MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017

Γερμανική αποικία και η Ιταλία: Το Βερολίνο αποφασίζει για την πτώχευση των ιταλικών τραπεζών και... το δηλώνει!

Πολλοί θεωρούν ότι μόνο η Ελλάδα έχει «αποικειοποιηθεί» από την Γερμανία, αλλά πριν λίγο αποδείχθηκε ότι και η Ιταλία δεν βρίσκεται σε καλύτερη θέση: Το Βερολίνο (!) ανακοίνωσε με αφορμή την εκκαθάριση δύο υπερχρεωμένων ιταλικών τραπεζών ότι «Είναι καλύτερο να εκκαθαρίζονται μη κερδοφόρες τράπεζες παρά να διατηρούνται με τεχνητούς τρόπους στη ζωή και η κρατική βοήθεια θα πρέπει να χρησιμοποιείται όσο το δυνατόν λιγότερο σε περιπτώσεις χρεοκοπίας»!

ΚΑΖΑΚΗΣ : Ο Δον Κανάγιας της κυβέρνησης Τσίπρα.

Τον ξέρετε τον κ. Δραγασάκη; Είναι ένας από τους κατ’ επάγγελμα άεργους της αριστεράς, ο οποίος όντας τρόφιμος επί δεκαετίες της κομματικής αντιμισθίας στο ΚΚΕ μεταπήδησε στον θαυμαστό κόσμο της διαπλοκής. Πότε; Την εποχή που βρέθηκε υφυπουργός οικονομίας στην «οικουμενική» του Ξενοφώντα Ζολώτα το 1989. Βλέπετε, η κατάρρευση του υπαρκτού σοσιαλισμού ήταν προ των πυλών και επομένως οι χρηματοδοτήσεις εξ σοβιετίας που εξασφάλιζαν τις κομματικές αργομισθίες είχαν τεθεί εν αμφιβόλω.

Είναι αυτό εδώ το πράγμα δημοκρατία;

Η δημοκρατία έχει δύο συστατικά: Διάλογο και ψηφοφορία. Ο διάλογος ακολουθείται υποχρεωτικά από ψηφοφορία περί του πρακτέου, στην οποία ισχύει η αρχή της πλειοψηφίας. Αυτό είναι με απλά λόγια το πολίτευμα της δημοκρατίας.

Στην αρχαία Αθηναϊκή δημοκρατία, ακόμα και οι συζητήσεις που γίνονταν δημόσια στην αγορά ή ιδιωτικά, όλες αυτές στην ουσία ήταν μια επεξεργασία των δεδομένων και των πληροφοριών, δηλαδή μία ζύμωση και προετοιμασία για την κεντρική συζήτηση που θα γινόταν στην Εκκλησία του Δήμου, όπου επακολουθούσε υποχρεωτικά ψηφοφορία και υλοποιούταν η πλειοψηφούσα άποψη.

Η δίωξη στελεχών του ΤΑΙΠΕΔ και η …εθνική ανεξαρτησία – “Αθώοι” για να πάρουμε τη δόση;

Σύμφωνα με ένα βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών (δεν πρόκειται για κάποιο Ειρηνοδικείο επαρχιακής πόλης αλλά για υψηλόβαθμο όργανο της Δικαιοσύνης) παραπέμπονται σε δίκη τρία μέλη της διοίκησης και έξι εμπειρογνώμονες του ΤΑΙΠΕΔ την περίοδο 2013-2014.

Η δίωξη αφορά την πώληση και εκμίσθωση 28 ακινήτων του Δημοσίου, που θεωρείται ασύμφορη και προκάλεσε (πάντα σύμφωνα με το βούλευμα) ζημιά ύψους 580 εκατομμυρίων ευρώ. Παραπέμπονται λοιπόν για κακουργηματική απιστία.