MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017

Δημήτρης Καζάκης: Δείτε πώς συμφώνησαν μεταξύ τους όλοι οι αρχηγοί των κομμάτων για το καθεστώς κατοχής της Ελλάδας

Θέλετε να δείτε πόσο συνένοχο είναι ολόκληρο το επίσημο πολιτικό σύστημα, μηδενός κόμματος εξαιρουμένου; Χθες ολοκληρώθηκαν οι συναντήσεις του φερόμενου ως πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων της Βουλής. Βρείτε μου σας παρακαλώ έναν, έναν μόνο, που να έθεσε θέμα δημοσιοποίησης της συμφωνίας που έχει υπογράψει ο κ. Τσακαλώτος με τους «θεσμούς». Κανείς. Κανένας. Ουδείς.

Αιδώς Έλληνες

Όλα μπορεί να τα συγχωρήσει κανείς σε έναν άνθρωπο, αλλά σε καμία περίπτωση την αδιαφορία για τις επόμενες γενιές και για την πατρίδα του – την οποία οφείλει να κληροδοτεί λίγο πιο αξιοπρεπή εάν όχι πλουσιότερη, από αυτήν που ο ίδιος κληρονόμησε.

Άποψη 

Όταν μία χώρα είναι χρεοκοπημένη, βυθισμένη σε συνεχή μνημόνια εξαθλίωσης, με το ένα πόδι εκτός της ΕΕ (=έλεγχος κεφαλαίων), με το άλλο εκτός της Ευρωζώνης (=μη συμμετοχή στο πρόγραμμα της ΕΚΤ), χωρίς καμία προοπτική για το μέλλον της, με ένα εκφυλισμένο και ολιγαρχικό πολιτικό σύστημα, καθώς επίσης με ολόκληρη την κοινωνία της σε ιδιωτεία (=μη συμμετοχή στο δημόσιο βίο, πλήρης αδιαφορία για τα κοινά), τι μπορεί να περιμένει κανείς; 

Αίτηση αναίρεσης για να μην παραπεμφθούν σε δίκη οι Τροϊκανοί του ΤΑΙΠΕΔ

Επισημάνθηκε πως ήδη είχε ψηφιστεί διάταξη με την οποία υπήρχε ακαταδίωκτο για τα μέλη του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων όπως είχε ψηφιστεί παλαιότερο και για τα μέλη του ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ

Στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου κατατέθηκε αίτηση με την οποία ζητείτε να ασκηθεί αναίρεσης κατά του βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών (υπ’ αριθμ. 999/2017), με το οποίο παραπέμπονται 6 εμπειρογνώμονες του Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ. για απιστία σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου και 3 μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου αυτού για πλημμεληματική υπεξαίρεση στην υπηρεσία. Η υπόθεση αφορά την πώληση και επαναμίσθωση 28 ακινήτων του Ελληνικού Δημοσίου την περίοδο 2013-2014.

Οικονομικά ζητήματα και θεσμοί άμεσης συμμετοχής

Tο δημόσιο χρέος είναι ένα θεμελιώδες ζήτημα που βαραίνει την οικονομία και φυσικά επηρεάζει άμεσα το πορτοφόλι των φορολογουμένων. Παρά το γεγονός ότι οι φορολογούμενοι -οι σημερινοί και κυρίως οι αυριανοί- θα κληθούν να πληρώσουν το λογαριασμό, δεν τους επιτρέπεται να εκφράσουν τη γνώμη τους σχετικά με συγκεκριμένες αποφάσεις επί των δημοσίων οικονομικών.

Η ΑΠΑΤΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ

Πως κοροϊδεύουν τον λάο οι τράπεζες και τα φόρτωσαν στο δημόσιο χρέος

Παναγιώτης Θεοδωρίδης

Οικονομολόγος / Συντονιστής Κίνησης "ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΤΩΡΑ" 


Μέθοδοι προπαγάνδας και υπονόμευσης

Ο Yuri Bezmenov (alias Tomas Schuman), ένας πρώην σοβιετικός υπονομευτής της KGB, εξηγεί λεπτομερώς τις τεχνικές που χρησιμοποιεί η KGB για να υπονομεύσει και να καταλάβει στρατιωτικά χώρες – στόχους σε μια διάλεξη του στο Los Angeles το 1983.

Yuri Bezmenov ήταν προπαγανδιστής της KGB στον οποίο ανατέθηκε αποστολή στην Ινδία, η οποία παραδόθηκε στους δυτικούς το 1970. 

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων έβγαλε 1.150.000 «πιθανά ανασφάλιστα οχήματα».

Ας ξεκινήσουμε από μια παραδοχή. Είναι πράξη ανευθυνότητας να κυκλοφορεί ένα ανασφάλιστο όχημα στους δρόμους. Δεν είναι;

Από κει και πέρα αρχίζουν τα παρατράγουδα. Άλλες φορές με ευθύνη των ιδιοκτητών (η διαρκής οικονομική κρίση προφανώς δεν παραγνωρίζεται) και άλλες φορές με ευθύνη των αρμοδίων Αρχών.