MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 30 Ιουλίου 2017

Kώστας Λαπαβίτσας … Τι δηλώνει η έξοδος στις αγορές;

Πανηγυρίζει η κυβέρνηση γιατί με την επιτυχημένη έκδοση του νέου πενταετούς ομολόγου επιστρέφουμε στην «κανονικότητα». Η αντιπολίτευση, κάνοντας άσφαιρη κριτική, διατείνεται ότι πρόκειται απλώς για επιστροφή στην εποχή Σαμαρά. Στην πραγματικότητα σύσσωμο το μνημονιακό στρατόπεδο πανηγυρίζει τον θρίαμβό του. Αλλά η «κανονικότητα» που ήδη διαμορφώνεται είναι πολύ σκληρή και καθόλου αυτό που οι πολιτικοί φαντάζονται. 

Οικονομική Παιδεία …αυτή η ηλιθιότητα μας κυβερνά και μας φοβίζει.

Σπύρος Στάλιας, Οικονομολόγος Ph.D

Ο Λόρδος Κέυνς με το επαναστατικό του έργο, μας έμαθε ότι στο καπιταλισμό επικρατεί αβεβαιότητα, ότι ο καπιταλισμός είναι αδύνατον να εξασφαλίσει την πλήρη απασχόληση, η διανομή του πλούτου γίνεται αυθαίρετα και άνισα και τέλος μας έμαθε την αρχή της ενεργού ζήτησης.

Και κάτι άλλο μας δίδαξε σε συνδυασμό με την αρχή της ενεργού ζήτησης. Μας έμαθε ότι το χρήμα δεν είναι σπάνιο είδος, όπως ισχυρίζονται οι ‘μενουμεευρωπάκηδες’.

Η ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΘΕΩΡΕΙ ΤΟ ΛΑΟ ΑΝΙΚΑΝΟ

Η κοινοβουλευτική δημοκρατία θεωρεί μόνο τους πολιτικούς ικανούς ενώ το λαό ανίκανο. Ο λαός είτε περιορίζεται σε εξωκατευθυνόμενη εκλογή πολιτικών προσώπων, είτε καλείται σε κάποια δημοψηφίσματα, αφενός για να ξεκαθαρίσουν οι πολιτικοί τους μεταξύ των λογαριασμούς, αφετέρου για να του φορτώσουν αποφάσεις που φοβούνται να πάρουν οι ίδιοι.

Κάποιος φίλος επισήμανε ότι η κοινοβουλευτική δημοκρατία δίνει το δικαίωμα στον λαό να αποδείξει ότι δεν είναι ανίκανος. Λάθος. Η κοινοβουλευτική δημοκρατία δίνει τυπικά αυτό το δικαίωμα, αλλά στη συνέχεια αφήνει το λαό θεσμικά απροστάτευτο και αφοπλισμένο, βορά στα χέρια των πολιτικών και των οικονομικών αφεντικών τους.

Συνέντευξη του Ν. Λυγερού στην ΕΡΤ3-Μακεδονίας

Συνέντευξη του Ν. Λυγερού στην ΕΡΤ3-Μακεδονίας με τη Λ. Κεσίδου, 

30/07/2017

Με θέμα : Ορυκτός Πλούτος, ΑΟΖ, Ενέργεια


Χοντραίνει το παιχνίδι μετά τα SMS και τις ηχογραφήσεις – Αποφασισμένος να «τελειώσει» τον Α.Τσίπρα ο Γ.Βαρουφάκης: «Απαιτώ εξεταστική επιτροπή και ειδικό δικαστήριο»

Eτοιμος να συντρίψει τον Α.Τσίπρα και όσα υποστηρίζει φέρεται να είναι ο πρώην Υπουργός Οικονομικών, Γ.Βαρουφάκης, καθώς απαιτεί εξεταστική και ειδικό δικαστήριο εδώ και τώρα ενώ φέρνει στο φως της δημοσιότητας νέα ντοκουμέντα και ηχογραφήσεις. Και αυτό φέρεται να είναι μόνο η αρχή… Ο Γ.Βαρουφάκης έριξε το «μπαλάκι» στον Κ.Μητσοτάκη ο οποίος θέλει εξεταστική επιτροπή για άλλους λόγους φυσικά.

Οπως τονίζουν κορυφαία στελέχη της ΝΔ, η ζημιά που προκάλεσαν στο Ελληνικό Δημόσιο αλλά και στους Ελληνες πολίτες οι πειραματισμοί του Βαρουφάκη και του περίφημου συμβούλου του Κιμ Γκλεν με τις εισηγήσεις τους για καθιέρωση παράλληλου νομίσματος και στη συνέχεια με το δημοψήφισμα, που οδήγησε στο κλείσιμο των τραπεζών και στα capital controls, πιστοποιήθηκε τον Νοέμβριο του 2015, όταν ολοκληρώθηκε η τρίτη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Η αλήθεια για τα μνημόνια και το 4ο Ράιχ

Τα ηγεμονικά σχέδια της πρωσικής κυβέρνησης καλύπτονται πίσω από το ιδεολογικό πέπλο της ευρωπαϊκής ενοποίησης, έτσι ώστε να μην ενοχλούν – οπότε ο ευρωπαϊσμός της Γερμανίας είναι ουσιαστικά γερμανικός εθνικισμός, ενώ η πολιτική λιτότητας αποτελεί το όπλο για την οικονομική κατοχή των εταίρων της.

«Στην πραγματικότητα οι ναζί και οι σύμμαχοι τους αφιέρωσαν πάρα πολλά χρόνια στην αναζήτηση έξυπνων προγραμμάτων που θα προωθούσαν την οικονομική και πολιτική ενσωμάτωση των ευρωπαϊκών κρατών – προγράμματα που έχουν μία εντυπωσιακή ομοιότητα με το σημερινό σχεδιασμό της Ευρωζώνης» (πηγή).