MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 1 Ιουνίου 2017

ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ, ΤΟΥ ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ, Ω ΣΚΑΝΔΑΛΟ…

ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ: ΒΑΖΟΥΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ 20 ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΔΙΟΔΙΩΝ ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΗΘΕΛΑΝ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΑΓΟΡΑΣΤΕΣ !!! 

Με υπογραφές Τσακαλώτου – Σπίρτζη 38 νέα διόδια στην Εγνατία 

Η κυβέρνηση υπέγραψε την κοινή υπουργική απόφαση Τσακαλώτου-Σπίρτζη για την άμεση εγκατάσταση 18 μετωπικών σταθμών και 20 πλευρικών διοδίων στην Εγνατία Οδό.

Η ΚΥΑ Τσακαλώτου-Σπίρτζη που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ στις 29 Μάιου, αποτελεί άλλο ένα προαπαιτούμενο στις δεσμεύσεις με τους δανειστές αλλά και ένα μέσο διευκόλυνσης στη διαδικασία ιδιωτικοποίησης της Εγνατίας. 

Το τριπλό ρίσκο της Κίνας

Η κυβέρνηση της χώρας προσπαθεί εναγωνίως να αποφύγει το πρώτο μεγάλο κραχ στην οικονομία, μετά την εγκατάλειψη του κεντρικά κατευθυνόμενου συστήματος – όταν παράλληλα η εξέλιξη της Δύσης τεκμηριώνει ότι, ο ακραίος νεοφιλελευθερισμός διανύει τα τελευταία του στάδια.

Άρθρο 

Η Κίνα έχει αναμφίβολα ένα τεράστιο πρόβλημα χρέους – ενώ η πρόσφατη υποτίμηση της πιστοληπτικής της ικανότητας από τη Moody‘s ήταν ως συνήθως μία πολύ αργοπορημένη ενέργεια, όσον αφορά τους πραγματικούς κινδύνους της χώρας. 

Διαπραγμάτευση, Χρέος

Του Διονύση Χιόνη

Όπως συνήθως έτσι και τώρα ξεκινάμε τις συζητήσεις για τα σημαντικά εθνικά θέματα χωρίς να έχουμε προσδιορίσει τις ημέτερες προσδιοριστικές κατευθύνσεις. Στο θέμα του χρέους έχουμε αφεθεί στις καλές διαθέσεις των δανειστών. Συμμετέχουμε στις συζητήσεις για την αναδιάρθρωση και επιδιώκουμε την αναδιάρθρωση του χρέους έτσι ώστε να γίνει βιώσιμο-διαχειρίσμο χωρίς να έχουμε προσδιορίσει πώς αυτό ποσοτικοποιείται και τελικά τι σημαίνει διαχειρίσμο χρέος. 

Αρνητικό ρεκόρ – Πρώτη η Ελλάδα στην ανεργία των νέων στην ΕΕ.

Ένα ακόμη θλιβερό ρεκόρ καταγράφηκε στη χώρα μας, καθώς βρίσκεται στην πρώτη θέση στην ανεργία των νέων με ποσοστό 47,9% (στοιχεία Φεβρουαρίου) και ακολουθεί η Ισπανία με 39,3%

Στην πρώτη θέση των χωρών με την υψηλότερη ανεργία συνεχίζει να βρίσκεται η Ελλάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε σήμερα η ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία. Η ανεργία στη χώρα μας βρίσκεται στο 23,2% (στοιχειά Φεβρουαρίου 2017), με την Ισπανία να βρίσκεται δεύτερη με 17,8%.

Ξεκίνησε η συνεδρίαση της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ με... μενού Ελλάδα, Ρωσία, Κίνα και... διαδίκτυο!

ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΑΨΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗ ΡΟΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ 

Γράφει: Πάνος Σπαγόπουλος

H 65η σύνοδος της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ εργασίες σε απόσταση μόλις 48 χλμ από τον Λευκό Οίκο, στο ξεκινά σήμερα τις εστο Σαντιγί της Βιρτζίνια, στο "Westfields Marriot" και... μενού Ελλάδα, Ρωσία, Τραμπ και την ανάγκη να σταματήσει το διαδίκτυο να είναι μη ελεγχόμενο. 

ΚΑΖΑΚΗΣ : Λαϊκό προσκύνημα χωρίς λαό.

Για πρώτη φορά στη μεταπολεμική ιστορία της Ελλάδας εκτίθεται σωρός πολιτικού, πρώην πρωθυπουργού, σε λαϊκό προσκύνημα κι ο λαός αδιαφορεί τελείως. Η απουσία του λαού από το λαϊκό προσκύνημα ήταν κάτι περισσότερο από εκκωφαντική. Τόσο πολύ πού ούτε οι κάμερες δεν μπόρεσαν να συγκαλύψουν. 

Ο λαός και ιδιαίτερα ο λαός της ΝΔ έδωσε την έμπρακτη απάντησή του στην οικογένεια Μητσοτάκη, η οποία ποδοπάτησε κάθε ιερό και όσιο προκειμένου να χρησιμοποιήσει το λείψανο για τις δικές της πολιτικές φιλοδοξίες και σκοπιμότητες. Έδωσε επίσης έμπρακτη απάντηση και στη συμμορία των αγιογράφων από δεξιά και αριστερά, που άρπαξαν την ευκαιρία για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα. 

ΠΟΙΟΣ ΚΥΒΕΡΝΑ, ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ Ή Ο ΛΑΟΣ;

Η νεοφιλελέ αριστερή κυβέρνηση επιβάλει στους ελεύθερους επαγγελματίες να βάλουν POS μέσα σε μια ορισμένη προθεσμία, διαφορετικά θα τους επιβληθεί πρόστιμο 1.500 ευρώ σε πρώτη φάση.

Καλά να πάθουν, θα σκεφτεί κάποιος, οι «φοροκλέφτες». Για να δούμε όμως τις προϋποθέσεις:

1) Κατ’ αρχήν υποχρεωτικά θα πρέπει να βάλουν internet, για να συνδεθεί το POS. Επομένως κάτι θα πρέπει να τρώνε κάθε μήνα από εδώ και οι ιδιωτικές εταιρίες - πάροχοι.

Λέσχη Μπιλντερμπεργκ: Ξεκινάει η πιο κρίσιμη Συνεδρίαση των τελευταίων ετών για το μέλλον του κόσμου (τους)

– Ποια θα είναι η θέση της Ελλάδας στον κόσμο; – Ποιοι Έλληνες θα δώσουν το παρών, ποια θέματα θα συζητηθούν 

Ξεκινάει η πιο κρίσιμη συνεδρίαση της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ στην ατζέντα της οποίας θα βρεθούν όλα τα θέματα που θα κρίνουν τις τύχες του πλανήτη σε μια περίοδο πολεμικών ανακατατάξεων. Στην ατζέντα θα βρεθεί και θα συζητηθεί η θέση της Ελλάδας στις επερχόμενες ανακατανομές ισχύος καθώς η χώρας μας κατέχει τεράστια κοιτάσματα υδρογονανθράκων ενώ βρίσκεται στο σταυροδρόμι τριών τόξων πολέμου: Λιβύη, Συρία, Βαλκάνια.