MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 10 Αυγούστου 2017

ΖΟΥΜΕ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΤΟΧΗΣ – ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΩΝ ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ

ΖΟΥΜΕ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΤΟΧΗΣ,
ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΩΝ ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ 

"..Tα μνημόνια όλα είναι αντίθετα και με το Σύνταγμα της Ελλάδας και με τις Συνθήκες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και με το Διεθνές Δίκαιο, επομένως είναι άκυρα, άλλα δεν Θέλουν να το ξέρει ο κόσμος.." , ".. έχουμε (κατ επανάληψη) κατάλυση του συντάγματος, απώλεια εθνικής κυριαρχίας, υποδούλωση της χωράς, έχουμε καταντήσει μία αποικία χρέους.." Γεώργιος Ι. Κασιμάτης νομικός, πολιτειολόγος και πανεπιστημιακός, καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου, πρόεδρος της Νομικής Σχολής Αθηνών και διευθυντής του Νομικού Γραφείου του πρωθυπουργού Α. Παπανδρέου.

«Ξαφνικός θάνατος» λόγω POS για χιλιάδες επιχειρήσεις.

Του Κωστή Πλάντζου

Ο ακατάσχετος επιχειρηματικός λογαριασμός που εξήγγειλε πέρυσι ο πρωθυπουργός έμεινε στα χαρτιά και για να επιζήσουν πολλοί επαγγελματίες και οι επιχειρήσεις τους προτιμούν να αρνηθούν τις πληρωμές με POS στους πελάτες τους ή και να πληρώσουν πρόστιμο 1.500 ευρώ, αντί να προμηθευτούν τη συσκευή πληρωμής με κάρτες. Από τον φόβο κατάσχεσης των εισπράξεων των POS, καταστηματάρχες δεν διστάζουν να προσφέρουν ακόμα και... διπλές τιμές (προς άγραν μετρητών) στους πελάτες τους.

Ο κύβος ερρίφθη: Ρίχνει γεωτρύπανο και η ENI στα τεμάχια «8», «3», «6» στην Κυπριακή ΑΟΖ – «Ερατοσθένης Νότιο 1», «Σουπιά» και «Καλυψώ» θα αποκαλύψουν τα μυστικά τους!

Nέες αποκαλυπτικές πληροφορίες έρχονται στο φως για τις επερχόμενες δραστηριότητες του ιταλικού ενεργειακού κολοσσού ΕΝΙ, στην κυπριακή ΑΟΖ, με βάση έγγραφα της ίδιας της εταιρείας, τα οποία έχουν κατατεθεί προς κρατικές υπηρεσίες της Κυπριακής Δημοκρατίας. Η Κύπρος ετοιμάζεται να κερδίσει ένα μεγάλο γεωπολιτικό στοίχημα: Tην από κοινού γεώτρηση του «6» με ΕΝΙ και TOTAL! 

Τα αποτελέσματα της γεώτρησης στο κοίτασμα «Ονησίφορος» στο τεμάχιο «11» της κυπριακής ΑΟΖ, αναμένει ο ιταλικός ενεργειακός κολοσσός ΕΝΙ για να καθορίσει τον επόμενο γεωτρητικό του στόχο στα τεμάχια για τα οποία είναι αδειοδοτημένος στην κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ). 

ΕΛΣΤΑΤ: Στο 21,7% υποχώρησε οριακά η ανεργία στην Ελλάδα τον Μάιο του 2017

To εποχικά διορθωμένο ποσοστό ανεργίας τον Μάιο του 2017 ανήλθε σε 21,7% έναντι 23,6% τον Μάιο του 2016 και του αναθεωρημένου προς τα άνω 21,8% τον Απρίλιο του 2017

Στο 21,7% υποχώρησε ο δείκτης ανεργίας στην Ελλάδα τον Μάιο του 2017, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής.

Ειδικότερα, το εποχικά διορθωμένο ποσοστό ανεργίας τον Μάιο του 2017 ανήλθε σε 21,7% έναντι 23,6% τον Μάιο του 2016 και του αναθεωρημένου προς τα άνω 21,8% τον Απρίλιο του 2017.