MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017

Ο κατά συρροή δολοφόνος

Η Γερμανία εκδικήθηκε το ότι της επιβλήθηκε το ευρώ από τη Γαλλία, ως προϋπόθεση της ένωσης της – χρησιμοποιώντας το νόμισμα αριστοτεχνικά ως όπλο εναντίον όλων των άλλων, αφού δεν πρόκειται ποτέ να συμφωνήσει στο αρχικό σχέδιο της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης.

Εισαγωγή

«Στα τέλη της δεκαετίας του 1980, η τότε Δ. Γερμανία υποχρεώθηκε από τη Γαλλία να συμμετέχει στη μελλοντική δημιουργία της Ευρωζώνης, στο κοινό νόμισμα καλύτερα (ευρώ), πριν ακόμη της επιτραπεί η ένωση της με την Α. Γερμανία. Οι Γάλλοι κυρίως θεωρούσαν ότι, το κοινό νόμισμα θα αποτελούσε ισχυρή προστασία τους απέναντι στις ανέκαθεν επεκτατικές τάσεις της Γερμανίας – ενώ υπέφεραν κατά κανόνα από το ισχυρό νόμισμα (μάρκο) της γείτονας χώρας. Παράλληλα ουσιαστικά αδιαφόρησαν για την πληρωμή των πολεμικών επανορθώσεων που είχε αποφασισθεί για την περίπτωση της ένωσης της Γερμανίας – αφού δεν είχαν να κερδίσουν οι ίδιοι τίποτα.

Ενώ οι Ελληνες φεύγουν...19 τρις δολάρια ο ορυκτός πλούτος της Ελλάδας!

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Η χωρά με την μεγαλύτερη οικονομική κρίση, είναι η πλουσιότερη χώρα της Ευρώπης σε ορυκτό πλούτο και σύμφωνα με Γάλλους και Νορβηγούς ερευνητές η αξία του ορυκτού πλούτου της Ελλάδας πλησιάζει τα 10 τρις δολάρια

Σε αναμονή 3.500 πλειστηριασμοί ακινήτων.

Πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας και κάθε κατηγορίας ακινήτων για οφειλές δανειοληπτών προς τις τράπεζες αλλά και οφειλές μεταξύ ιδιωτών περιλαμβάνονται στην καυτή λίστα που βρίσκεται στα ειρηνοδικεία και η οποία αναμένεται να ενεργοποιηθεί τις επόμενες ημέρες.

Πρόκειται για 3.500 περιπτώσεις πλειστηριασμών ακινήτων, οι οποίοι, όπως εκτιμούν αρμόδιοι παράγοντες, τους επόμενους μήνες θα εκτοξευθούν και θα ξεπεράσουν τις 20.000 καθώς οι τράπεζες θα ανεβάσουν ταχύτητα για να πιάσουν τους στόχους για τη μείωση των κόκκινων δανείων.

Γαλλία: Σε επίπεδο ρεκόρ το δημόσιο χρέος: 2,2 τρισ. ευρώ! - Μόνο για την Ελλάδα υπήρχαν όμως Μνημόνια...

Το πρώτο τρίμηνο του 2017 το δημόσιο χρέος της Γαλλίας ανήλθε στο υψηλότερο σημείο, προκαλώντας επιπλέον δυσκολίες στις προσπάθειες του νέου προέδρου της χώρας, Emmanuel Macron, που έχει υποσχεθεί να βελτιώσει τα δημοσιονομικά της χώρας. 

Ειδικότερα, όπως μετέδωσε το marketwatch, το γαλλικό χρέος ανήλθε στο 98,9% του ΑΕΠ της χώρας ή 2,2 τρισεκατομμύρια ευρώ το πρώτο τρίμηνο του 2017, από το 96,3% του ΑΕΠ που ήταν στο τελευταίο τρίμηνο του 2016.