MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 18 Ιουλίου 2017

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΣΑΛΟΣ ΑΠΟ ΝΕΑ ΥΠΕΡΓΙΓΑΝΤΙΑ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ, ΑΞΙΑΣ 2 ΤΡΙΣ. ΔΟΛΑΡΙΩΝ!

Από 572 δισ. έως 2,15 τρισεκατομμύρια δολάρια υπολογίζουν την αξία των νεοεκτιμηθέντων τεράστιων πιθανών κοιτασμάτων στα θαλάσσια οικόπεδα 6,7,10 και 11 της Κυπριακής ΑΟΖ, η Γεωλόγος Τερέζα Φωκιανού, νυν Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της FLOW S.A., τέως Δ.Σ. της Δημόσιας Επιχείρησης Πετρελαίου, υπεύθυνη της Ελλάδας για τον αρχικό διεθνή γύρο αδειοδότησης το 1996 ερευνών υδρογονανθράκων και ο Χημικός Μηχανικός Δρ. Ηλίας Κονοφάγος, νυν Αντιπρόεδρος της FLOW S.A & Μέλος της Επιτροπής Ενέργειας της Ακαδημίας Αθηνών, πρώην Γενικός Διευθυντής των Ελληνικών Πετρελαίων – Upstream Oil & Gas Division! 

ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ Ή ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΕΣ;

Πολλοί φίλοι, που δεν γνωρίζουν και πολλά πράγματα γύρω από το Σύνταγμα ή το Συνταγματικό Δίκαιο, αγωνίζονται (θέλω να πιστεύω καλόπιστα, γιατί κάποιοι το κάνουν εσκεμμένα) για να διασώσουν το υπάρχον Σύνταγμα. Το Σύνταγμα δηλαδή που επέτρεψε στους πολιτικούς να χρεοκοπήσουν τη χώρα, στη συνέχεια να εκχωρήσουν την εθνική κυριαρχία, τη δημόσια και την ιδιωτική περιουσία, να αλλάζουν το ΟΧΙ ενός δημοψηφίσματος σε ΝΑΙ και μάλιστα να μένουν και ατιμώρητοι απολαμβάνοντας την εξουσία, αυτοί και οι οικογένειές τους.

Το πραγματικό παρασκήνιο του Κραν Μοντανά: Η Κύπρος υποχώρησε, αλλά η Τουρκία απαιτούσε τα πάντα…

Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ

Την κατάρρευση των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό στο Κραν Μοντάνα της Ελβετίας, τα ξημερώματα της Παρασκευής 7 Ιουλίου, ακολούθησε η προσπάθεια της ισλαμικής Τουρκίας να επιρρίψει τις ευθύνες στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας και τον υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας.

Ήταν μία αναμενόμενη κίνηση από την πλευρά της κατοχικής δύναμης, η οποία –και είναι από τις ελάχιστες φορές– βρίσκεται σε δυσάρεστη θέση. Ουσιαστικά, με τη συζήτηση για την ασφάλεια και της εγγυήσεις, τίθεται στο τραπέζι αυτό καθαυτό το μείζον θέμα της κατοχής. Διότι χωρίς την παρουσία στρατιωτικών δυνάμεων της Τουρκίας στον κατεχόμενο βορρά, η κατοχή και το δράμα της Κύπρου τελειώνουν. Τόσο απλά; Θα αναρωτηθείτε. Και η απάντηση είναι «Ναι, τόσο απλά».

Φορολογικές δηλώσεις 2017: Φόρος 3.237 ευρώ για εισόδημα 921 ευρώ!

Η... ΠΑΡΑΝΟΙΑ ΤΩΝ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝ

Εξοντωτικά χαράτσια προκύπτουν φέτος από την αυτόματη εκκαθάριση των ηλεκτρονικά υποβαλλόμενων φορολογικών δηλώσεων σε χιλιάδες περιπτώσεις φορολογούμενων, οι οποίοι το 2016 απέκτησαν πάρα πολύ χαμηλά εισοδήματα προερχόμενα από ενοίκια και ακόμη πιο πενιχρά εισοδήματα από περιστασιακή απασχόληση ή από οικογενειακά επιδόματα του ΟΓΑ.

Περί Προπαγάνδας

Ο Θείος Σαμ είναι ένα εθνικό σύμβολο των ΗΠΑ, η ύπαρξη του οποίου χρονολογείται από τον εμφύλιο πόλεμο του 1812, παίρνοντας τη θέση του προηγούμενου συμβόλου της Αμερικής, του «Αδερφού Τζόναθαν». Σήμερα, με πιθανή εξαίρεση το Άγαλμα της Ελευθερίας, ο χαρακτήρας του Θείου Σαμ είναι πιθανότατα η πιο γνωστή και πιο αναγνωρίσιμη προσωπικότητα στις Η.Π.Α, αλλά και ένα από τα πιο γνωστά και φωτεινά παραδείγματα προπαγανδιστικών τεχνικών εν καιρώ πολέμου. 

Κατά τη διάρκεια του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου, μια διάσημη αφίσα, εμπνευσμένη από τις αφίσες της Βρετανικής στρατολόγησης του 1914, απεικονίζει τον Θείο Σάμ να δείχνει προς τον θεατή με τα λόγια «Θέλω Εσένα» (I WANT YOU). Η αφίσα έχει επανειλημμένα αντιγραφεί και αποτελέσει οδηγό για αρκετές προπαγανδιστικές τεχνικές.