MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017

Η στημένη διαπραγμάτευση

Όπως πολύ σωστά είπε ο πρωθυπουργός, σε σχέση με έναν ακόμη δημόσιο εξευτελισμό της Ελλάδας, τα πολλά λόγια είναι φτώχεια, οπότε αυτό που τελικά μετράει είναι οι πράξεις – από τις οποίες η χώρα έχει χορτάσει την τελευταία επταετία της διεθνούς επαιτείας και της εθνικής ντροπής (ηχητικό).

«Το άκρον άωτο της ανοησίας είναι να περιμένει κανείς από το ίδιο πείραμα διαφορετικά αποτελέσματα – ή από κάποιον που έσκυψε πολλές φορές δουλικά το κεφάλι, να τολμήσει τη ρήξη«.

Αποικία! - Θράσος δανειστών: Θέλουν ασυλία τροϊκανών για βαριά εγκλήματα προκειμένου να ξεμπλοκάρουν την δόση!

Εμπλοκή φαίνεται να υπάρχει στο θέμα της δόσης των 8,5 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα από την Ισπανία, την Ιταλία και η Σλοβακία, οι οποίες απαιτούν να αμνηστευθούν πολίτες τους που κατηγορούνται για βαριά οικονομικά εγκλήματα που τέλεσαν ως μέλη του ΤΑΙΠΕΔ. 

Με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών παραπέμπονται σε δίκη τρία μέλη του ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ και έξι μέλη του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων σχετικά με την υπόθεση της πώλησης και της επαναμίσθωσης των 28 ακινήτων του δημοσίου την περίοδο 2013-2014 που προκάλεσε οικονομική ζημιά στο δημόσιο, διαιίτερα μεγάλης αξίας.

Τελικά έχουμε σοβαρό πρόβλημα με τους Γερμανούς.

Έρχεται ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της Γαλλίας (Μακρόν) και προτείνει ρύθμιση για το χρέος με ρήτρα ανάπτυξης, κάτι που σημαίνει ότι θα έφευγε ο άμεσος βραχνάς για το χρέος και θα έδινε περιθώρια επιβίωσης και ανάπτυξης.

Και επειδή ο Μακρόν έχει τη γενικότερη αποδοχή μεταξύ των ευρωπαϊκών κρατών αυτή τη στιγμή, αλλά και των τραπεζιτών, απλά μια ανοχή από την πλευρά των Γερμανών, θα οδηγούσε με βεβαιότητα στην αποδοχή αυτής της πρότασης.