MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 3 Ιουνίου 2017

Σε τροχιά εξόδου από την ιστορία

Η παγίδα των ιδιωτικοποιήσεων, τα πλεονεκτήματα της μικτής οικονομίας, καθώς επίσης η υποχρέωση της Ελλάδας να σταματήσει την πορεία της προς την καταστροφή, επιλέγοντας τη ρήξη – ενώ η τελευταία μας ευκαιρία είναι πριν από τις γερμανικές εκλογές και πριν από την τέταρτη δανειακή σύμβαση, συνοδευόμενη από νέα μνημόνια που θέλει να μας επιβάλλει η Γερμανία.

«Σε γενικές γραμμές υπάρχουν δύο βασικά πολιτικά συστήματα: (α) εκείνο που επιλέγουν οι Πολίτες τους ηγέτες τους, οι οποίοι τότε υπηρετούν τα συμφέροντα τους σαν να είναι δικά τους και (β) αυτό στο οποίο η πολιτική εξουσία χειραγωγεί το λαό, έτσι ώστε ο λαός αφενός μεν να την επιλέγει, αφετέρου να υπηρετεί τα δικά της ιδιοτελή συμφέροντα, συμπεριλαμβανομένων των ελίτ που η ίδια υπηρετεί έμμισθα.

Να γιατί με απλά μαθηματικά δεν μπορεί ένας νεός να βρει μια δουλειά των € 586

Του Αγη Βερούτη

Για να πάρει €586 μικτά ένας νέος σήμερα πρέπει να δουλέψει 8ωρο, αφού πρώτα βρει δουλειά με το 25% του δυναμικού της χώρας άνεργο.

Ο τολμηρός εργοδότης που θα τον προσλάβει, θα πρέπει να πληρώνει €932,27 το μήνα εργασίας του νέου για να του παρέχει αυτό τον μισθό. (€586x14/11x1,25). Από αυτά τα €298,33 πάνε στο κράτος.

Συνέντευξη Η. Κονοφάγου, Ν. Λυγερού στην εκπομπή του Γ. Σαχίνη 'Αντιθέσεις'

Συνέντευξη Η. Κονοφάγου, Ν. Λυγερού στην εκπομπή του Γ. Σαχίνη 'Αντιθέσεις',

ΚΡΗΤΗ TV 02/06/2017

ΑΥΤΟ ΚΑΝΕΙ ΤΖΙΖ.

Μέχρι τώρα, τα ελληνικά ολιγαρχικά ΜΜΕ μας έλεγαν ότι οι Γερμανοί είναι φίλοι μας. Μόλις όμως ο κ. Σόϊμπλε στράφηκε εναντίον των Ελλήνων εφοπλιστών, της ισχυρότερης αφορολόγητης τάξης των Ελλήνων ολιγαρχών, αυτό αμέσως έκανε τζιζ. 

Από χθες το πρωϊ το κλίμα άλλαξε αυτόματα στα ΜΜΕ. Ξαφνικά οι Γερμανοί έγιναν δικτάτορες ναζί που θέλουν να μας πιουν το αίμα. Μάλιστα εντελώς αναπάντεχα, γνωστός μεγαλοδημοσιογράφος φώναζε χθες από το ραδιόφωνο ότι έχουμε δικτατορία στην Ευρώπη, ότι ο Σόϊμπλε είναι δικτάτορας και άλλα τινά.