MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017

Λαϊκισμός και παγκοσμιοποίηση

Το περισσότερο εμπόριο, οι χαμηλότεροι δασμοί, καθώς επίσης οι ελεύθερες αγορές, παρέχουν στα Έθνη που συμμετέχουν μεγαλύτερη ευημερία – αρκεί η διαδικασία αυτή να συνοδεύεται από ένα δίχτυ προστασίας των «ηττημένων», κρατών ή πολιτών, όπως αυτό που εξασφάλιζε ο κοινωνικός φιλελευθερισμός μετά το 2ο παγκόσμιο Πόλεμο.

«Όταν πουλάς εμπορεύματα ή υπηρεσίες μέσα στη χώρα σου είσαι επιτυχημένος – ενώ όταν πουλάς στο εξωτερικό είσαι ήρωας» (σύγχρονη κινέζικη παροιμία).

Πρώτη φορά Αριστερά: Έχεις tablet; - Πλήρωνε φόρο!

ΒΟΜΒΑΡΔΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΜΕ ΑΝΤΙΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΑ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ

Με ρύθμιση που κατέθεσε η υπουργός της αριστεροδεξιάς κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛ. Λυδία Κονιόρδου, επιβάλλει νέο φόρο για όσους αγοράζουν tablet με μνήμη πάνω από 4 GB - Μάλιστα η υπουργός αρχικά ήθελε να επιβάλλει τους συγκεκριμένους φόρους και στα smartphones

Με τροποποίηση της τελευταίας στιγμής διπλασιάστηκε από 1% σε 2% το τέλος για αγορά tablet. Αποσύρθηκε η αντίστοιχη επιβάρυνση για τα κινητά smartphone. Παραμένουν οι επιβαρύνσεις σε Η/Υ και αναλώσιμα.

Πρακτικά όποια συσκευή αναπαράγει ήχο και εικόνα θα πληρώνει φόρο!!!

ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ : ΑΙΓΑΙΟ ΩΣ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΑΞΟΝΑΣ

Νικόλαος Λ. Μωραίτης Ph.D. 

Το άρθρο πραγματεύεται τους στρατηγικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ στην γειτονιά μας, αυτή την περιφέρεια που λέγεται Μέση Ανατολή , που οι εξελίξεις εκεί αγγίζουν τα εθνικά μας συμφέροντα και που αυτή η περιοχή έρχεται στο επίκεντρο των διεθνών εξελίξεων. 

Η θέση της Ελλάδας σε αυτή την περιοχή, στην Ευρώπη, οι προοπτικές της στο μέλλον, η ασφάλειά της, τα συμφέροντά της δεν μπορούν να προσδιοριστούν χωρίς να μελετηθεί προσεχτικά μια εικόνα των εξελίξεων που διαμορφώνεται στην Μέση Ανατολή και στον Περσικό. Το πρόβλημα στο Αιγαίο είναι καθαρά γεωπολιτικής και επεκτατικής μορφής και η ευθύνη ανήκει εξ ολοκλήρου στη γειτονική Τουρκία. 

Στρατηγική Ανθεκτικότητας της ΑΟΖ Ελλάδας – Κύπρου

Στο Crans Montana η Τουρκία απέτυχε να δημιουργήσει το απαραίτητο επικοινωνιακό προγεφύρωμα για να υποστηρίξει τους στρατηγικούς στόχους και επεκτατικούς σχεδιασμούς της. Η εικόνα της Τουρκίας βυθίστηκε στο Στρατηγικό Βάθος του Άχμετ Νταβούτογλου. 

Οι τουρκικοί σχεδιασμοί για μετατροπή της Κύπρου σε ένα τουρκικό προτεκτοράτο –και όχι σε ένα φυσιολογικό κράτος– απεκαλύφθησαν με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο. 

Ιταλία: 5 εκατομμύρια Ιταλοί κάτω από το όριο της φτώχειας.

Tα στοιχεία της ιταλικής στατιστικής υπηρεσίας είναι συντριπτικά: Το 2016 εκτιμάται ότι περίπου 1,619 εκατομμύριο οικογένειες στη χώρα ζουν σε συνθήκες απόλυτης φτώχειας, αριθμός που αντιστοιχεί σε 4,742 εκατομμύρια άτομα, τονίζεται σε σχετικό σημερινό δημοσίευμα στην εφημερίδα La Repubblica.

Με βάση την έκθεση της Istat για τη φτώχεια στην Ιταλία το 2016, η φτώχεια αυξάνεται στις περιοχές του Κέντρου της χώρας και ιδιαίτερα ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι πλήττει τις νέες οικογένειες. Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι ηλικιωμένοι βρίσκονται σε καλύτερη θέση όσον αφορά τον δείκτη της απόλυτης φτώχειας.

Τι σημαίνει το «χαράτσι» στις πληρωμές φόρων με μετρητά - Υπόγειο κτύπημα στην προσωπική ελευθερία

Aίσθηση προκάλεσε η ανακοίνωση για «χαράτσι» στην εξόφληση των φόρων στα γκισέ των τραπεζών που είναι πλέον επίσημο γεγονός καθώς εντάσσεται στο πλάισιο της σταδιακής κατάργησης των μετρητών από τον κοινωνικό βίο.

Το ανακοίνωσε ο πλέον αρμόδιος, ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γιώργος Πιτσιλής, τονίζοντας ότι με αυτό τον τρόπο το Δημόσιο εξοικονομεί 10 εκατ. ευρώ.

Όμως τι σημαίνει η κατάργηση αυτή των μετρητών για τους πολίτες;
Την πλήρη κατάργηση της ελευθερίας τους τόσο απλά

Ερευνα ΟΟΣΑ: Μόλις 13% των Ελλήνων εμπιστεύεται την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

Μόλις το 13% των Ελλήνων πολιτών εμπιστεύονται την κυβέρνησή τους επισημαίνεται σε έκθεση του ΟΟΣΑ που δημοσιοποιήθηκε σήμερα. 

Μάλιστα η Ελλάδα είναι μια από τις 4 χώρες παγκοσμίως (μαζί με Χιλή, Φινλανδία και Σλοβενία) που η εμπιστοσύνη των πολιτών στις κυβερνήσεις έπεσε κατακόρυφα.