MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 31 Ιουλίου 2017

Η μεγάλη απάτη των τραπεζιτών, των κερδοσκόπων και των ολιγαρχών με τα «κόκκινα» δάνεια

Οργανωμένη μαφία αρπάζει επιχειρήσεις, ξενοδοχεία και ακίνητα στο 10% της αξίας τους, ενώ προστατεύουν τα λαμόγια της διαπλοκής με τα «θαλασσοδάνεια»

Κόκκινα δάνεια | Ειδήσεις: «Colpo grosso» έχει στήσει μια πανίσχυρη μαφία με σκοπό να αρπάξει περιουσίες εκατοντάδων δισεκατομμυρίων ευρώ που ανήκουν σε Έλληνες πολίτες και μάλιστα για ένα κομμάτι ψωμί!

Η “ενεργειακή” τραγωδία του Ερντογάν: Μόνο η Τουρκία δεν έχει πετρέλαιο ή φυσικό αέριο στην αν. Μεσόγειο

Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ 

Όταν ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου και ο πρόεδρος της Αιγύπτου, στρατηγός αλ Σίσι, σε χωριστές συναντήσεις με ανώτατους αξιωματούχους στη Λευκωσία και την Αθήνα έθεσαν το θέμα της «ορθής λύσης του Κυπριακού», ουδείς ανέμενε τι θα ακολουθούσε. 

Το επόμενο μήνυμα, λίγο-πολύ, ήταν μία αυστηρή προειδοποίηση προς την Κύπρο και την Ελλάδα, να μην μπάσουν την Τουρκία από το …παράθυρο, στο παιγνίδι της ενέργειας στην ανατολική Μεσόγειο. 

Συνέντευξη του Ν. Λυγερού στο Ράδιο Planet FM 90,6

Συνέντευξη του Ν. Λυγερού στο Ράδιο Planet FM 90,6. 

31/07/2017

Με θέμα : Ορυκτός Πλούτος, ΑΟΖ, Ενέργεια


Η Ελλάδα στην κορυφή της ανεργίας στην ΕΕ

Σε 21,7% διαμορφώθηκε το επίπεδο της ανεργίας στην Ελλάδα τον Απρίλιο του 2017, σε σχέση με τον Μάρτιο (22%), σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας (Eurostat). Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, τα υψηλότερα επίπεδα ανεργίας στην ΕΕ για τον μήνα Απρίλιο καταγράφονται στην Ελλάδα.

Τα υψηλότερα επίπεδα ανεργίας στην ΕΕ καταγράφονται στην Ελλάδα (21,7% τον Απρίλιο) και στην Ισπανία (17,1%). Τα χαμηλότερα ποσοστά ανεργίας σημειώθηκαν στην Τσεχία (2,9%), τη Γερμανία (3,8%) και τη Μάλτα (4,1%).
Ειδικότερα στην Ελλάδα, ο αριθμός των ανέργων τον Απρίλιο διαμορφώθηκε στα 1,041 εκατομμύρια. Το ποσοστό ανεργίας στους άνδρες διαμορφώθηκε στο 18,2% και στις γυναίκες στο 26,2%.

ΠΟΙΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ; ΟΙ ΛΙΓΟΙ Ή ΟΙ ΠΟΛΛΟΙ;

Ένας φίλος μου γράφει: «Ίσοι άνθρωποι δεν υπάρχουν. Μόνο ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις. Δεν πρέπει ο πλούτος να ελέγχει το πολίτευμα. Είναι άλλο πράγμα το πολίτευμα και άλλο το οικονομικό σύστημα. Μπορούμε να έχουμε δημοκρατία με σοσιαλισμό, μπορούμε και με καπιταλισμό. Το θέμα είναι ποιος βάζει τους κανόνες (νόμους). Οι λίγοι ή οι πολλοί, τα υπόλοιπα είναι ανοησίες». 

ΜΙΣΘΟΙ ΠΕΙΝΑΣ: 660 € οι 34χρονοι, 509 οι 29χρονοι, 381 οι 24χρονοι – 265 € για 18αρηδες

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής», που παρουσιάζει στοιχεία από τις αναλυτικές περιοδικές δηλώσεις που υποβάλλονται στον ΕΦΚΑ, οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα έχουν κυριολεκτικά …πολτοποιηθεί στα χρόνια της κρίσης, μετά το 2009. Δείτε που ήταν οι μισθοί πριν την κρίση και που είναι τώρα…

Τα πλέον πρόσφατα διαθέσιμα στοιχεία για την κατανομή των μισθών, που αναφέρονται στο ρεπορτάζ της εφημερίδας με βάση την ηλικία των εργαζομένων, προέρχονται από την επεξεργασία των αναλυτικών περιοδικών δηλώσεων που υποβάλλονται στο ΙΚΑ και αφορούν τον Ιούνιο του 2016 (σ.σ. έκτοτε εκτιμάται ότι έχουν υπάρξει και άλλες μειώσεις κυρίως λόγω αύξησης του μεριδίου της μερικής απασχόλησης στη συνολική απασχόληση).