MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 5 Ιουλίου 2017

ΚΑΖΑΚΗΣ : Ποιος και γιατί πάει να μπλέξει την Ελλάδα σε τυχοδιωκτισμούς;

Το περιστατικό με το τουρκικό εμπορικό πλοίο εναντίον του οποίου άνοιξε πυρ σκάφος του λιμενικού σώματος της Ελλάδας ανοιχτά της Ρόδου, δεν είναι τόσο αθώο, όσο φαίνεται. Ας δούμε συγκεκριμένα τα δεδομένα του όλου επεισοδίου. Αυτά τουλάχιστον που έγιναν γνωστά. 

Καταρχάς, το τουρκικό εμπορικό πλοίο φέρεται να συνδέεται με την οικογένεια Ερντογκάν. Ο πλοίαρχος έχει συγγενικούς δεσμούς με την οικογένεια, αλλά και η ετοιμότητα με την οποία η τουρκική πλευρά αντέδρασε στην «πρόκληση» της Ελλάδας, δείχνει ότι το συγκεκριμένο πλοίο, αλλά και το εμπόρευμά του χαίρουν υψηλής προστασίας. 

Το πρωσικό όραμα για την Ευρώπη του μέλλοντος

Μία ήπειρος των 500 εκ. ανθρώπων ομοσπονδιακά οργανωμένη και κυριαρχούμενη από τη Γερμανία: με ένα ισχυρό παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα και με πολλά αδύναμα εθνικά, με ένα δικό της ΔΝΤ και μία Παγκόσμια Τράπεζα, καθώς επίσης με αυστηρούς οργανισμούς και προδιαγραφές που θα θυμίζουν την Αγία Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία.

«Η κατά τα λοιπά «δημοσιονομικά ενάρετη Γερμανία», η οποία υποτίθεται ότι μπήκε πριν από την Ελλάδα το 1999 στην Ευρωζώνη με δημόσιο χρέος στο όριο του 60% του ΑΕΠ, παραποίησε επίσης το πραγματικό δημόσιο χρέος της – αφού ποτέ δεν συμπεριέλαβε σε αυτό, όπως όφειλε μετά την επανένωση των δύο Γερμανιών, το δημόσιο χρέος της τέως Ανατολικής Γερμανίας.

ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ «ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ» Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ

Στα καφενεία και στο καφενειακό διαδίκτυο, κάποιοι μπορούν να ομιλούν (ακόμα) σε παράλληλους μονόλογους για κάποια θέματα χωρίς φυσικά ουσιαστικά αποτελέσματα. Τα θέματα όμως αυτά, απαγορεύονται αυστηρά στα καθεστωτικά ΜΜΕ, εκεί δηλαδή που διαμορφώνεται σήμερα η Κοινή Γνώμη.

Αυτά τα θέματα είναι: α) το εθνικό νόμισμα, β) η μορφή του πολιτεύματος, γ) το είδος του φορολογικού συστήματος και δ) το που πήγαν τα λεφτά. Η συζήτηση γύρω από αυτά τα θέματα «απαγορεύεται» να διεξαχθεί στα καθεστωτικά ΜΜΕ ενώπιον όλου του λαού και δεν προσκαλούνται στα διάφορα πάνελ άτομα που έχουν τις σχετικές γνώσεις και θα έθεταν αυτά τα θέματα, παρά μόνο προσκαλούνται οι ίδιοι και οι ίδιοι άνθρωποι του ισχύοντος καθεστώτος. Συγκεκριμένα:

«Πρωταγωνιστές» τα τουρκικά ΜΜΕ στην κρίση στο Αιγαίο - «Τεχνητή» η ένταση ενώ διεξάγονται συνομιλίες για το Κυπριακό;

Μετά την χθεσινή ένταση στην περιοχή του νοτιοανατολικού Αιγαίου και συγκεκριμένα κοντά στην Ρόδο οι σχέσεις της Ελλάδας και της Τουρκίας βρίσκονται σε τεντωμένο σχοινί.

Χθες ανέβηκαν οι «θερμοκρασίες» στο Νότιο Αιγαίο, με το επίσημο τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Αναντολού να κάνει λόγο για αποστολή τριών τουρκικών πολεμικών πλοίων στην περιοχή όπου νωρίτερα σκάφος του Λιμενικού Σώματος είχε ρίξει προειδοποιητικές βολές σε τουρκικό φορτηγό πλοίο.