MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 22 Ιουλίου 2017

Süddeutsche Zeitung: Το ΔΝΤ τα έκανε «πλακάκια» με Μέρκελ-Σόιμπλε σε βάρος της Ελλάδας

«Ακόμα και μετά την απόφαση του ΔΝΤ για τη χορήγηση νέων πιστώσεων στην Ελλάδα, το Ταμείο απέχει ακόμα πολύ από μια εκταμίευση, σημειώνει η Süddeutsche Zeitung σε σχόλιο με τίτλο «Φαινομενική λύση».

Η ανακοίνωση για τα 1,6 δις εκφράζει όμως την προθυμία του να ανταποκριθεί στις πολιτικές προκλήσεις σε διάφορες χώρες, όπως είναι για παράδειγμα οι επικείμενες γερμανικές εκλογές.

Το ελληνικό σύνδρομο της Στοκχόλμης

Ο εγχώριος μισελληνισμός, σε συνδυασμό με την ανοησία ορισμένων, καθώς επίσης με την πεποίθηση ότι είμαστε θύτες αντί θύματα, θα μας οδηγήσουν τελικά στην ολοκληρωτική μας υποδούλωση στους ξένους – εκτός εάν το συνειδητοποιήσουμε επιτέλους, αλλάζοντας ριζικά αντιλήψεις.

«Πάντοτε και νομοτελειακά όλοι υποτιμούν τον αριθμό των ηλίθιων ατόμων που κυκλοφορούν στην κοινωνία. H πιθανότητα να είναι ηλίθιο ένα συγκεκριμένο άτομο, είναι ανεξάρτητη από οποιοδήποτε άλλο χαρακτηριστικό του ατόμου. Ηλίθιος χαρακτηρίζεται το άτομο που οι πράξεις του προκαλούν ζημίες σε ένα άλλο άτομο ή σε ομάδα ατόμων, χωρίς το ίδιο να αποκομίζει κέρδη, ενώ πιθανό και να βλάπτεται σημαντικά.

H Αμερική, το Δίκαιο της Θάλασσας και η Ελληνική ΑΟΖ: Μία τεράστια αυτοτραυματική πληγή;

Γράφει ο Θεόδωρος Καρυώτης 

Ξαφνικά άρχισε πάλι η συζήτηση στην Αμερικανική Γερουσία για το θέμα της επικύρωσης της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας του 1982 (UNCLOS) και θα έχει σημαντικές προεκτάσεις για την Ελλάδα. 

Η γερουσιαστής Λίζα Μουρκόβσκι της Αλάσκας, πρόεδρος της Επιτροπής της Γερουσίας για την Ενέργεια και τους Φυσικούς Πόρους, δήλωσε πρόσφατα ότι η μη επικύρωση της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας του 1982 (UNCLOS), αποτελεί ένα μεγάλο λάθος που πρέπει, σύντομα, να διορθωθεί ώστε οι ΗΠΑ να απολάβουν όλα τα προνόμια που θα της δίνει η προσχώρηση στο Σύνταγμα των Θαλασσών και Ωκεανών του πλανήτη Γη, όπως είναι έρευνες στην Αρκτική, στην εξωτερική υφαλοκρηπίδα, στα βάθη των ωκεανών για πιθανή εξόρυξη των πολύτιμων πολυμεταλλικών κονδύλων και καλύτερη προστασία της αλιείας τους. 

ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΨΙΛΟ ΓΑΖΙ..ΠΟΙΑ ΕΞΟΔΟ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΠΟΙΑ ΠΟΣΟΤΙΚΗ ΧΑΛΑΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΤΑ ΕΠΙΤΟΚΙΑ ΔΑΝΕΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

Στην χώρα που μια τραπεζική μαφία σπάει πλάκα με τους πάντες και η πλύση εγκεφάλου του Ελληνικού λαού γίνεται σε καθημερινή βάση κάποια στιγμή θα πρέπει να αποκαλύψουμε και να αποτυπώσουμε πλήρως την πραγματική και μοναδική αλήθεια που κάποιοι ξέρουν να κρύβουν καλά.

Είναι απίστευτο το γεγονός πως σε αυτή την χώρα γίνεται μια τόσο καλή και ενορχηστρωμένη προσπάθεια συγκάλυψης των εγκλημάτων σε όλα τα επίπεδα, είναι απίστευτο το γεγονός πως σε καθημερινή βάση οι πάντες κρύβουν τις αλήθειες από τον Ελληνικό λαό..Είναι απίστευτο το γεγονός πως τραπεζίτες,πολιτικοί, δημοσιογράφοι, και χαρτζιλικωμένοι καθηγηταράδες σε πλήρη συγχορδία παίζουν το πιο βρώμικο παιχνίδι έναντι του Ελληνικού λαού.