MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 9 Ιουλίου 2017

Ο ΛΑΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Που πήγαν τα εκατοντάδες δις που μπήκαν στη χώρα; Κανένας προγραμματισμός δεν μπορεί να γίνει για το μέλλον, καμία εξυγίανση και καμία ανάπτυξη, αν δεν μάθουμε πως χάθηκαν τα εκατοντάδες δις. Αν μη τι άλλο δεν θα πρέπει να κάνουμε τα ίδια λάθη. 

Μας σερβίρουν την προπαγάνδα ότι «ξοδεύαμε περισσότερα από όσα παραγάγαμε». Αυτό είναι μεγάλο ψέμα. Οι περισσότεροι από εμάς κάναμε χρηστή διαχείριση των υποθέσεων μας και μάλιστα κάναμε και λίγη αποταμίευση, υποτίθεται υπέρ της ανάπτυξης, που τελικά αποδείχθηκε ότι ήταν υπέρ των τραπεζών και των "θαλασσοδανείων". Σε κάθε περίπτωση, όπως και να έχει το πράγμα, ο λαός πρέπει να μάθει την αλήθεια: «Που πήγαν τα εκατοντάδες δισεκατομμύρια που μπήκαν στη χώρα;».
Υπάρχει μεγάλη συσκότιση για το θέμα αυτό και κανείς δεν το αγγίζει επίσημα, αν και η ΤτΕ μπορεί να δώσει στην κυβέρνηση όλα τα στοιχεία. Μπορεί άραγε, χωρίς άδεια της Φρανκφούρτης;

Προβλέψεις μίας παγκόσμιας κατάρρευσης

Οι πιθανότητες να ξεκινήσει ο οικονομικός Αρμαγεδδών από την Αυστραλία είναι πολύ μεγάλες, χωρίς να υποτιμώνται άλλες μεγάλες χώρες όπως οι Η.Π.Α. και η Κίνα – με τα εξωτερικά χρέη πολλών ευρωπαϊκών χωρών να μην είναι καθόλου αμελητέα, αναφέροντας πως της Ιταλίας υπερβαίνουν τα 2,14 τρις $, της Γερμανίας και της Γαλλίας τα 4,7 τρις $, ενώ της πολύ μικρότερης Ολλανδίας τα 3,8 τρις $.

«Η φούσκα του χρέους των νοικοκυριών στην Αυστραλία είναι μεγαλύτερη από αυτές που είχαν παρατηρηθεί τις δεκαετίες του 1880 ή του 1920 – των περιόδων που είχαν προηγηθεί των δύο μεγάλων υφέσεων της χώρας. Ως ποσοστό του διαθεσίμου εισοδήματος έχει σημειώσει ένα νέο ρεκόρ, φτάνοντας στο 190,4%. Την ίδια στιγμή έχει κλείσει το παράθυρο για τη λήψη προληπτικών δράσεων, όσον αφορά την ομαλή αποκλιμάκωση των διαρθρωτικών μακροοικονομικών ανισορροπιών. Με απλά λόγια, δεν υπάρχει πλέον καμία δυνατότητα να αποφευχθεί οι οικονομικός Αρμαγεδδών που θα πλήξει τη χώρα» (John Adams).