MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017

Η παγίδα του χρέους

Εάν δεν θέλουμε να διατηρήσουμε μία ελπίδα που θα παρατείνει απλά την οδύνη που βιώνουμε, θα ήταν καλύτερα να αποδεχθούμε πως η ανάπτυξη αποτελεί μία ουτοπική προοπτική – ενώ ασφαλώς δεν θα προέλθει από τις ιδιωτικοποιήσεις ή από την απελευθέρωση του επαγγέλματος της κομμώτριας και του φαρμακοποιού.

«Οι δυνατοί έχουν θέληση και οι αδύναμοι έχουν ελπίδα – η οποία, κατά τον Αριστοτέλη, δεν είναι τίποτα άλλο από το όνειρο ενός ξύπνιου, ενώ κατά το Νίτσε το χειρότερο που μπορεί να συμβεί σε έναν άνθρωπο, αφού απλά παρατείνει την οδύνη που βιώνει«.

7 μυστικά για τον κόσμο – Που αποκαλύπτονται μέσω του Συριακού πολέμου

Tου Chris Kanthan

Συνήθως κάποιος πρέπει να διαβάσει εκατοντάδες βιβλία για να καταλάβει πώς δουλεύουν αυτοί που κουνάνε τα νήματα του κόσμου, αλλά μια στο τόσο, υπάρχει ένα μόνο γεγονός που τα εξηγεί όλα. Ο πόλεμος στη Συρία είναι ένα από αυτά. Κατανοήστε τον πόλεμο στη Συρία, και θα συνειδητοποιήσετε πόσο διάχυτη είναι η προπαγάνδα, πόσο εύκολο είναι να χειραγωγηθούν οι άνθρωποι, πόσο ισχυροί είναι οι παγκοσμιοποιητές, πώς και γιατί κατασκευάζονται οι πόλεμοι και πόσο κυνικά και αδίστακτα είναι τα έθνη. Ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικές αποκαλύψεις από τον Συριακό πόλεμο.

Τα e-mail της Hillary αποκαλύπτουν γιατί κατέστρεψαν τη Λιβύη

Γράφει: Ιωάννης Αθ. Μπαλτζώης

Πριν από έξι χρόνια, μετά την βίαια κατάρρευση του καθεστώτος Gaddafi στη Λιβύη, από αντικαθεστωτικούς «επαναστάτες», με την ευγενή προσφορά και την αμέριστη βοήθεια του ΝΑΤΟ, σε άρθρο είχαμε αναφερθεί ότι τα αίτια ήταν η βουλιμία των Δυτικών, με πρωτεργάτες την Γαλλία, για αρπαγή των πλουσίων κοιτασμάτων Υ/Δ της Λιβύης και η προσπάθεια του Gaddafi για δημιουργία ενός κοινού νομίσματος και ιδιαίτερα για τις πετρελαϊκές χώρες στις συναλλαγές των στην πετρελαϊκή αγορά.

Η εξέλιξη του πληθυσμού της γης και ο ελληνισμός

Σύμφωνα με τα μαθηματικά μοντέλα, αν η γονιμότητα παρέμενε στα επίπεδα του 1995, ο πληθυσμός της γης το 2150 θα ήταν 256 δισεκατομμύρια. Αντιλαμβάνεστε τι σημαίνει αυτό; Απλά δεν μπορεί να επιβιώσουν ούτε οι άνθρωποι, ούτε τα ζώα, ούτε και ο πλανήτης, όπως τον ξέρουμε, λόγω του «καρκινώματος» της ανθρώπινης αύξησης.

ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΑΠΑΤΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ !!!

Η ΕΙΣΦΟΡΑ ΤΟΥ Ν.128/75, ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΣΟΔΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ !!!

Γράφει ο Λεωνίδας Χ. Στάμος
Δικηγόρος Παρ’ Αρείω Πάγω

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ – ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΞΕΣΚΕΠΑΖΕΙ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Για να γνωρίζετε και εσείς αυτά που δεν σας λένε, τα κατωτέρω τα έχω καταθέσει ΚΑΙ στα Δικαστήρια των Αθηνών !!!

ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΑΠΑΤΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ !!!

Διαμορφωτές Κοινής Γνώμης

Φωτεινή Μαστρογιάννη
Οικονομολόγος, καθ. ΜΒΑ, συγγραφέας

«Και είναι γνωστό πόσοι μηχανισμοί δρουν επάνω μας από τη νηπιακή ηλικία ως τα γεράματα, για να επιβάλουν σ’όλες τις όψεις της ζωής, σ’όλες τις λεπτομέρειες των ανθρώπινων σχέσεων το κυρίαρχο μοντέλο των αξιών της κοινωνίας, δηλαδή το μοντέλο της κυρίαρχης τάξης, να εμπήξουν τον τύπο της στη δομή του ασυνειδήτου και να εγκαταστήσουν μέσα μας, μιαν αυτόματη λειτουργία, το «Υπερ-Εγώ» που θα ρυθμίζεται όπως το θέλουν οι απ’έξω και όπως τους συμφέρει»

Μανόλης Λαμπρίδης

Το κανιβαλικό σύστημα της δομικής βίας

Η συνειδησιακή ταυτότητα των ανθρώπων, μέσω της οποίας συμμερίζονται τα συναισθήματα των άλλων ερχόμενοι νοερά στη θέση τους, έχει ανατραπεί από τον ακραίο νεοφιλελευθερισμό που επιβάλλει το Ολιγαρχικό καθεστώς των ελίτ – σύμφωνα με το οποίο ο άνθρωπος, ως ιστορικό υποκείμενο, δεν υπάρχει πλέον.

«Οι είκοσι ηγέτες των μεγαλυτέρων χωρών που θα συναντηθούν στο Αμβούργο, στα πλαίσια της G20, έχουν υποβιβασθεί από πολύ καιρό τώρα σε εντολοδόχους. Πρόκειται ουσιαστικά για υπηρέτες και ταυτόχρονα για μισθοφόρους της παγκόσμιας Ολιγαρχίας που κυβερνάει απολυταρχικά τον πλανήτη. Η σημερινή Δημοκρατία έχει μετατραπεί πια από πολλές πλευρές σε ένα υποκριτικό πολίτευμα.