MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 28 Ιουλίου 2017

Η αξία του Εθνικού Νομίσματος και το Ισοζύγιο Πληρωμών

Σπύρος Στάλιας
Οικονομολόγος Ph.D

Οι Συναλλαγές μας με τους Ξένους/Εξωτερικό Εμπόριο 

Από εδώ πηγάζει η πηγή του φόβου των Ελλήνων για την δραχμή, με την έννοια, πως θα μπορούμε να αγοράζουμε οτιδήποτε θέλουμε από το εξωτερικό, αφού η δραχμή δεν θα έχει αξία. Αν ρωτήσετε γιατί δεν θα έχει αξία παίρνεις απίθανες απαντήσεις άσχετες με το θέμα. 

Το Facebook γνωρίζει αυτά τα πράγματα για εμάς και είναι πολλά

Σε μια κίνηση καλής θέλησης, το Facebook αποκάλυψε όλα τα στοιχεία που συλλέγει για τους χρήστες του, προκειμένου να τους στέλνει στοχευμένες διαφημίσεις και ο αριθμός τους σοκάρει.

Οι περισσότεροι χρήστες της πιο δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης γνωρίζουν εκ των προτέρων ότι το Facebook συγκεντρώνει και επεξεργάζεται προσωπικά δεδομένα τους.

Ωστόσο, τώρα είναι η πρώτη φορά που η ίδια η εταιρεία αποκάλυψε ποια είναι αυτά τα στοιχεία και πώς τα επεξεργάζεται μέσω μιας ειδικής σελίδας που δημιούργησε.

Στημένοι ισχυρισμοί

Το θέμα δεν είναι η τοποθέτηση υπέρ ή κατά των μνημονίων, αλλά εάν αποτελούν ένα αποτελεσματικό σχέδιο εξόδου της Ελλάδας από την κρίση, με τις λιγότερες δυνατές απώλειες – κάτι που εμείς τουλάχιστον δεν πιστεύουμε, θεωρώντας πως οδηγούν στην αντίθετη ακριβώς κατεύθυνση: στην πλήρη καταστροφή των Ελλήνων προς όφελος των νέων ιδιοκτητών της χώρας.

Άρθρο

Μία από τις μεγαλύτερες κοινωνικές αδικίες στην Ελλάδα, είναι η ανάληψη των βαρών της πολιτικής των μνημονίων κυρίως εκ μέρους του ιδιωτικού τομέα – τόσο των επιχειρήσεων, μέσω της υπερβολικά υψηλής φορολόγησης τους που ασφαλώς τις καθιστά μη ανταγωνίσιμες διεθνώς σε συνδυασμό με ορισμένους άλλους παράγοντες (ακριβή χρηματοδότηση κλπ.), όσο και των εργαζομένων.

Στο ναδίρ τα οικονομικά του ΣΥΡΙΖΑ, ο διακανονισμός στους βουλευτές που δεν πληρώνουν και η χαριστική τροπολογία

Η Κουμουνδούρου και απόλυτη σε συνεννόηση με το μέγαρο Μαξίμου ζητά από όλους να επιδείξουν συνέπεια στην υποχρέωση καταβολής μέρους της βουλευτικής αποζημίωσης στο κόμμα

Τέλος στην πολύμηνη ανοχή στους «μπαταχτσήδες» βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ βάζει η Κουμουνδούρου και απόλυτη σε συνεννόηση με το μέγαρο Μαξίμου ζητά από όλους να επιδείξουν συνέπεια στην υποχρέωση καταβολής μέρους της βουλευτικής αποζημίωσης στο κόμμα.