MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017

Τίτλοι τέλους στην τραγωδία

Οι επιβάτες του Τιτανικού δεν πίστευαν πως θα βυθιστεί, ακόμη και όταν ήταν πια ξεκάθαρο – ενώ, όταν επιτέλους ξύπνησαν και το κατάλαβαν, προσπάθησαν εναγωνίως να σωθούν πατώντας ο ένας επάνω στον άλλο, αλλά ήταν πλέον πολύ αργά για τους περισσότερους.


«Στις 10 Απριλίου του 2014 η Ελλάδα προέβη στην έκδοση 5ετούς ομολόγου ονομαστικής αξίας 3 δις €, με το επιτόκιο του να διαμορφώνεται στο 4,95%. «Οι διεθνείς αγορές εκφράζουν με τον πιο αδιαμφισβήτητο τρόπο την εμπιστοσύνη τους στην ελληνική οικονομία» είχε δηλώσει τότε ο κ. Σαμαράς υποστηρίζοντας ότι, «η επιτυχία του δανεισμού σηματοδοτεί την εμπιστοσύνη των αγορών στο μέλλον της Ελλάδας, γιατί σε αυτό το μέλλον επενδύουν. Την εμπιστοσύνη τους στην ικανότητα της χώρας να βγει από την κρίση και μάλιστα νωρίτερα από ότι πολλοί πίστευαν ως πρόσφατα».

Έρχονται κατασχέσεις στα οικογενειακά επιδόματα του ΟΓΑ

Εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενοι που περιμένουν να λάβουν από τον ΟΓΑ τον Ιούλιο τα οικογενειακά επιδόματα απειλούνται με αυτόματη κατάσχεση λόγω οφειλών προς το Δημόσιο. 

Αυτή είναι η… κοινωνική δικαιοσύνη της αριστερής κυβέρνησης. Απειλεί με κατασχέσεις στα οικογενειακά επιδόματα του ΟΓΑ, στην περίπτωση που οι δικαιούχοι χρωστούν στο Δημόσιο ληξιπρόθεσμα χρέη. 

Ινστιτούτο Peterson: Φόρεσαν στην Ελλάδα δημοσιονομικό ζουρλομανδύα

Σχέδιο καταδικασμένο να αποτύχει χαρακτηρίζει την απόφαση του Eurogroup το Ινστιτούτο Peterson.

Αναφερόμενο στα όσα συμφωνήθηκαν για τα πρωτογενή πλεονάσματα, το ινστιτούτο κάνει λόγο για «δημοσιονομικό ζουρλομανδύα», αναφέροντας ότι «σε καμία χώρα, μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο πρωτογενές πλεόνασμα άνω του 2% για μια περίοδο 40 ετών».

ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩ

Με τον μηχανισμό του ευρώ επιτελέστηκε το εξής κυριολεκτικά έγκλημα. Επήλθε διαχωρισμός της δημοσιονομικής από τη νομισματική πολιτική.

Η μεν δημοσιονομική πολιτική παρέμεινε στις εθνικές κυβερνήσεις, όμως αυτές απώλεσαν το συμπλήρωμα κάθε οικονομικής πολιτικής, δηλαδή τη νομισματική πολιτική, η οποία εκχωρήθηκε στην απρόσωπη ΕΚΤ που ελέγχει απόλυτα η Γερμανία.