MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017

Μέσω πυραμίδας το Βερολίνο κυριαρχεί στην ΕΕ

Είναι κοινός τόπος ότι τα τελευταία χρόνια, δια της διολισθήσεως, η ΕΕ έχει αποκτήσει αφεντικό (Γερμανία), ιεραρχία και μεταμοντέρνες αποικίες, όπως η Ελλάδα. Η οικονομική κρίση διευκόλυνε και επιτάχυνε αυτή την εξέλιξη, αλλά ταυτοχρόνως έβγαλε στην επιφάνεια τις αντιφάσεις και όξυνε τις αντιθέσεις. 

Στο υπόστρωμα της μείωσης των εισοδημάτων και της περιστολής των εργασιακών δικαιωμάτων, ήλθαν να προστεθούν οι κοινωνικές παρενέργειες από το προσφυγικό-μεταναστευτικό κύμα και την ισλαμική τρομοκρατία. Το αποτέλεσμα ήταν να εκδηλωθεί μία μεγαλύτερη ή μικρότερη εκλογική εξέγερση των μικρομεσαίων στρωμάτων στην Ευρώπη. 

ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΔΕΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ

Δεν σας κάνει εντύπωση το γεγονός ότι ενώ ο μισός σχεδόν λαός θέλει επιστροφή στο εθνικό νόμισμα, εντούτοις, ούτε ένας εν ενεργεία δημοσιογράφος δεν υποστηρίζει αυτή την άποψη;

Τι συμβαίνει εδώ; 


Εκτοξεύτηκε το χρέος στο 180% του ΑΕΠ με πλασματικά στοιχεία για την επικυριαρχία της Ελλάδας; – Ποιοι το υποστηρίζουν

Το ελληνικό δημόσιο χρέος, σύμφωνα με τα στοιχεία της Κομισιόν βρίσκεται σήμερα κάτι πάνω από το 180% επί του ΑΕΠ ή περί τα 320 δισ. ευρώ. Τα στοιχεία του ΔΝΤ το εκτοξεύουν ακόμη περισσότερο, σε δυσθεώρητα ύψη. Μήπως όμως πρόκειται για πλασματικά στοιχεία τα οποία έχουν ως στόχο την επικυριαρχία στην Ελλάδα;

Κατ’ αρχήν να τονίσουμε πώς η Ελλάδα μπήκε ή μάλλον την έβαλε ο Γιώργος Παπανδρέου στα μνημόνια την αποφράδα εκείνη ημέρα του Μαΐου του 2010 από το Καστελόριζο, με το χρέος της χώρας να βρίσκεται στο 126% επί του ΑΕΠ, όταν άλλα κράτη είχαν πολύ μεγαλύτερο χρέος. Οι συνέπειες και τα αποτελέσματα γνωστά.

Υπογράφηκε αιφνιδιαστικά η δημιουργία του South Stream 2 από Ρωσία, Ελλάδα και Ιταλία!

Υπογράφηκε αιφνιδιαστικά στην Αγία Πετρούπολη η σύμβαση δημιουργίας του αγωγού φυσικού αερίου Southeast European Pipeline που θα μεταφέρει ρωσικό φυσικό αέριο, μέσω της Μαύρης Θάλασσας και της Ελλάδας, προς την Ιταλία μεταξύ Ελλάδας, Ρωσίας και Ιταλίας!

Τις χώρες εκπροσώπησαν οι ΔΕΠΑ, Edison ως αγοράστριες και η Gazprom ως πωλήτρια του αερίου. Δηλαδή υππογράφηκε η συμφωνία που θα μεταφέρει μέσω της Τουρκίας το ρωσικό φυσικό αέριο στην Ευρώπη! Πρόκειται κατ'ουσίαν για τον "South Stream 2". O αγωγός θα φτάνει μέχρι τα ελληνοτουρκικά σύνορα και από εκεί μέσω του ελληνικού εδάφους θα οδεύει προς Ιταλία!

Η. Κονοφάγος - Ν. Λυγερός: Masterclass σχέσεων Ελλάδας-Λιβύης

Μέρος Α. 

Η. Κονοφάγος - Ν. Λυγερός:

Masterclass σχέσεων Ελλάδας-Λιβύης. 

Κέντρο ερευνών Βόρων. 

Δήμος Φαιστού. 

Κυριακή 28 Μαΐου 2017, ώρα: 18.30

Το σήριαλ των μνημονίων και των αξιολογήσεων

Εάν δεν βρεθεί μία ριζική λύση, η κοινωνία θα εξεγερθεί όταν υποχρεωθεί από το ένστικτο της αυτοσυντήρησης, το οποίο δεν φοβάται και δεν υπολογίζει κανέναν – ενώ η αντίδραση της αυτή θα είναι ξαφνική, εντελώς απρόβλεπτη και απότομη, εκπλήσσοντας τους πάντες με τη βιαιότητα της (ηχητικό)

Άποψη

Μία τεκμηριωμένα κακή κυβέρνηση δεν σημαίνει αυτόματα πως δεν είναι σε θέση να κάνει καλές προτάσεις – ενώ μία καλή αντιπολίτευση δεν συνεπάγεται πως δεν έχει κακές ή, έστω, λανθασμένες αντιλήψεις. Στην περίπτωση της Ελλάδας, το γεγονός ότι η κυβέρνηση συνειδητοποίησε πως υπάρχει ανάγκη εθνικής στρατηγικής χρέους, όπως έχουμε άλλωστε επισημάνει στο παρελθόν (ανάλυση), ανάγοντας το θέμα του χρέους στο νούμερο ένα εθνικό μας ζήτημα, αποτελεί μία καλή πρόταση – οπότε πρέπει να τη στηρίξει κανείς, χωρίς να δώσει σημασία στα τεράστια σφάλματα της στο παρελθόν, στα χιλιάδες ψέματα που είπε στους Πολίτες ή στις απελπιστικές της διαπραγματεύσεις.