MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 11 Αυγούστου 2017

ΠΟΣΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΡΕΙ ‘ΜΥΡΩΔΙΑ’, ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΑΛΗΘΙΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΦΩΤΙΕΣ;

(Α-πί-στευ-τες αποκαλύψεις από το ‘site’ Έσχατη γραμμή Ανασχέσεως).

Νοτιοδυτικώς και Δυτικώς τής Πελοποννήσου, η θάλασσα είναι τόσο βαθιά, που δεν μπορεί να περάση ο αγωγός ‘East Med’ από εκεί για να πάη στην Ιταλία… 

Σύγχρονη Ελλάς… Χρωστάς κάτω από 500 ευρώ; Την πάτησες. Είσαι λαμόγιο; Προκόβεις…

Τι κατάσχει το Δημόσιο από μισθούς, συντάξεις και καταθέσεις – «Χέρι» και για οφειλές κάτω των 500 ευρώ βάζει η εφορία 

Κατασχέσεις «εις χείρας τρίτων» και για χρέη κάτω από 500 ευρώ προς το Δημόσιο μπορεί να επιβάλλει η εφορία. Στην περίπτωση αυτή, δεν ισχύει το ακατάσχετο όριο των 500 ευρώ, που προβλέπεται για τους μικροοφειλέτες. 

Εσύ, είσαι ελεύθερος;

Του Άγη Βερούτη

Κάποιος ο οποίος χρωστάει παραπάνω από όσα μπορεί να αποπληρώνει και να επιβιώνει στη ζωή ταυτοχρόνως, ή ούτε καν να προσφέρει στα παιδιά του τα απαραίτητα, ή όσα και να βγάζει να είναι λιγότερα από όσα καλείται να πληρώσει, είναι ελεύθερος;

Κάποιος του οποίου οι φόροι του αποφασίζονται με βάση την ιδιότητά του, δηλαδή (αν είναι δημόσιος υπάλληλος, ή ιδιωτικός υπάλληλος, ή ελεύθερος επαγγελματίας, ή άνεργος, ή βουλευτής, ή εισοδηματίας, ή ό,τι άλλο) και όχι την φοροδοτική του ικανότητα ή την αξία αυτών που καταναλώνει, είναι ελεύθερος;

Οι επιπτώσεις της ελκυστικότητας

Η διεθνή αγορά συναλλάγματος πάντα θεωρούνταν παιχνίδι για δυνατούς και επιδέξιους παίκτες.

Η τρέχουσα χρηματοπιστωτική και δημοσιονομική κρίση έχει μετατρέψει την συγκεκριμένη αγορά σε σκάκι για περίτεχνους και άκρως ανταγωνιστικούς παίκτες.

Με δεδομένο ότι ο παράγοντας επιτόκιο ελάχιστα έως καθόλου δεν επηρεάζει την εξωτερική αξία ορισμένων νομισμάτων οι παρεμβάσεις των κεντρικών τραπεζών είναι μονόδρομος για κράτη που βλέπουν την ενίσχυση του νομίσματος τους να οδηγεί σε χειροτέρευση της ισχυρότερης αναπτυξιακής μηχανής τους που δεν είναι άλλη από τις εξαγωγές.

Η «υπέρλαμπρη πορεία» του Νίκου Βούτση …

( Σ.Σ: Να μην ξεχνιόμαστε.... ο κύριος αυτός, ο Νίκος Βούτσης -στην φωτογραφία- είναι αυτός που σταμάτησε και αποσιώπησε την Επιτροπή Αλήθειας που είχε φτιάξει η Ζωή Κωνσταντοπούλου, για την νομιμότητα των μνημονίων, και την διεκδίκηση των Γερμανικών αποζημιώσεων, και του κατοχικού δανείου.

Eίναι ο αποκλειστικός υπεύθυνος.


Πρόκειται για πράξη εσχάτης προδοσίας, καθαρής υπονόμευσης και πράξη εναντίων όλων των Ελλήνων. )
 


George Adalis B

Ο Νίκος Βούτσης, είναι o πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων και έχει κάνει δυο γάμους! Από τον πρώτο έχει ένα γιο, ο οποίος καταδικάστηκε για ληστεία σε υποκατάστημα της Εθνικής σε 8 χρόνια φυλάκιση!

Ηθελε λέει να απαλλοτριώσει την κλεμμένη περιουσία της τράπεζας από … ιδεολογία γιατί δεν είχε ανάγκη τα λεφτά, μιας και η οικογένειά του είναι αρκετά εύπορη!!! Κάθισε μόνο 3 χρόνια στη φυλακή γιατί έκανε 223 μεροκάματα στο τυπογραφείο των φυλακών! Το πρόστιμο που του επέβαλαν ήταν 1.500 ευρώ!