MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 2 Αυγούστου 2017

Χένρι Κίσινγκερ: Ο ρόλος του το 1974 στην τουρκική εισβολή στην Κύπρο και η συνεργασία με την CIA

Ο Χένρι Άλφρεντ Κίσινγκερ (αγγλ. Henry Alfred Kissinger, γεννήθηκε στις 27 Μαΐου 1923) είναι Αμερικανός ακαδημαϊκός -καθηγητής πολιτικής επιστήμης και διεθνών σχέσεων-, συγγραφέας και διπλωμάτης. 

Κυριάρχησε στο σχεδιασμό και την εκτέλεση της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ από το 1969 ως το 1977, επί προεδρίας Ρίτσαρντ Νίξον (1969-1974) και Τζέραλντ Φορντ (1974-1977), ως σύμβουλος εθνικής ασφάλειας (National Security Advisor) και υπουργός Εξωτερικών.

Το όπλο του συμπλέγματος κατωτερότητας

Το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι οι ξένοι, οι οποίοι καλώς ή κακώς κάνουν τη δουλειά τους εξυπηρετώντας τα συμφέροντα τους, αλλά η πέμπτη φάλαγγα εντός των τειχών – η οποία κάνει τα πάντα για να καταστρέψει την αυτοπεποίθηση μας.

Άποψη 

Δεν υπάρχει κανένας σοβαρός οικονομολόγος στον πλανήτη που να μην αναγνωρίζει ότι, τα μνημόνια κατέστρεψαν την Ελλάδα – ενώ ακόμη και το ΔΝΤ έχει αποδεχθεί τα τεράστια λάθη του πολλές φορές στο παρελθόν, καθώς επίσης πρόσφατα (πηγή). Εξαίρεση αποτελεί παραδόξως ένας μεγάλος αριθμός Ελλήνων, οι οποίοι πιστεύουν πως τα μνημόνια δεν είχαν αποτέλεσμα επειδή δεν τα εφάρμοσαν σωστά οι κυβερνήσεις μας – ενώ την ίδια στιγμή κατηγορούν τη σημερινή, η οποία τα υπηρετεί βασιλικότερα του βασιλέως, με τη (σαθρή) αιτιολογία ότι, έχει υιοθετήσει ένα εσφαλμένο μείγμα πολιτικής. 

Μπίλντερμπεργκ 2017: Το Λόμπυ της Παγκόσμιας Απορρύθμισης

του Λεωνίδα Χ. Αποσκίτη* 

Κάθε χρόνο, από το 1954 μέχρι σήμερα, η πιο πλούσια και ισχυρή ελίτ του κόσμου -τραπεζίτες, πολιτικοί, CEO πολυεθνικών, ιδιοκτήτες και διευθυντές των μίντια- και τα διακεκριμένα τσιράκια τους, συγκεντρώνονται σε ένα πολυτελές και εξαιρετικά προστατευόμενο από εκατοντάδες ενόπλους μέρος για να καταστρώσουν τις επόμενες κινήσεις τους. 

ΕΧΕΤΕ ΑΡΑΓΕ ΣΚΕΦΤΕΙ ΠΟΤΕ, ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΝΟΜΟΘΕΤΗΣ;

Ο νομοθέτης, έλεγε προχθές το δημοσίευμα μιας εφημερίδας, εισάγει τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς. Γενικά πίσω από κάθε νόμο κρύβεται πάντα η έννοια «νομοθέτης». 

Όλοι μας, όταν ακούμε τη λέξη νομοθέτης, στο μυαλό μας σχηματίζεται μια εικόνα ενός σοφού νομοθέτη που θεσπίζει τους νόμους. Αν ρωτήσεις φοιτητές νομικής στα πρώτα έτη, μπορεί και να μην έχουν κάν κατανοήσει ποιος είναι ο νομοθέτης. Αν ρωτήσεις έμπειρους νομικούς, θα σου πουν ότι ο νομοθέτης είναι φυσικά η Βουλή. Δυστυχώς η πραγματικότητα είναι πιο πεζή.

Σοκ από τη Eurostat: Πολυτέλεια οι διακοπές για το 50% των Ελλήνων

Παρά τις ενθαρρυντικές εκτιμήσεις για τη χώρα μας όσον αφορά στον τουρισμό, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της Eurostat περισσότεροι από τους μισούς Έλληνες και συγκεκριμένα, το 53,6% δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να κάνουν διακοπές ούτε για μια βδομάδα κατά τη διάρκεια του έτους.

Με τα στοιχεία της Eurostat για τον τουρισμό στην Ευραπαϊκή Ένωση να είναι ιδιαίτερα αποκαλυπτικά, το 33% των νοικοκυριών σε κράτη - μέλη της ΕΕ δεν δύνανται να πραγματοποιήσουν ένα 7ήμερο ταξίδι.