MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 7 Αυγούστου 2017

Κατάρρευση της φοροδοτικής ικανότητας: Κατασχέσεις λογαριασμών, συντάξεων, κλπ. για τους δανειστές...

Η ελληνική κοινωνία μετά από επτά χρόνια Μνημονίων δεν έχει πλέον την παραμικρή φοροδοτική ικανότητα.

Απόδειξη ότι από τις αρχές του έτους μέχρι και τα τέλη Ιουνίου, έχουν γίνει περισσότερες από 112.000 κατασχέσεις μισθών, συντάξεων και δεσμεύσεις λογαριασμών.

Μέσω των κατασχέσεων και των άλλων αναγκαστικών μέτρων είσπραξης, αλλά και τις ρυθμίσεις οφειλών, στα ταμεία του Δημοσίου έχουν εισρεύσει από τις αρχές του έτους 2,320 δισ. ευρώ από παλαιές και νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Η αμερικανική επίθεση εναντίον της Ρωσίας

Επειδή οι αμερικανοί δεν κατάφεραν να γονατίσουν τη Ρωσία με τις κυρώσεις του 2014, με την τεχνητή πτώση των τιμών του πετρελαίου, καθώς επίσης με τις χρηματοπιστωτικές επιθέσεις εναντίον του νομίσματος της, ο επόμενος στόχος τους φαίνεται να είναι η πλήρης αποκοπή της από την Ευρώπη.

Άρθρο 

Ο πρόεδρος Trump αναγκάσθηκε τελικά να υπογράψει το νόμο για την εντατικοποίηση των κυρώσεων εναντίον της Ρωσίας – κριτικάροντας τον ταυτόχρονα, επειδή εμποδίζει την ελάφρυνση των «μέτρων τιμωρίας» της χώρας κάποια στιγμή αργότερα. Αιτιολόγησε δε την υπογραφή παρά τη θέληση του με το ότι, προηγείται η εθνική ενότητα των Η.Π.Α. απέναντι στη ρωσική κυβέρνηση – αν και κανένας δεν τον πίστεψε, γνωρίζοντας πως πρόκειται για μία ακόμη απόδειξη της αδυναμίας του σε σχέση με το βαθύ κράτος που στην πραγματικότητα κυβερνάει τις Η.Π.Α. 

Οι επαγγελματίες «λουφαδόροι» Ελληνες πολιτικοί - Ποιοι πλήρωσαν και δεν υπηρέτησαν την πατρίδα

Οι σύγχρονοι Ελληνες πολιτικοί, σίγουρα δεν τα πάνε καλά με την στρατιωτική θητεία.

Αλλά το θέμα που έφερε σήμερα στην δημοσιότητα αντιπολιτευόμενη κυριακάτικη εφημερίδα για τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου, ότι δεν υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία κάνοντας χρήση του νόμου 720/70 για να μην στρατευθεί ως γεννηθείς στην Κωνσταντινούπολη και ευρισκόμενος στο εξωτερικό για σπουδές (εκτοντάδες ομογενείς Κωνσταντινουπολίτες έκαναν χρήση του συγκεκριμένου νόμου καθώς μετά υπήρχαν συνέπειες στην Τουρκια για αυτούς) είναι μια απλή παρωνυχίδα μπροστά στους επαγγελματίες λουφαδόρους της ελληνικής πολιτικής!

Συνταγματικό χάος και απόπειρα πραξικοπήματος στη Βενεζουέλα.

Η νεοσυσταθείσα Συνταγματική Συνέλευση καρατομεί την εισαγγελέα που αμφισβήτησε τη νομιμότητά της. Φήμες για απόπειρα πραξικοπήματος κοντά στο Καράκας, αποπομπή της χώρας από την ομάδα Mercosur.

Καταιγιστικές οι εξελίξεις στη Βενεζουέλα: σύμφωνα με το σοσιαλιστικό κόμμα του προέδρου Νικολάς Μαντούρο, στρατιωτικές μονάδες στην πόλη Βαλένσια, 170 χιλιόμετρα δυτικά της πρωτεύουσας Καράκας, επιχείρησαν πραξικόπημα, το οποίο κατεστάλη. Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για συλλήψεις στασιαστών. Εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος δηλώνει ότι έγιναν "τρομοκρατικές επιθέσεις", αλλά υποστηρίζει ότι σε όλες τις υπόλοιπες στρατιωτικές μονάδες της χώρας επικρατεί πλήρης τάξη και ασφάλεια.