MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 10 Ιουλίου 2017

Nίκος Λυγερός: Η Τουρκία δεν μπορεί να πραγματοποιήσει τις απειλές της στην Κύπρο

«Αν αυτό που έγινε στην Τουρκία γινόταν σε άλλη χώρα, πραγματικά δημοκρατική, θα μπορούσαμε να πούμε για πραξικόπημα».

Αυτή τη δήλωση έκανε στον ΑΝΤ1 ο καθηγητής Στρατηγικής του πανεπιστημίου της Λυών, Νίκος Λυγερός σε ερώτηση για τις σχέσεις της Τουρκίας με την Ευρώπη.

«Αν στην Τουρκία είχε πετύχει το πραξικόπημα, μπορεί πολλοί Τούρκοι να ήταν ευχαριστημένοι», συμπλήρωσε ο κ. Λυγερός και σημείωσε: «Όταν βλέπουμε πόσοι είναι τώρα στη φυλακή, δεν νομίζω ότι τους έχει πείσει ο κ. Ερντογάν πως είναι θύμα αυτού του πραξικοπήματος και μάλλον είχε κάνει κάτι και αυτός».

Δημογραφική τραγωδία! Κατά 2,5‰ μειώθηκε ο πληθυσμός της Ελλάδας το 2016, λέει η Eurostat

Κατά 2,5‰ μειώθηκε ο πληθυσμός της Ελλάδας το 2016, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Eurostat, η οποία δημοσίευσε σήμερα στοιχεία για τον πληθυσμό της ΕΕ ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Πληθυσμού, αύριο Τρίτη 11 Ιουλίου. 

Σύμφωνα με τις ίδιες εκτιμήσεις, ο πληθυσμός της Ελλάδας την 1η Ιανουαρίου 2017 ήταν 10.757.300 σε σχέση με 10.783.700 την 1η Ιανουαρίου 2016. Ειδικότερα, εκτιμάται πως το 2016 οι θάνατοι έφτασαν τους 118.800 και οι γεννήσεις τις 92.800. 

Ο δολοφόνος της ελπίδας

Για ένα τουλάχιστον στυγνό και αποτρόπαιο έγκλημα πρέπει να καταδικαστεί ο πρωθυπουργός: για τη δολοφονία της ελπίδας 11 εκ. ανθρώπων που ανέκαθεν στην ιστορία τους αγωνίζονταν για ένα καλύτερο μέλλον δικό τους και των παιδιών τους – με όλα τα μεγάλα λάθη φυσικά και τις παραλείψεις τους.

«Για τους Έλληνες δεν υπάρχει πια κρίση. Αυτός είναι ο τρόπος που ζούμε πλέον. Έχουμε δηλαδή προσαρμοσθεί σε μία κρίση στο διηνεκές που δεν πρόκειται ποτέ να αλλάξει. Το κρίσιμο χρονικό σημείο, το οποίο μετέτρεψε το θυμό μας σε αποδοχή, ήταν πριν από δύο χρόνια. 

Economist: Προετοιμαστείτε το 2018 για το νέο παγκόσμιο νόμισμα τον Φοίνικα

Τι ανέφερε το 1988 ο Economist σε άρθρο του για το νέο παγκόσμιο... νόμισμα που θα έρθει το 2018 

9 Ιανουαρίου 1988.

Ο Economist δημοσιεύει ένα άρθρο που ήταν και πρωτοσέλιδο προβλέποντας ότι το 2018 δηλαδή μετά από 30 χρόνια θα έχουν αντικατασταθεί τα νομίσματα από ένα διεθνές νόμισμα τον Phoenix (Φοίνικα). 

Τι ανέφερε το άρθρο του Economist στις 9 Ιανουαρίου 1988;

Η νομισματική ζώνη του Φοίνικα

Η μοναδική εναλλακτική δυνατότητα αυτόνομης επιβίωσης των βιομηχανικών κρατών είναι ο προστατευτισμός – ο οικονομικός εθνικισμός δηλαδή που σχεδιάζουν να υιοθετήσουν οι νέες κυβερνήσεις των Η.Π.Α. και της Μ. Βρετανίας και ο οποίος μάλλον θα παραμείνει στη θεωρία (ηχητικό).

Άρθρο

Η μακράν μεγαλύτερη αλλαγή στην παγκόσμια οικονομία από τις αρχές του 1970, όπου υπενθυμίζουμε πως καταργήθηκε ο κανόνας του χρυσού και ξεκίνησε η σύγχρονη εποχή των χρημάτων χωρίς αντίκρισμα (Fiat money), ήταν και είναι η αντικατάσταση των εμπορευματικών συναλλαγών από τις ροές κεφαλαίων – ως εκείνη η δύναμη που οδηγεί και καθορίζει τις συναλλαγματικές ισοτιμίες. 

ΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΥΡΩ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ.

Όσοι είναι υπέρ των μνημονίων και του ευρώ έχουν προσωπικά συμφέροντα. Όλοι οι υπόλοιποι απλά θέλουμε με μια γενική αφηρημένη έννοια το καλό της χώρας, χωρίς να αντιλαμβανόμαστε ότι αυτό ταυτόχρονα εξυπηρετεί τα δικά μας συμφέροντα. Δεν καταλαβαίνουμε δηλαδή, ότι εδώ πρόκειται για σύγκρουση συμφερόντων, των δικών τους και των δικών μας και όσο δεν αντιδρούμε, οι άλλοι θα μας τα πάρουν όλα.