MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 17 Ιουνίου 2017

Γιατί χαίρεται το Μαξίμου και χαμογελάει, πατέρα; γιατί λάμπει ο ήλιος έτσι γιατί φέγγει έτσι η μέρα;

Κάπως έτσι θα μπορούσε να τροποποιηθεί ελαφρά ο ύμνος του φασιστικού καθεστώτος της 4ης Αυγούστου (1936) για να εκφράζει το σημερινό κατοχικό καθεστώς της πατρίδας μας. Και πώς να μην χαίρεται το Μαξίμου. Μετά το προχθεσινό Eurogroup η κλίκα του Μαξίμου πήρε δυο θεμελιώδεις διαβεβαιώσεις από τους Ευρωπαίους και δη τους Γερμανούς.

Πρώτο, πήρε τη διαβεβαίωση ότι θα παραμείνει στη διακυβέρνηση της χώρας όχι μόνο μέχρι την ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος, αλλά και για να υπογράψει το νέο ακόμη πιο σκληρό μνημόνιο, που θα ακολουθήσει. Δηλαδή οι Γερμανοί επιθυμούν την Τσιπροσυμμορία να παραμείνει στην κυβέρνηση μέχρι τα τέλη του 2018. Είναι να μην χαίρονται οι επιτήδειοι της αρπακτής; Έχουν έτσι έναν ακόμη ολόκληρο χρόνο για να λεηλατήσουν ως εκεί που δεν παίρνει τον κρατικό κορβανά και για να τελειώσουν οριστικά με τη χώρα. Χαράς ευαγγέλια. Επιτέλους η αριστερά τώρα δικαιώνεται!

Οι δολοφόνοι της τελευταίας ελπίδας

Πρόκειται ασφαλώς για αυτούς που, ενώ είχαν υποσχεθεί τη ρήξη, άλλαξαν λόγω δειλίας ή/και ενδοτισμού στρατόπεδο – ενώ αδυνατώ να καταλάβω γιατί η εγχώρια και διεθνής ελληνική οικονομική ελίτ αδιαφορεί σε τόσο μεγάλο βαθμό για την Ελλάδα, κρίνοντας από το ότι δεν κάνει απολύτως τίποτα, ενώ έχει τόσο τις ικανότητες, όσο και τις δυνάμεις.

Άποψη 

Κανένας σοβαρός Έλληνας δεν μπορεί να ισχυρισθεί τεκμηριωμένα πως η σημερινή κυβέρνηση φταίει για το θλιβερό κατάντημα της Ελλάδας – χωρίς να εννοώ μόνο την οικονομική, την κοινωνική και την πολιτισμική της κατάρρευση αλλά, κυρίως, τη μετατροπή της σε ένα άβουλο γερμανικό προτεκτοράτο, το οποίο άγεται και φέρεται από τις αποφάσεις ενός παθολογικά συμπλεγματικού Γερμανού

Το ασύλληπτο γερμανικό τέχνασμα: Έδωσαν δόση και ANFA 21,5 δις και δέσμευσαν την Ελλάδα για πλεονάσματα 180 δις

Η Γερμανία έδωσε το ελάχιστο, προσέφερε αόριστες υποσχέσεις για το χρέος και έναντι αυτών η Ελλάδα δεσμεύτηκε ότι θα συγκεντρώσει από πρωτογενή πλεονάσματα 180 δισεκ.

Πραγματικά το γερμανικό σχέδιο είναι ασύλληπτο.

Την ώρα που μέρος της ελληνικής κυβέρνησης «πανηγυρίζει» για την επιτυχία του σχεδόν τίποτα στο Eurogroup στις 15 Ιουνίου, αποκαλύπτεται ότι η Γερμανία πήρε 8 φορές περισσότερα από αυτά που έδωσε στην Ελλάδα.

Χρυσοπληρωμένος ερασιτεχνικός θίασος το Eurogroup με σκηνοθέτη τον Σόιμπλε, αναφέρει το Die Linke

«To Eurogroup κατάντησε μια ομάδα χρυσοπληρωμένων ερασιτεχνών ηθοποιών με σκηνοθέτη τον κ. Σόιμπλε», δήλωσε στις Βρυξέλλες ο Φάμπιο Ντε Μάζι, οικονομικός εμπειρογνώμονας και ευρωβουλευτής του γερμανικού κόμματος «Η Αριστερά» (Die Linke), αναφερόμενος στη συμφωνία του Λουξεμβούργου για την Ελλάδα. 

Επέκρινε δε τη γερμανική κυβέρνηση διότι δεν θα κάνει ελαφρύνσεις του χρέους πριν τις γερμανικές εκλογές ώστε να μην πρέπει «ο κ. Σόιμπλε να παίξει το ρόλο του συνδίκου της πτώχευσης των δικών του υποτιθέμενων πακέτων διάσωσης».

Ξεχάστε έξοδο από το ευρώ μέχρι το 2060. Συμφωνήθηκε διαρκές μνημόνιο υποταγής μας.

Ο Τσίπρας αποδέχτηκε πρωτογενές πλεόνασμα μεγαλύτερο του 2% και φυσικά το ανάλογο μνημόνιο από το 2023 έως το 2060 (Μέχρι το 2012 ψηφίστηκε ήδη πρωτογενές πλεόνασμα 3,5%). Και το λέγαμε τις προάλλες ότι τα ΜΜΕ μισοαστεία - μισοσοβαρά έκαναν λόγο για το 2060 για να συνηθίζουμε στην ιδέα. Να λοιπόν η απόδειξη. Η Ελλάς εάλω.