MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 5 Ιουνίου 2017

Η ησυχία πριν από τη μεγάλη καταιγίδα

Το μέλλον του πλανήτη στους επόμενους μήνες ίσως δεν κριθεί από την Ευρώπη, τις Η.Π.Α., τον Καναδά, την Αυστραλία ή την Ιαπωνία – αλλά από την Κίνα, η οποία προκάλεσε ήδη δύο σεισμούς στις παγκόσμιες χρηματαγορές τα προηγούμενα χρόνια: τον Αύγουστο του 2015 και τον Ιανουάριο του 2016

Ανάλυση 

Στις αρχές του 2000 ο μεγάλος ασθενής της Ευρωζώνης ήταν η Γερμανία, η οικονομία της οποίας αδυνατούσε να αναπτυχθεί, με αποτέλεσμα να αυξάνεται επικίνδυνα η ανεργία – κάτι που προσπάθησε να αντιμετωπίσει η ΕΚΤ αδιαφορώντας για τα υπόλοιπα κράτη, με τη μείωση των βασικών επιτοκίων στο 2% (ανάλυση). 

Πτώχευσε η τρίτη μεγαλύτερη γερμανική εταιρεία εμπορικής ναυτιλίας! - Κρίση χωρίς τέλος στον γερμανικό εφοπλισμό

Η Rickmers Holding, η τρίτη μεγαλύτερη ναυτιλιακή εταιρεία της Γερμανίας, κατέθεσε αίτημα πτώχευσης ως αποτέλεσμα της αδυναμίας των γερμανικών εφοπλιστικών εταιριεών να κάνουν μεταρρυθμίσεις και να προσαρμοστούν στις ανάγκες της διεθνούς εμπορικής ναυτιλίας.

Από την αρχή του έτουυς έχουν πτωχεύσει άλλες δώδεκα μικρότερες γερμανικές εταιρείες.

Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα: "Στρατηγικές για την διεθνή αναγνώριση της γενοκτονίας".

Διάλεξη του Νίκου Λυγερού 

με θέμα: 

"Στρατηγικές για την διεθνή αναγνώριση της γενοκτονίας". 

Αίθουσα Ευξείνου Λέσχης Θεσσαλονίκης, Λεωφόρος Νίκης 13. 

Τετάρτη 17 Μαΐου 2017, ώρα: 19.00

Το Βερολίνο ψαλιδίζει τα μέτρα για χρέος και «χρεώνει» νέα δάνεια.

Το ψαλίδισμα των μέτρων ελάφρυνσης του χρέους που θα εφαρμοστούν από το 2018 «αν χρειαστεί» έχει ξεκινήσει το Βερολίνο δείχνοντας έτσι τις διαθέσεις του εν όψει του κρίσιμου Eurogroup του Ιουνίου.

Με χθεσινή διαρροή του προς το Reuters και το Bloomberg «χρεώνει» εκ των προτέρων νέο δάνειο μέχρι και 123 δις στην Ελλάδα για την μελλοντική εφαρμογή του μέτρου της παράτασης της περιόδου χάριτος για την αποπληρωμή τόκων ως το 2048 .