MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017

Δικαστικο-αστυνομικό αλαλούμ για να μην προσαχθεί στον εισαγγελέα η σύζυγος Στουρνάρα

Σκηνές απείρου κάλλους εκτυλίχθηκαν εντός και εκτός της δικαστικής αιθούσης όπου βρισκόταν σε εξέλιξη η δίκη του Κώστα Βαξεβάνη μετά από μήνυση που έχει καταθέσει εναντίον του η σύζυγος του Γιάννη Στουρνάρα.

Αν και το δικαστήριο αποφάσισε να οδηγηθεί η σύζυγος του Γιάννη Στουρνάρα στον εισαγγελέα μετά την αποκάλυψη κατά την ακροαματική διαδικασία ότι είχε δώσει σε φίλη της το κινητό της προκειμένου παρανόμως να ηχογραφεί τη διαδικασία, η Λίνα Νικολοπούλου, έφυγε ανενόχλητη από τα δικαστήρια. 

Σοκ για 500.000 συνταξιούχους του Δημοσίου με «μαχαίρι» έως και 23%.

Στα 868 ευρώ από 1.050 ευρώ σήμερα, μειώνεται η σύνταξη για τη συντριπτική πλειοψηφία των παλαιών συνταξιούχων του Δημοσίου, από τον επανυπολογισμό των αποδοχών τους με τα ποσοστά του νόμου Κατρούγκαλου (ν. 4387/2016), σύμφωνα με τα στοιχεία έρευνας που δημοσιεύει σήμερα ο Ελεύθερος Τύπος.

Η γερμανική πρόταση εξόδου από την Ευρωζώνη

Μία διαγραφή του χρέους θα πρέπει να συνδεθεί τουλάχιστον με την εγκατάλειψη της νομισματικής ένωσης για ένα χρονικό διάστημα – ενώ ένα εθνικό νόμισμα για την Ελλάδα έχει ρίσκα, αλλά αποτελεί ταυτόχρονα μία ελπιδοφόρα αλλαγή στρατηγικής για την Αθήνα.

«Αν δεχτούμε πως κάναμε πολλά λάθη στο παρελθόν, αν δεχτούμε πως εμείς χρωστάμε επειδή εμείς, άμεσα ή έμμεσα, κάναμε αυτά τα λάθη, αν δεχτούμε πως δεν είμαστε σε θέση να πληρώσουμε τα χρέη μας σήμερα, αλλά πρόθυμοι να το προσπαθήσουμε στο μέλλον, κυρίως όμως να διορθώσουμε τα λάθη μας, αν καταλάβουμε πως μας κυβερνάει ένα κόμμα που δεν είχε την παραμικρή ιδέα από τη διακυβέρνηση μίας χώρας όταν εκλέχθηκε, ούτε φυσικά χρήματα για να τα καταφέρει αλλά μόνο θηριώδη ψέματα και κενές υποσχέσεις, ενώ υπάρχουν δεκάδες Έλληνες κατά πολύ πιο επαρκείς, θα αρχίσουμε να βρίσκουμε το βηματισμό μας – επειδή η Ελλάδα είναι μία πάμπλουτη χώρα με πολύ ικανό ανθρώπινο δυναμικό, το οποίο όμως είναι δέσμιο τις τελευταίες δεκαετίες ενός ολιγαρχικού πολιτεύματος που κυριαρχείται από ανεπαρκή κόμματα, με αποτέλεσμα να έχει χάσει την εμπιστοσύνη στον εαυτό του και στη χώρα του. 

Κατάρρευση της αγοράς των ακινήτων: Υποχώρηση κατά 50% στις νέες αντικειμενικές αξίες!

Σε δοκιμαστική λειτουργία τέθηκε από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων το Μητρώο Αξιών Μεταβιβάσεων Ακινήτων στο οποίο αποτυπώνεται η πτώση που έχει επέλθει στις τιμές των ακινήτων τα τελευταία χρόνια.

Στο Μητρώο καταγράφονται πραγματικές τιμές αγοραπωλησιών ακινήτων οι οποίες έγιναν από τις αρχές του 2017 σε μια προσπάθεια διευκόλυνσης των φορολογούμενων στις συναλλαγές τους.

Η νέα (όσο και παλιά) γερμανική γραμμή: Αποδέχεστε το «βιώσιμο χρέος» ή διαλέγετε την έξοδο

Του Βασίλη Γεώργα

Οι Γερμανοί μας το λένε και πάλι ξεκάθαρα. Αν θέλουμε μείωση του χρέους κατά τρόπο που να ζημιώνει τους ίδιους και τους υπόλοιπους ευρωπαίους, ιδού η πόρτα ιδού και το άλμα στο κενό. Στο ευρώ πάντως είναι αδιανόητο να παραμείνει η χώρα σύμφωνα με το Βερολίνο και τους υποστηρικτές της νέας ευρωπαϊκής αρχιτεκτονικής των πολλών ταχυτήτων, εφόσον η Ελλάδα επιμένει στη γραμμή ότι το χρέος της δεν είναι βιώσιμο και συνεχίσει να διεκδικεί κάποια «οριστική λύση».

ΕΛΣΤΑΤ: Σε κατάσταση ένδειας 4 στους 10 πολίτες

lexandros Michailidis / SOOC 

Τα 4 εκατομμύρια πολίτες αγγίζει ο συνολικός αριθμός των ανθρώπων που ζουν υπό τον κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού στην Ελλάδα, με μόλις δύο χώρες στην Ευρώπη να αντιμετωπίζουν χειρότερες συνθήκες, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η ΕΛΣΤΑΤ. Το 35,6% του πληθυσμού αναγκάζεται να ζει με λιγότερα από 4.500 ευρώ τον χρόνο, ενώ ένα στα τέσσερα παιδιά μεγαλώνουν κάτω από ανάλογες, απαράδεκτες για παιδιά συνθήκες. «Σανίδες σωτηρίας» οι συντάξεις και τα επιδόματα για τον πληθυσμό, τραγική η εικόνα για τους αλλοδαπούς που ζουν στη χώρα. 

Κανένας δεν πρόκειται να διασώσει τα ακίνητά του όσο φόρο και να πληρώνει.

Όπως είχε εγκλωβιστεί ο κόσμος στο χρηματιστήριο και δεν μπορούσε να βγει γιατί θα έχανε χρήματα, μέχρι που τα έχασε όλα, έτσι και τώρα, ο κόσμος εγκλωβίστηκε στα ακίνητα επενδύοντας μεγάλα ποσά, τα οποία ακίνητα όμως τώρα έχουν χάσει τεχνητά τις αξίες τους.