MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 6 Ιουλίου 2017

Η ExxonMobil και τα αντιτορπιλικά «Arleigh Burke» χαράζουν ΑΟΖ και ξεκινούν «δουλειά»-Ο Ερντογάν κάθεται σε «αναμμένα κάρβουνα»

Ανώτεροι υπάλληλοι της ExxonMobil έρχονται στην Αθήνα και τις επόμενες ημέρες αφού υπογράψουν συμφωνία με την εταιρεία «Ελληνικά πετρέλαια» και την γαλλική Total, ξεκινούν αμέσως εργασίες εξόρυξης υδρογονανθράκων στο Block 2 στο Ιόνιο Πέλαγος στη Δυτική Ελλάδα, αλλά και κάτω από την Κρήτη…περιοχή που οι Τούρκοι σκέπτονται να την ανακηρύξουν ως «μεσογειακή ΑΟΖ» .

Η Κρατική εταιρεία «Ελληνικά πετρέλαια» θα είναι ο σύνδεσμος με το οποίο ο αμερικανικός ενεργειακός κολοσσός θα ενισχύει σοβαρά τη θέση του στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου, στην οποία «κονταροχτυπιούνται» Αμερικανοί και Ρώσοι ( Αίγυπτο) με τον ανταγωνισμό της πετρελαϊκής βιομηχανίας να « κτυπάει κόκκινο». 

Ιταλία, αναδιάρθρωση χρέους και έξοδος από την Ευρωζώνη;

Η Ελλάδα σχεδιάζει να εκδώσει ένα πενταετές ομόλογο με κουπόνι (επιτόκιο) 4,8% – πολύ υψηλότερο δηλαδή από αυτό, με το οποίο σήμερα δανείζεται από την Τρόικα (κάτω του 2%), καθώς επίσης από τον πραγματικό ρυθμό ανάπτυξης της. Επομένως θα είναι εις βάρος του χρέους, εκτός εάν πετύχει πρωτογενή πλεονάσματα που καλύπτουν τη διαφορά ή/και την εξισορροπήσει από τις ιδιωτικοποιήσεις. 

«Βόμβα» από Μ. Ντράγκι: «Στο 31,3% η υπό-αξιοποίηση του εργατικού δυναμικού στην Ελλάδα»

Απαντώντας σε επιστολή - ερώτηση του ευρωβουλευτή Νίκου Χουντή ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, περιγράφει με τα μελανότερα των χρωμάτων την αγορά εργασίας στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον κ. Ντράγκι η πραγματική υπό-αξιοποίηση του εργατικού δυναμικού της χώρας μας έφθασε στο 31,3% στο δ' τρίμηνο του 2016 (τα στοιχεία της ΕΚΤ είναι μέχρι τη συγκεκριμένη περίοδο), δηλαδή είναι κατά σχεδόν οκτώ μονάδες δυσμενέστερα σε σύγκριση με το επίσημο ποσοστό ανεργίας, το οποίο στο συγκεκριμένο διάστημα είχε αγγίξει το 23,4%.

Ο Μητσοτάκης μακρύ χέρι του Ερντογαν, της ΜΙΤ και των Τούρκων Ναρκεμπόρων.

Πως οι Τουρκικές Μυστικές υπηρεσίες «έδεσαν» την Οικογένεια Μητσοτάκη μέσω Χριστοφοράκου. 

Tα περιβόητα ημερολόγια του Μιχάλη Χριστοφοράκου από το 1997 μέχρι και την αποχώρησή του τον Δεκέμβριο του 2007 βρίσκονται πλέον στη διαβόητη δικογραφία. Τα τηρούσαν οι γραμματείς του (με εξέχοντα ρόλο -εξ απορρήτων- η βοηθός Αικατερίνη Τσακάλου) που έγραφαν τα πάντα. 

Γ. Βαρουφάκης: Το 2014 είχα εξηγήσει το παράλληλο σύστημα πληρωμών στο σπίτι του Α. Τσίπρα - Ενθουσιασμένοι οι υπουργοί

O πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης περιγράφει το plan b, της κυβέρνησης με τα ''κουπόνια'' ως λύση για να μην υπογράψει τρίτο μνημόνιο.

Χθες ο σύμβουλος του τότε υπουργού Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη, (και ο οποίος παραμένει σύμβουλος και του Ευκλείδη Τσακαλώτου σήμερα) επιβεβαίωσε το σχεδιασμό για παράλληλο νόμισμα και αποκάλυψε... ανατριχιαστικές λεπτομέρειες.

Ο Γιάννης Βαρουφάκης, αφού επιτίθεται σε εφημερίδα (επειδή αναφέρεται σε παράλληλο νόμισμα και όχι σε παράλληλο σύστημα πληρωμών), ουσιαστικά επιβεβαιώνει τον Κιμ και περιγράφει τα όσα είχαν γίνει όχι μόνο το πρώτο εξάμηνο της διακυβέρνησης Τσίπρα αλλά και μήνες πριν ο νυν πρωθυπουργός εκλεγεί.

Θεσσαλονίκη: Πάνω από 14.000 βιοτεχνίες έβαλαν «λουκέτο» στην οκταετία της κρίσης.

Για "εφιαλτική οκταετία", που στοίχισε στη βιοτεχνία της Θεσσαλονίκης 14.180 λουκέτα, κάνει λόγο σε σημερινή του ανακοίνωση το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο της πόλης (ΒΕΘ), με τον πρόεδρό του, Παναγιώτη Παπαδόπουλο, πρώτο αντιπρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων, να τονίζει ότι «οι αντοχές έχουν εξαντληθεί, η αγορά έχει στραγγίσει (...) Πρέπει να στηριχθεί η ιδιωτική πρωτοβουλία καθώς αυτή προσφέρει θέσεις εργασίας, ενισχύει την παραγωγική διαδικασία και, αναμφίβολα, τα δημόσια έσοδα».

Απάντηση Γ.Βαρουφάκη στη ΝΔ: «Είστε υπάλληλοι των δανειστών και του Σόιμπλε»

Απάντηση στη ΝΔ δίνει ο Γιάνης Βαρουφάκης, για την σε βάρος του προσωπική επίθεση για την περίοδο που ήταν υπουργός Οικονομικών και υπερασπίστηκε την χώρα έναντι των δανειστών.

Όπως αναφέρει στην γραπτή του δήλωση ο κ. Βαρουφάκης, «Η οργανωμένη άμυνα της Ελλάδας απέναντι στα εκβιαστικά σχέδια της τρόικας, ήταν αυτονόητο καθήκον κάθε υπουργού Οικονομικών που εκπροσωπεί τη χώρα και όχι τους δανειστές. Κομμάτι αυτής της άμυνας ήταν και το παράλληλο σύστημα πληρωμών, που ήταν, σύμφωνα με διεθνείς αναλυτές, ο μόνος τρόπος να κρατηθεί η χώρα βιώσιμα εντός ευρώ. Όμως, η ΝΔ ειδικά και η τρόικα εσωτερικού εν γένει, έχουν ως μόνο μέλημα να ρίχνουν νερό στο μύλο του κ.Σόιμπλε».