MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 5 Αυγούστου 2017

Το πιθανό σκάνδαλο της ΕΛΣΤΑΤ

Σύμφωνα με την άποψη του Έλληνα δικαστή, απειλείται με φυλάκιση όποιος δεν «μαγειρεύει» σε πολιτικό επίπεδο τα στατιστικά στοιχεία, σε σχέση με τον κρατικό προϋπολογισμό – μία απίστευτη κατηγορία εναντίον της ελληνικής Δικαιοσύνης, από τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης.

«Ο σκανδαλώδης διωγμός ενός Έλληνα: Η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να αναγνωρίσει τον Γεωργίου ως τον γενναίο δημόσιο υπάλληλο που έκανε τη δουλειά του, να τον αποζημιώσει για τα νομικά του έξοδα και να ζητήσει την άμεση επίλυση των εναπομεινάντων ζητημάτων. Και η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να επιμείνει με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα σε όλα τα παραπάνω» (πηγή: Bloomberg view)». 

Τώρα εξηγούνται όλα: O Βόλφγκανγκ Σόιμπλε μετέτρεψε το Eurogroup σε όργανο άσκησης εξουσίας

«Ουδέποτε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπε ανέλαβε την ηγεσία μιας χώρας και ίσως γι’ αυτό μετέτρεψε το Eurogroup σε όργανο άσκησης εξουσίας», γράφει το περιοδικό «Der Spiegel» λιγότερο από δύο μήνες πριν τις γερμανικές εκλογές με αφορμή τα 75α γενέθλια του υπουργού Οικονομικών σε μερικές εβδομάδες.

«Όταν ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε αναφέρονταν τα τελευταία χρόνια στην ευρωζώνη, συνήθως επέπληττε, με εκφράσεις όπως, “η Ελλάδα είναι βαρέλι χωρίς πάτο”, “πολλές χώρες ζουν πάνω από τις οικονομικές τους δυνατότητες” και “δεν τηρούνται οι συμφωνίες”», υπενθυμίζει το γερμανικό περιοδικό. 

ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΜΟΛΟΓΙΑ OTΙ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΟΣ ΗΤΑΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΟΔΗΓΗΣΕΙ.

Το Bloomberg γράφει ότι το έλλειμμα 15,4% του ΑΕΠ, που διαπίστωσε ο κ. Γεωργίου, ήταν το σημείο αναφοράς που χρησιμοποιήθηκε για τον υπολογισμό του μεγέθους της διάσωσης της Ελλάδας και του απαιτούμενου βαθμού λιτότητας στον προϋπολογισμό.

Νομίζω ότι αυτή είναι μια διεθνής ΟΜΟΛΟΓΙΑ από ένα ΜΜΕ που ασχολείται με τις αγορές και γνωρίζει πολύ καλά για το τι ακριβώς συνέβη στην Ελλάδα με τέτοια αγριότητα.

Η οικονομία , η “θεωρία του χάους”, η ύφεση του 1929, και το σημείο (Threshold) χωρίς επιστροφή.

(Αναδημοσίευση Παλαιότερου Άρθρου)

Η θεωρία του χάους , είναι μια επιστήμη στα μαθηματικά που μελετάει συμπεριφορές από ακολουθίες σε συστήματα που υπακούουν σε περισσότερους από 2 κανόνες ταυτόχρονα. Θα μπορούσαμε μαθηματικά να το διατυπώσουμε σαν «αναδρομικές συναρτήσεις, ν – αγνώστων». Οι συναρτήσεις αυτές, στα αποτελέσματα τους, δεν είναι προβλέψιμες. Δεν υπάρχει δηλαδή πάντα, γραμμική μέθοδος επίλυσης.

Η εφαρμογή της θεωρίας του χάους, έχει να κάνει με τον φυσικό μας κόσμο, την οικονομία, την φυσική, την πληροφορική, τις κοινωνικές συμπεριφορές των ανθρώπων κλπ.