MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 3 Αυγούστου 2017

Ο πλάγιος φόρος τραπεζικών συναλλαγών

Η προμήθεια που εισπράττουν οι τράπεζες μέσω των POS, μοιάζει πράγματι με μία ακόμη πλάγια και κρυφή φορολόγηση των Ελλήνων – των μικρομεσαίων εταιριών ουσιαστικά, καθώς επίσης των ελευθέρων επαγγελματιών που έχουν επωμισθεί το μεγαλύτερο βάρος της πολιτικής των μνημονίων.

Άποψη

Η είδηση σχετικά με το εξώδικο που απέστειλε ένας ελεύθερος επαγγελματίας της Καλαμάτας στην εφορία της περιοχής του (πηγή: Θάρρος News), μη αποδεχόμενος να εγκαταστήσει μηχάνημα POS στην επιχείρηση του, έχει ασφαλώς ιδιαίτερο ενδιαφέρον ακόμη και αν δεν είναι αληθινή – αφού στηρίζεται στα δικαιώματα του που απορρέουν από το Σύνταγμα, το οποίο ελάχιστοι Πολίτες της χώρας γνωρίζουν. Δυστυχώς παρά το ότι πρόκειται ουσιαστικά για το κοινωνικό συμβόλαιο που έχει συναφθεί μεταξύ αυτών και του κράτους – το οποίο ασφαλώς οφείλει να τηρείται απαρέγκλιτα. Το εξώδικο αυτό αναφέρει τα εξής:

ΩΡΑΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΧΟΥΜΕ

Μέσω της πληρωμής των φόρων με πιστωτικές κάρτες (προφανώς ακούτε και βλέπετε τις σχετικές διαφημίσεις που έχουν αρχίσει ήδη), μοιάζει να μετατρέπουν τη χρεοκοπία του συστήματος απέναντι στους πολίτες, σε χρεοκοπία των πολιτών προς τις τράπεζες. 

Και οι φουκαράδες οι πολίτες υπακούουν σ' αυτόν τον παραλογισμό, τρέχοντας να πληρώσουν όπως όπως χαράτσια τα οποία δεν διανοήθηκαν ποτέ, γιατί απειλούνται άμεσα τα νόμιμα αποκτηθέντα σπίτια. Οι δε ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί καραδοκούν και τα ΜΑΤ είναι έτοιμα να τους πετάξουν από τα σπίτι τους για να εγκατασταθούν οι νέοι ιδιοκτήτες.

Σε καμία άλλη χωρά στον κόσμο δεν έχουν υπάρξει κατά συρροή τόσες προδοτικές κυβερνήσεις

Σε ποια Δημοκρατική χώρα τα τελευταια 42+ χρόνια έχουμε πήξει στα ΣΚΑΝΔΑΛΑ, που κανείς δε τιμωρείται , παρά μόνο συγκαλύψεις, παραγραφές και ασυλίες ;

Σε ποια Δημοκρατική χώρα έχουν κατατεθεί μηνύσεις για Εσχάτη Προδοσία και 7+ χρονιά τώρα υπάρχει συγκάλυψη από όλα τα ΜΜΕ, όλους τους βουλευτές, όλο το δικαστικό σώμα και πάει λεγοντας ;

Σε ποια Δημοκρατική χώρα η κάθε κυβέρνηση (αριστερή, δεξιά ή αλλη) γενοκτονεί τον λαό της ;

Στα 320 δισ. το ελληνικό χρέος, στα 76 δισ. η έκθεση στο Target 2 και 12,1 δισ τα δάνεια του ΔΝΤ

Τα 76 δισεκ. που είναι η έκθεση της Ελλάδος στο target 2 είναι κατά βάση η έκθεση των τραπεζών στην χρηματοδότηση από το ευρωσύστημα ΕΚΤ και ELA καθώς και οι συναλλαγές επιχειρήσεων στα όρια των capital controls.

Στα 320 δισεκ. ευρώ ανέρχεται το ελληνικό χρέος έναντι του ορίου 325 δισεκ. που έχει θέσει το ΔΝΤ.

Από τα ενδιαφέροντα στοιχεία είναι ότι η έκθεση της Ελλάδος στο σύστημα μεγάλων πληρωμών target 2 ανέρχεται σε 76 δισεκ. ευρώ.

Μεγάλη δυσαρέσκεια των Ελλήνων για οικονομία και ΕΕ

Έντονα δυσαρεστημένοι εμφανίζονται οι Έλληνες με την κατάσταση της οικονομίας και τις προοπτικές εντός ΕΕ, όπως δείχνουν τα στοιχεία της δημοσκόπησης Ευρωβαρόμετρο. Το 98% κρίνει ως αρνητική την τρέχουσα κατάσταση της εθνικής οικονομίας, ενώ το 70% θεωρεί ότι «τα χειρότερα έρχονται» στη ζωή εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το 69% αξιολογεί αρνητικά την κατάσταση εντός του νοικοκυριού και το 49% θεωρούν κακή την κατάσταση που επικρατεί στον χώρο εργασίας τους.