MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 20 Ιουνίου 2017

Αποκάλυψη – «βόμβα»: Οι Γερμανοί «ξανάρχονται» με τις ευλογίες Τσίπρα και Σόιμπλε

Κώστας Τσιτούνας

ΠΑΤΑΕΙ ΠΟΔΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΜΕ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Μετά από πέντε χρόνια επίμονων προσπαθειών και παρασκηνιακών διαβουλεύσεων, η δεύτερη σε μέγεθος Γερμανική Τράπεζα Sparkasse βάζει πόδι στην Ελλάδα αρχής γενομένης από την Πελοπόννησο.

Η αποθέωση της υποκρισίας του φιλελευθερισμού

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή βρίσκεται σαφώς σε τροχιά ενίσχυσης επενδύσεων. Ωστόσο, πολλά κράτη μέλη έχουν εκφράσει ανησυχίες σχετικά με τις αποκαλούμενες «εχθρικές εξαγορές» από εταιρείες που δεν ανήκουν στην ΕΕ και επιθυμούν νομοθεσία για την προστασία κρίσιμων εθνικών υποδομών.

Αυτό είναι ένα δίκαιο αίτημα δεδομένης της αυξανόμενης πίεσης από νέους παίκτες στις διεθνείς αγορές. Αλλά ποια είναι η κρίσιμη υποδομή; Από τα δίκτυα τηλεπικοινωνιών έως τα ηλεκτρικά δίκτυα, θα μπορούσε να καλύψει σχεδόν οτιδήποτε. Τι γίνεται όμως όσον αφορά στα χρώματα και τις χρωστικές;

Η πικρή αλήθεια για το Ευρώ, την ΕΕ και την Ελλάδα

Οι Ευρωπαίοι ανακάλυψαν το 2010 με αφετηρία την Ελλάδα ότι βίωναν έναν τρομακτικό εφιάλτη, ευρισκόμενοι όλοι μαζί σε ένα ελαττωματικό πλοίο που ήταν αδύνατον να επισκευαστεί, με μία τραπεζική βόμβα μεγατόνων στο αμπάρι του – αποφασίζοντας να τοποθετήσουν στο στόχαστρο την Ελλάδα, για να κρύψουν το πρόβλημα εις βάρος της.

«Τραπεζική βόμβα μεγατόνων: Η Ελλάδα συνεχίζει να χρησιμοποιείται για την κάλυψη των τεράστιων τραπεζικών προβλημάτων της Ευρωζώνης, των ισχυρών κρατών της, του ευρώ, του δολαρίου, καθώς επίσης των Η.Π.Α. – από όπου αναμένεται να ξεσπάσει στο μέλλον η μητέρα όλων των κρίσεων» (άρθρο μας από το 2012, πηγή).