MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 27 Ιουνίου 2017

Αλωνίζουν οι τράπεζες, σε ρόλο θεατή η κυβέρνηση - Στα ξένα κοράκια παραδίδουν τα νοικοκυριά!

Καταναλωτικά δάνεια και πιστωτικές κάρτες 2,8 δισ. ευρώ τα πουλάνε στο 5% της αξίας τους, ήτοι για 140 εκατ. ευρώ! Γιατί δεν καλούν τους οφειλέτες να δώσουν το 5% και να ξοφλήσουν;

Πριν από έναν μήνα, στο πρωτοσέλιδο θέμα μας είχαμε αποκαλύψει ότι η Τράπεζα Αττικής πούλησε στην αγγλική Aldridge EDC Specialty Finance «κόκκινα» δάνεια συνολικού ύψους 1,3 δισεκατομμυρίου ευρώ για –κρατηθείτε– μόλις 104 εκατ. ευρώ (στο 8% της αξίας τους) και δεν άνοιξε ρουθούνι.

Μελέτη σοκ: Ζούμε για να πληρώνουμε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία

Για το «μεγάλο αφεντικό» όλων των Ελλήνων, το Κράτος, δουλεύουν επί 7 μήνες κάθε χρόνο όλοι οι εργαζόμενοι. Ο μέσος Έλληνας εργάζεται από την αρχή του χρόνου έως και τις 22 Ιουλίου μόνο και μόνο για να πληρώνει την εφορία και τα ασφαλιστικά Ταμεία. Από την επομένη, στις 23 Ιουλίου και αφού περάσουν οι πρώτες δύσκολες 203 ημέρες του χρόνου, μπορεί να δουλεύει ελεύθερα (;) πλέον ο κάθε Έλληνας για τον ίδιο και την οικογένειά του.

Σοβαρές επιφυλάξεις από ΕΚΤ για τη βιωσιμότητα του Ελληνικού Χρέους.

Σοβαρές επιφυλάξεις για τη βιωσιμότητα του Ελληνικού Δημοσίου Χρέους διατηρεί η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Οι εμπειρογνώμονες της ΕΚΤ, δεν είναι προς το παρον σε θέση να ολοκληρώσουν μια πλήρη ανάλυση της βιωσιμότητας του ελληνικού δημόσιου χρέους, κάτι που αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή των ελληνικών ομολόγων στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, σύμφωνα με Μάριο Ντράγκι.

Politico: Γιατί η Ελλάδα είναι de facto αποικία της Γερμανίας

Σύμφωνα με το διεθνές έγκυρο περιοδικό Politico η Ελλάδα με τις παλινωδίες και την εντελώς άστοχη και ατερμάτιστη πολιτική των κυβερνήσεων της έχει ήδη καταστεί «αποικία χρέους» της Γερμανίας , κάτι που αντιπαλεύει προς το παρόν μόνο η αμερικανική πλευρά για τους δικούς της γεωπολιτικούς λόγους.

Σύμφωνα με το περιοδικό, για μέρες ο Έλληνας ηγέτης ήταν στα τηλέφωνα προσπαθώντας να εξασφαλίσει τους καλύτερους δυνατούς όρους για τη χώρα του, καθώς εισέρχεται στο τελευταίο σταθμό του φαινομενικά ατελείωτου κύκλου διάσωσης. Μέχρι στιγμής, οι προσπάθειές του έχουν κερδίσει περισσότερη κατάκριση και χλευασμό όμως, παρά σεβασμό, ειδικά από την Γερμανία.