MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 31 Μαΐου 2017

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΠΕΤΗΡΙΔΑ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ…. ΣΤΑ ΤΑΡΤΑΡΑ Η ΕΛΛΑΔΑ…

ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ;;;;

ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ ΠΛΕΟΝ ΓΙΑ ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΑΠΑΤΗ…

Στο 2014 «επέστρεψε» σε όρους ανταγωνιστικότητας η ελληνική οικονομία, έχοντας απολέσει μία θέση στην Παγκόσμια Επετηρίδα Ανταγωνιστικότητας 2017, με αποτέλεσμα να κατατάσσεται πλέον 57η μεταξύ 63 χωρών (56η πέρυσι, 50ή το 2015, 57η το 2014 και 54η το 2013). 

Η απλή αριθμητική του χρέους

H μοναδική δυνατότητα σωστής διαπραγμάτευσης με τους πιστωτές, η οποία είναι αδύνατη χωρίς την ανάληψη του ρίσκου της ρήξης, είναι η δημιουργία μίας ομάδας αποτελούμενης από τους ικανότερους Έλληνες επιστήμονες – πλαισιωμένους από εξειδικευμένες νομικές, τραπεζικές και οικονομικές εταιρείες ή οργανισμούς, ευρωπαϊκούς ή/και αμερικανικούς.

Άποψη

Εισαγωγικά, οι κυβερνήσεις της Ελλάδας μετά το 2009 έχουν υπογράψει τρεις (παράνομες και αντισυνταγματικές) δανειακές συμβάσεις, οι οποίες συνοδεύονται από πολλά μνημόνια και αξιολογήσεις της εφαρμογής τους – με τη σημερινή να έχει υπογράψει την τελευταία ύψους 86 δις €, έχοντας ήδη εισπράξει περί τα 36,3 δις € όπως συμπεραίνεται από τον αναλυτικό πίνακα, επιφυλασσόμενος για τυχόν λανθασμένη ερμηνεία (πηγή).

Τι είναι ο ολοκληρωτισμός

( Σ.Σ. : Βλέπε π.χ. Ελλάδα ... όπου ο πολίτης ότι και να ψηφίσει, εν τέλει δεν έχει σημασία.... Η εξουσία ελέγχεται απόλυτα από μια "Κοινοβουλευτική Δικτατορία". Ο πολίτης δεν μπορεί να ελέγξει καμία βαθμίδα της ιεραρχίας, του εικονικού αυτού "Δημοκρατικού Πολιτεύματος". Η νομοθετική εξουσία ορίζει κατ΄ επιλογή τον ανώτατο Δικαστή, στην Δικαστική εξουσία, η οποία Δικαστική εξουσία υποτίθεται ότι ελέγχει το κοινοβούλιο. Οι νομοθέτες έχουν άσυλο στις ευθύνες τους σε οτιδήποτε και αν κάνουν, και έτσι, το Σύνταγμα και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα έχουν καταστρατηγηθεί πολλάκις εις βάρος του Ελληνικού λαού, χωρίς καμία κύρωση.... σε κανέναν. )

Ο όρος «ολοκληρωτισμός» (totalitarianism) προέρχεται από την υστερολατινική λέξη totalitas που δηλώνει ολότητα, ολικότητα, πληρότητα (επίθ. - totalis) και παραπέμπει στο κοινωνικοπολιτικό πεδίο στην απόλυτη ισχύ μιας ορισμένης εξουσίας (ομάδας, κόμματος ή μονάρχη) επί του συνόλου της κοινωνίας. Οι πηγές του νοήματος αυτής της έννοιας οδηγούν στην εποχή του απολυταρχικού κράτους στην Ευρώπη και στις σκέψεις ορισμένων φιλοσόφων όπως του Τόμας Χομπς (ιδιαίτερα στο έργο του «Λεβιάθαν»), καθώς και του Χέγκελ που διακήρυσσε ότι το ανώτατο σημείο ανάπτυξης του ανθρώπινου πνεύματος (και συνακόλουθα της οργάνωσης της κοινωνίας) είχε ήδη βρει το ιδανικό του μέσα στο απολυταρχικό πρωσσικό κράτος της εποχής του. 

Χάρτης του 1990 αποκαλύπτει τη νέα Ευρώπη – Βρετανία και Ελλάδα είναι εκτός

«Η Γερμανική αυτή επιλογή επιβεβαίωσε τους αρχικούς δυτικούς φόβους περί της προσπάθειας γερμανικών κύκλων συγκρότησης ενός νέου Ράϊχ στο οποίο θα συμμετείχαν οι υποδουλωμένες οικονομικά Ευρωπαϊκές χώρες και θα αμφισβητούσε την Αμερικανική και Ρωσική παγκόσμια κυριαρχία». 

Η αρχή του τέλους ήταν προδιαγεγραμμένη για τις Γερμανικές επιδιώξεις, αν και αργή, εφόσον η ΗΠΑ χρειάζονταν (και χρειάζονται ακόμα) τη Γερμανία προκειμένου να επιτύχουν άμεσους μελλοντικούς παγκόσμιους σχεδιασμούς τους. 

Ο ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΣ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ

Το ξέρετε ότι η Γερμανία, η μεγαλύτερη βιομηχανική χώρα της Ευρώπης, δεν διαθέτει γραμμάριο δικής της φυσικής ενέργειας; Ούτε πετρέλαιο, ούτε φυσικό αέριο, ούτε λιγνίτη.

Πως λοιπόν αυτό το γυμνό ενεργειακά κράτος, που δεν μπορεί να επιβιώσει αν δεν απορροφά συνεχώς τεράστια ποσά ενέργειας απέξω, μπορεί και επιβάλλεται στην υπόλοιπη Ευρώπη;

Αυτή η επιβολή βασίζεται σε τρεις βασικές παραμέτρους: