MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017

Η Αυστραλία, η Ελλάδα και το νομοτελειακό κραχ

Όταν πάψει η μουσική στο θέμα της ρευστότητας του συστήματος, τότε τα πράγματα θα μπορούσαν να γίνουν πολύπλοκα. Για εκείνο το χρονικό διάστημα όμως που η μουσική παίζει, τότε πρέπει να σηκώνεσαι και να χορεύεις – ακόμη χορεύουμε.

«Ο κάθε επενδυτής και όχι μόνο γνωρίζει πως οι μετοχές, τα ακίνητα και όλα τα άλλα πάγια περιουσιακά στοιχεία σε πολλές χώρες είναι υπερτιμημένα, οπότε έχουν σχηματισθεί δεκάδες φούσκες – κανένας όμως δεν θέλει να το πει, επειδή όλοι ωφελούνται από το ότι οι τιμές δεν πέφτουν. Τίποτα όμως δεν διαρκεί αιώνια» (F.C.).

SZ: Η Γερμανία κέρδισε από την Ελλάδα 1,34 δισ. ευρώ

Σε 1,34 δισ. ευρώ ανέρχεται το καθαρό κέρδος της Γερμανίας μέσω δανείων που χορηγήθηκαν Ελλάδα αλλά και από την αγορά ελληνικών ομολόγων στο πλαίσιο του προγράμματος SMP της ΕΚΤ, γράφει η γερμανική εφημερίδα «Suddeutsche Zeitung». Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Πρασίνων για θέματα Προϋπολογισμού Σβεν-Κρίστιαν Κίντλερ, τόνισε πως «είναι νόμιμο αλλά όχι ηθικό το να κερδίζει η Γερμανία χρήματα από την κρίση στην Ελλάδα».

Συνέντευξη Ν. Λυγερού στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Ξάνθης

Συνέντευξη Ν. Λυγερού στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Ξάνθης "Όμορφη Πόλη",

11/7/2017

Με θέμα : Ορυκτός Πλούτος, ΑΟΖ, Ενέργεια, Τουρκία, Κύπρος, Ελλάδα