MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 2 Ιουλίου 2017

ΚΑΖΑΚΗΣ : Η ελληνική δικαιοσύνη και τα Ευρωπαϊκά ιδανικά της αξιοκρατίας.

Tα μάθατε; Άλλη μια λαμπρή σελίδα προστέθηκε στο Libro d’Oro της ελληνικής δικαιοσύνης. Ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης – γνωστός κι από το βούλευμα κατά της Χρυσής Αυγής – άσκησε αναίρεση για το παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών σχετικά με το σκάνδαλο του ΤΑΙΠΕΔ. 

Οι δικαστές του Εφετείου Αθηνών αποτιμώντας τα στοιχεία για την πώληση και επαναμίσθωση από το ΤΑΙΠΕΔ 28 ακινήτων του πρώην Ελληνικού Δημοσίου, αποφάσισαν με βούλευμά τους να καθίσουν στο εδώλιο του κατηγορουμένου 3 μέλη του ΔΣ του συγκεκριμένου φορέα και 6 μέλη του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων. Το βούλευμα αποτελεί κόλαφο για το αλισβερίσι που κυριαρχεί εντός του ΤΑΙΠΕΔ με αντικείμενο την δημόσια περιουσία της χώρας. Πρόκειται για δούναι-λαβείν που ξεπερνούν την φαντασία του πιο ευφάνταστου και υποψιασμένου πολίτη. 

Η Fed, οι μαύροι κύκνοι και η Ελλάδα

Η ανόητη δήλωση της κυρίας Yellen, οι κίνδυνοι κραχ στον πλανήτη και η επιμονή του de facto υπουργού οικονομικών της πατρίδας μας, του συμπλεγματικού κ. Σόιμπλε – ο οποίος προσπαθεί να πείσει τους Έλληνες ότι δεν είναι θύματα αλλά θύτες, επιτιθέμενος συνεχώς στους εφοπλιστές, επειδή γνωρίζει πως η χώρα του ηττάται σταθερά από το νούμερο ένα της παγκόσμιας ναυτιλίας.

«Θα μπορούσα να ισχυριστώ ότι δεν θα υπάρξει ποτέ μία χρηματοπιστωτική κρίση; Θα ήταν προφανώς υπερβολικό, αλλά σκέφτομαι πως είμαστε σήμερα πολύ πιο ασφαλείς και ελπίζω ότι δεν θα συμβεί ξανά κατά τη διάρκεια της ζωής μας. Πιστεύω επίσης πως δεν θα συμβεί» (J. Yellen, επικεφαλής της Fed στη διάσκεψη του Λονδίνου την Τρίτη).

Ο ολοκληρωτισμός της Ελίτ

- By John.k

Διαβάζοντας το άρθρο "Το 1% του πληθυσμού κατέχει περισσότερα από το 99% του παγκόσμιου πλούτου." επιβεβαιώνουμε αυτό που ήδη γνωρίζουμε. 

Δεν υπάρχουν κόμματα, και δεν υπάρχουν πολιτικές της αριστεράς ή της δεξιάς στην πραγματικότητα. 

Υπάρχουν οι πλούσιοι και οι φτωχοί. 

Υπάρχει η Ελίτ και η πλέμπα, ο λαός ..... η μάζα.

Οι πολιτικοί και τα πολιτικά συστήματα , υπάρχουν για να διαχειρίζονται την μιζέρια αυτής της πλέμπας, που αφήνει πίσω της αυτή η Ελίτ. 

Τριγμοί στην κοινωνική συνοχή από τη συνεχιζόμενη οικονομική δυσμένεια

Πολλαπλές, αλλά και πολυεπίπεδες είναι οι επιπτώσεις που παρατηρούνται τόσο στην οικονομία όσο και στην κοινωνική δομή, χάριν του υψηλού κινδύνου φτώχειας και τη μεγάλη εισοδηματική ανισότητα που καταγράφεται στην Ελλάδα. 

Μικρά Mαθήματα Mάρκετινγκ σε Καιρό Κρίσης

Φωτεινή Μαστρογιάννη
Οικονομολόγος, καθ. ΜΒΑ, συγγραφέας


Στη χώρα μας κλείνουν πολλές μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ο θάνατος του εμποράκου είναι πλέον γεγονός. Πολλές από αυτές κλείνουν γιατί δεν υπάρχει επαρκής ζήτηση για τα προϊόντα τους λόγω της κρίσης και της μειωμένης αγοραστικής ζήτησης ενώ άλλες κλείνουν γιατί οι επιχειρηματίες απλά δεν είναι καλοί επιχειρηματίες συνεπώς το «λουκέτο» είναι μία φυσιολογική κατάληξη. Και στις δύο περιπτώσεις το πρόβλημα έχει και μάρκετινγκ διάσταση στην οποία θα εστιάσω αποκλειστικά στο παρόν κείμενο. 

Το 1% του πληθυσμού κατέχει περισσότερα από το 99% του παγκόσμιου πλούτου.

Σε μελέτη της της σπουδαίας διεθνούς οργάνωσης Oxfam αναφέρεται ότι το χάσμα μεταξύ πλουσίων και φτωχών βαθαίνει δραματικά τα τελευταια χρόνια. Το μερίδιο πλούτου που κατέχει το 1% του πληθυσμού παγκοσμίως ανέρχεται στο 44% το 2009, στο 48% το 2014 και προβλέπεται να ξεπεράσει το 50% το 2016.Τον ίδιο χρόνο, το πλουσιότερο 1% του παγκόσμιου πληθυσμού θα κατέχει περισσότερα από το υπόλοιπο 99%.

Για ποιους εφοπλιστές σφίγγει ο κλοιός της Δικαιοσύνης;

Φύλλο και φτερό τα θαλασσοδάνεια συγκεκριμένων εφοπλιστών την ώρα που ο Σόιμπλε καταγγέλλει ότι ο Τσίπρας τους παρέχει προστασία

Δύσκολοι καιροί για αρκετούς μεγαλοεφοπλιστές που τα προηγούμενα χρόνια απολάμβαναν αφορολόγητα υπερκέρδη.
 
Αν και η ελληνική δικαιοσύνη τους διατηρεί ακόμα στο απυρόβλητο, δε φαίνεται να συμβαίνει το ίδιο με τις δικαστικές αρχές άλλων χωρών που τους «κυνηγούν» και κάνουν φύλλο και φτερό τους φακέλους τους.