παγκόσμια ειρήνη.

«Είτε η ανθρωπότητα θα τελειώσει τους πολέμους, είτε ο πόλεμος θα αποτελειώσει την ανθρωπότητα» (J.F. Kennedy).

Άρθρο 

Το ξεκίνημα της χιλιετηρίδας είχε χαρακτηρισθεί από μία χιμαιρική συνεργασία μεταξύ της Κίνας και των Ηνωμένων Πολιτειών – δύο αντίπαλων μεγάλων δυνάμεων που ήταν μεν ιδεολογικά αντίθετες, αλλά τα οικονομικά τους συμφέροντα επέβαλλαν τη συνεργασία, χωρίς να έχει προηγηθεί μία τυπική συμφωνία. 

ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΠΟΛΟ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

Το πολιτικοκοινωνικό σύστημα της χώρας είναι μονοπολικό. Έχει απόλυτα παραδοθεί για τη διάσωση του στους δανειστές και είναι προσηλωμένο στη γερμανική Ευρώπη, στο ευρώ και στον νεοφιλελευθερισμό. Επομένως θα κάνει οτιδήποτε του επιβάλουν οι δανειστές.

Στην ουσία λαμβάνει τα σκληρά μέτρα που του επιβάλλονται, προκειμένου να αναχρηματοδοτεί τα χρέη που το ίδιο δημιούργησε, ώστε να μην απαγγελθεί η επίσημη χρεοκοπία του και προσδοκά να έρθουν ξένοι μεγαλοεπενδυτές για να δώσουν φαϊ στην πελατεία του, ενώ το ίδιο να παίξει το ρόλο του οικονομικού νταβατζή. Δεν έχει καμία απολύτως βούληση να αναπτυχθεί αυτοδύναμα η ελληνική οικονομία.

Απίστευτη ομολογία: Οι δανειστές μας γράφουν τα νομοσχέδια.

Σε μια απίστευτη ομολογία προχώρησε ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης, σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό “Βήμα FM”.

Ο Κώστας Ζαχαριάδης στην προσπάθεια του, να απεμπολήσει την πατρότητα του προγράμματος, τόνισε ότι η χώρα βρίσκεται σε κηδεμονία, πως η κυβέρνηση συγκυβερνά με την τρόικα αλλά και πως “μας πιάνουν το χέρι και μας γράφουν το νομοσχέδιο”.

ΕΝΑΣ… «ΔΟΤΟΣ» – ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ!

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης 

Οι τρομοκρατικές ενέργειες δεν έλυσαν κανένα πρόβλημα για το οποίο υποτίθεται ότι γίνονται. Αντίθετα, τις περισσότερες φορές γίνονται αντικείμενο εκμετάλλευσης από το σύστημα, που συχνά το ίδιο τις οργανώνει, για να εξυπηρετήσει τους καθεστωτικούς στόχους του. 

Η περίπτωση του κ δοτού, που δέχτηκε την τρομοκρατική επίθεση, έφερε στο προσκήνιο πολλά πράγματα που πολλοί κάνουν πως δεν τα βλέπουν και όλοι μαζί βυθιζόμαστε στο χάος της καταστροφής. 

Δίωξη του εισαγγελέα κατά Φιλιππάκη και άλλων χρηστών των social media για τις αναρτήσεις κατά Στουρνάρα – Προχωρούν διώξεις σε πρόσωπα

Δίωξη ασκεί ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κατά του δημοσιογράφου Γιώργου Φιλιππάκη για την ανάρτηση του κατά του Γιώργου Στουρνάρα, ενώ το ίδιο θα ισχύσει και για άλλους χρήστες των social media με αντίστοιχες αναρτήσεις.

Συγκεκριμένα, ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας παρέδωσε στον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα τα ονόματα και τα στοιχεία των χρηστών των social media που καταφέρθηκαν εναντίον του με άθλιες και απαράδεκτες αναρτήσεις, μετά την τρομοκρατική επίθεση στον Λουκά Παπαδήμο.

Δεν υπάρχει χώρα.. κράτος Γερμανία… ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, είναι..Mία χώρα υπό Αμερικανική κατοχή από το 1945. «Μνημόνιο υποταγής» έως το 2099 (!)

Δεν υπάρχει χώρα.. κράτος Γερμανία…| ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, είναι.. Το έχει δηλώσει δημοσίως και ο Σόιμπλε. (εδώ)

Γράφει η Άννα Μπαλλή

Γερμανία, μια χώρα υπό κατοχή

Μεταξύ πολλών θεμάτων της εποχής μας που θα γίνουν αντικείμενο μελέτης από τους μελλοντικούς ιστορικούς θα είναι και η ανάδειξη της Γερμανίας σε ηγεμόνα της Ευρώπης. Δεν έχει φύγει καλά καλά η γενιά που έζησε τη φρίκη του Β’ ΠΠ, η γενιά που αγωνίστηκε κατά του ναζισμού και κατάφερε να τον νικήσει, και η Γερμανία όχι μόνο παρουσιάζεται στη διεθνή σκηνή ισχυρή, αλλά φαίνεται και να ηγεμονεύει τους λαούς που τη νίκησαν.