MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017

Οι Γερμανοί φίλοι μας

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ

Ο ιταμός τρόπος με τον οποίον αντιμετωπίζουν οι γερμανοί τον έλληνα πρωθυπουργό και επομένως την Ελλάδα προκαλεί σοκ, αλλά ταυτόχρονα μας υποχρεώνει να δούμε συνολικά την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε. 

Η Ελλάδα, με εγκληματικούς χειρισμούς της πολιτικής της ηγεσίας, εγκλωβίστηκε στα δίχτυα των ευρωπαϊκών τραπεζών και του ΔΝΤ. Υπεύθυνος γι’ αυτήν την χρεωκοπία της χώρας, αλλά και την υποταγή της, είναι ασφαλώς το ΠΑΣΟΚ και η ηγεσία του Γιώργου Παπανδρέου. 

Το πλέον κρίσιμο Eurogroup της επταετίας

Παρά το ότι όλοι είναι βέβαιοι πως η χώρα μας θα υποστεί μία ακόμη ήττα, ενώ ο πρωθυπουργός θα προσπαθήσει να διατηρήσει απλά τα προσχήματα σκύβοντας ξανά το κεφάλι, εμείς ελπίζουμε πως αυτή τη φορά θα τολμήσει τη ρήξη – ότι θα θέσει την Ελλάδα πάνω από όλα, αδιαφορώντας για τον εαυτό του.

Άποψη 

Κατά την υποκειμενική μας άποψη η τοποθέτηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς επίσης των δικών της ΜΜΕ, σύμφωνα με την οποία το χρέος, δημόσιο και ιδιωτικό προφανώς, είναι δευτερεύον θέμα, ενώ πρωτεύον είναι η ανάπτυξη, δεν έχει απολύτως καμία οικονομική λογική – αφού όλοι γνωρίζουν ότι, η ανάπτυξη εξαρτάται από το δανεισμό για τη διεξαγωγή επενδύσεων, από τις επενδύσεις, από τις δημόσιες δαπάνες, από την κατανάλωση κοκ. (ΑΕΠ = Κατανάλωση + ιδιωτικές επενδύσεις + δημόσιες δαπάνες + εμπορικό πλεόνασμα). 

Κόλαση κατασχέσεων τον Απρίλιο – 1600 την ημέρα!

Έσπασε τα κοντέρ των κατασχέσεων ο εισπρακτικός μηχανισμός της ΑΑΔΕ τον Απρίλιο, με τους οφειλέτες υπό αναγκαστικά μέτρα είσπραξης να ξεπερνούν για πρώτη φορά τις 900.000.

Τα ηλεκτρονικά κατασχετήρια εκδίδονται καθημερινά με ρυθμό «πολυβόλου» και η ΑΑΔΕ ζήτησε την αύξηση από τα 1.300 ανά τράπεζα την ημέρα σε τουλάχιστον 1.600.

Αθροιστικά σήμερα οι 4 συστημικές τράπεζες εκδίδουν αυτή την περίοδο περισσότερα από 5.000 ηλεκτρονικά κατασχετήρια σε βάρος οφειλετών του δημοσίου.

Politico – Πρωθυπουργός για λύπηση: «Πού πας καημένε Τσίπρα;»

ΜΑΣ ΧΛΕΥΑΖΕΙ ΠΛΕΟΝ ΟΛΗ Η ΕΥΡΩΠΗ – «DE FACTO ΑΠΟΙΚΙΑ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ Η ΕΛΛΑΔΑ»

Με διάθεση φανερά περιπαιχτική και ύφος άκρως ειρωνικό, το περιοδικό «Politico» λοιδορεί τον Αλέξη Τσίπρα για τη θέση του ότι θα βρει λύση για το ελληνικό ζήτημα στη Σύνοδο Κορυφής της 22ας Ιουνίου και κυρίως για τις πρόσφατες τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχε με τη Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ.

Μετεξεταστέα η Ελλάδα στους 9 δείκτες του ΟΟΣΑ για την απασχόληση.

Από τις χειρότερες βαθμολογίες μεταξύ των χωρών του Οργανισμού Συνεργασίας και Ανάπτυξης –σίγουρα κάτω από τον μέσο όρο και σε πολλές περιπτώσεις ουραγός– λαμβάνει η χώρα μας σε όλους τους επιμέρους δείκτες απασχόλησης, για το 2017, παρά τις θετικές προβλέψεις για περαιτέρω αύξηση του ποσοστού απασχόλησης τα επόμενα δύο χρόνια.