MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 9 Αυγούστου 2017

Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΤΟΥ 2017 ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΟΥ 1947!

Από τον
Κώστα Παπαχλιμίντζο (Δημοκρατία)

Έκθεση για την Ελλάδα του 1947 που είναι σαν να γράφτηκε το 2017!

Συγκλονιστικές ομοιότητες με το σήμερα στην αναφορά που έστειλε στο Κογκρέσο ο επικεφαλής της αποστολής των ΗΠΑ στη χώρα μας Π. Πόρτερ 

Η απελπισία είναι παντού η ίδια. Ολη η χώρα, απ΄ άκρου εις άκρον, είναι γκρίζα, χωρίς ανακούφιση, με τόσο βαθιά έλλειψη πίστης στο μέλλον, ώστε (οι πολίτες) να καταντούν αδρανείς στο παρόν. Από τους μεγάλους κατασκευαστές κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων στην Αθήνα, στους μικρούς καταστηματάρχες και στους αγρότες στο βορειότερο τμήμα της Μακεδονίας, οι άνθρωποι έχουν παραλύσει από αβεβαιότητα και φόβο. Οι επιχειρηματίες δεν επενδύουν, οι καταστηματάρχες δεν φέρνουν αγαθά, οι αγρότες δεν επισκευάζουν τα κατεστραμμένα τους σπίτια».

Ποιος θα σταματήσει τον Μεγάλο Αδελφό;

Από τον
Νίκο Ελευθερόγλου

Μπορεί κάθε μέρα που περνάει να βουλιάζουμε στις αγωνίες μας για τις υποχρεώσεις που οι περισσότεροι εξ ημών έχουμε απέναντι σε ένα αδηφάγο κράτος και στις τράπεζες, που ευθύνονται σε μεγάλο βαθμό για το χάλι μας, αλλά γύρω μας ο Μεγάλος Αδελφός εξαπλώνεται, με κάθε μορφή και τρόπο.

Μπορούν πλέον να παρακολουθούν κάθε κίνησή μας, κάθε επιλογή μας, από τα μικρότερα μέχρι τα μεγαλύτερα και, το τραγικότερο όλων, κανείς δεν αντιδρά.