MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 27 Ιουλίου 2017

Η κοινωνική έκρηξη ως νομοτέλεια

Κάποια στιγμή οι Έλληνες θα αντιληφθούν την οικονομική βία που τους ασκείται, χωρίς καμία προοπτική για το μέλλον τους, οπότε θα αντιδράσουν – αφού το καπάκι μίας κατσαρόλας που βράζει χωρίς σταματημό, δεν μπορεί να διατηρηθεί αιώνια κλειστό.

«Άνθρωποι μηχανές, με τη λογική της μηχανής και με την καρδιά της μηχανής» (Charlie Chaplin στο «Ο μεγάλος δικτάτορας», για τους ναζί της Ευρώπης). 

ΝΕΑ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ-ΣΚΑΝΔΑΛΟ !!!!

ΑΚΑΤΑΣΧΕΤΟΙ ΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ !!! 

ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ & ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΙΔΕΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΒΙΩΝΕΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ;;; 

Έκαναν ακατάσχετους τους λογαριασμούς των κομμάτων για να τα προστατέψουν από τις κατασχέσεις τραπεζών, ΕΦΚΑ και λοιπών πιστωτών, την ίδια ώρα που αρνούνται να νομοθετήσουν τον ακατάσχετο λογαριασμό των επιχειρήσεων, για να μπορούν να λειτουργήσουν και να πληρώνουν την μισθοδοσία τους !!! 

Εξώδικο στην εφορία για τα POS έστειλε ελεύθερος επαγγελματίας στην Καλαμάτα – Τα δέχεται μόνο αν παίρνει ποσοστά από την τράπεζα

Άναυδοι έμειναν χθες οι υπάλληλοι της εφορίας στην Καλαμάτα, όταν ένας ελεύθερος επαγγελματίας της περιοχής τούς παρέδωσε με κάθε επισημότητα «Εξώδικη δήλωση πρόσκληση συμμορφώσεως» για τους λόγους που δεν αποδέχεται να εγκαταστήσει στην επιχείρησή του ΡΟS.

Εξηγεί τους λόγους και τα άρθρα του Συντάγματος με τα οποία θεωρεί ότι έχει δικαίωμα να αρνηθεί, ενώ κάνει μια μικρή υποχώρηση να δεχτεί την εγκατάσταση του μηχανήματος, αν και η τράπεζα δεχτεί να του δίνει το… αντίστοιχο ποσοστό του τζίρου της.

Στη μέγγενη του φόβου

Όπως ισχυρίζονται οι Έλληνες, «δώσαμε τη δυνατότητα σε όλα τα κόμματα που υπάρχουν για να κυβερνήσουν τη χώρα, φτάνοντας πλέον στο τελευταίο – το οποίο ήταν μία ακόμη μεγαλύτερη απογοήτευση, συγκριτικά με τα προηγούμενα. Επομένως, έχουμε κάνει το καθήκον μας και δεν έχει το δικαίωμα να μας κατηγορεί κανείς»!

Εν τούτοις, είναι αδύνατον να μην καταλαβαίνουν ότι, δεν μπορεί να θεωρηθεί αντίσταση ή/και διαμαρτυρία η εκλογική αλλαγή των αναλώσιμων κυβερνήσεων που τοποθετούν οι «δανειστές», κατά το προηγούμενο της κατοχής του 1940, για να επιβάλλουν τη θέληση τους – όπως θα ήταν, για παράδειγμα, η αποχή όλων των Ελλήνων για μία εβδομάδα από τους χώρους εργασίας τους, οι μαζικές ειρηνικές διαδηλώσεις σε όλες τις πόλεις, η άρνηση πληρωμών στο δημόσιο για ένα μήνα κοκ.