MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 1 Αυγούστου 2017

Το δράμα της Ευρωζώνης

Εάν θεωρεί κανείς ότι, η αρχιτεκτονική του ευρώ ήταν λανθασμένη και τυχαία, θα πρέπει να είναι κάτι παραπάνω από αφελής ή/και ανόητος – ενώ η πρωσική κυβέρνηση είναι εύλογο να έχει εκμεταλλευθεί τα ελαττώματα του κοινού νομίσματος, αφού η ίδια τα προγραμμάτισε.

«Το κεντρικό πρόβλημα του ευρώ, το «προπατορικό αμάρτημα» όπως αποκαλείται, είναι το ότι αφαιρεί από τις χώρες που το υιοθετούν τη δυνατότητα να ασκούν τη δική τους νομισματική πολιτική, χωρίς να τους παρέχει κάποιο «υποκατάστατο» σε ευρωπαϊκό επίπεδο – έναν μηχανισμό δηλαδή, ο οποίος να μεταφέρει χρήματα μεταξύ των περιοχών που δεν αποτελούν ανεξάρτητα κράτη, αφού δεν μπορούν πλέον να υποτιμήσουν τα νομίσματα τους. 

Η απώλεια της νομισματικής πολιτικής χωρίς την ύπαρξη κάποιου υποκατάστατου σημαίνει ότι, η οποιαδήποτε οικονομική κρίση ξεσπάει, η οποία εμφανίζεται νομοτελειακά, δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπισθεί – με αποτέλεσμα να είναι υποχρεωμένο το ή τα μέλη που «προσβάλλονται» να αποχωρούν, οπότε να διαλύεται η ένωση» (πηγή).

Εμπιστοσύνη στην Ελληνική δικαιοσύνη

Μην είστε λαϊκιστές. Υπάρχουν θεσμοί στην Ελλάδα και κάνουν τη δουλειά τους, και οι καλοί είναι έξω κι οι κακοί στη φυλακή

Aυτοί που βλέπουμε στις φωτογραφίες έχουν εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη. Εχουν εμπιστοσύνη στο σύνολο των θεσμών της πατρίδας μας. Η διάκριση των εξουσιών, όπως διασφαλίστηκε, ασφαλίστηκε και εξασφαλίστηκε μία και καλή με την αποκατάσταση της δημοκρατίας, αποτελεί εγγύηση αλλά και ασπίδα προστασίας για όλους μας - και για αυτούς τους κυρίους. Ο λαϊκισμός, η μοχθηρία του κόσμου, η ζήλια, η ψώρα και η φτώχεια που γεννούν δυσάρεστα συναισθήματα θα μείνουν τόσο μακριά από τα κατώφλια των οικιών τους όσο και εκείνοι θα μείνουν μακριά από τις φυλακές.

ΚΟΝΤΟΝΗΣ ΚΑΤΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ

"Είναι πιο δημοκρατικό", είπε ο αρμόδιος υπουργός, "η συνταγματικότητα των νόμων να κρίνεται από το σύνολο των δικαστηρίων". Δηλαδή ποτέ λέω εγώ και αν κάποιος από εσάς έχει υπόψη του κάποια απόφαση κατώτερου δικαστηρίου που να κηρύσσει νόμο αντισυνταγματικό και αυτή να ίσχυσε μέχρι τέλους, να βγει να το πει. Και όταν αποτολμήθηκε κάτι τέτοιο π.χ. με το ΕΕΤΗΔΕ, είδατε τι έγινε αμέσως μετά στον ΑΠ.

Ακόμα λοιπόν και με την Αριστερά (όχι πως υπήρχε δα καμιά αμφιβολία), όπως και με τη Δεξιά, η Ελλάδα δεν θα αποκτήσει Συνταγματικό Δικαστήριο, όπως έχουν όλα τα πολιτισμένα κράτη του κόσμου. Είμαστε τόσο έξυπνοι και έχουμε προφανώς τόσο δημοκρατικό πολιτικό σύστημα που ο έλεγχος της συνταγματικότητας των νόμων περιττεύει στο «δημοκρατικό» και «ηθικό» μας συστημα.

Δύο χρόνια φυλακή για τον Α.Γεωργίου επειδή ήταν στην ΕΛΣΤΑΤ κρυφός υπάλληλος του ΔΝΤ

Καταδεικνύεται από την απλή αυτή υπόθεση το εύρος της συνωμοσίας των Γ.Παπανδρέου και Γ.Παπακωνσταντίνου κατά της χώρας οι οποίοι τοποθέτησαν υπάλληλο του ΔΝΤ στην ΕΛΣΤΑΤ

Ο ίδιος ο Στρος Καν είχε πει ότι η συμφωνία για να μπει η Ελλάδα στο ΔΝΤ μεταξύ του ιδίου και του Γ.Παπανδρέου έγινε την Άνοιξη του 2009 πριν τις ελληνικές εκλογές.

Aπόρρητο έγγραφο για τον Χ.Κίσινγκερ αποκαλύπτει: Οι ΗΠΑ στήριξαν ή ανέχτηκαν την τουρκική εισβολή στην Κύπρο

Mιας και διανύουμε την επέτειο των θλιβερών γεγονότων που έλαβαν χώρα στην Κύπρο το 1974 με την τουρκική εισβολή και την έκτοτε κατοχή της Μεγαλόνησου από την Άγκυρα έχει πολύ ενδιαφέρον απόρρητο έγγραφο του αμερικανικού State Department που δημοσιεύει το mignatiou.com που αποκαλύπτει η Τουρκία από τότε επεδίωκε την διχοτόμηση και την μη ύπαρξη κεντρικής εξουσίας στο νησί και ότι οι ίδιες οι ΗΠΑ άμεα ή έμμεσα οργάνωσαν το πραξικόπημα κατά του Μακαρίου.