MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 12 Αυγούστου 2017

Η νεοαπολυταρχία της ΕΕ και η πολιτική Ευρώπη

του Γιώργου Κοντογιώργη –

Η πολιτική Ευρώπη κινδυνεύει να παγιώσει για τα μέλη της ένα καθεστώς ηγεμονίας με αβέβαιο, ωστόσο, μέλλον. Το πρόβλημα της ΕΕ έγκειται στο ότι έχει συγκροτηθεί ως πολιτικό σύστημα χωρίς κράτος, από το οποίο επίσης απουσιάζει καταφανώς η κοινωνία. Απουσιάζουν, επίσης, και αντίρροποι πολιτειακοί μηχανισμοί που θα ήταν ικανοί να διασφαλίσουν αφενός την ισορροπία μεταξύ των κρατών-μελών, αφετέρου την συνάφεια των πολιτικών της με το κοινό συμφέρον των λαών. 

Στοιχεία κόλαφος από την ΕΛΣΤΑΤ: 1 στους 5 Έλληνες ηλικίας 55-64 ετών χωρίς μισθό ή σύνταξη

Στοιχεία-σοκ αποκαλύπτει για την ανεργία των ατόμων ηλικίας 55-64 ετών η έκθεση της ΕΛΣΤΑΤ για τον μήνα Μάιο του 2017, που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή.

Ένας στους πέντε πολίτες αυτής της ηλικίας είναι χωρίς δουλειά -αν και ανήκουν στο εργατικό δυναμικό (δεδομένου ότι είναι κάτω των 64 ετών)- και, έτσι, δεν εισπράττει κανέναν μισθό.

Απίστευτα πράγματα συμβαίνουν την Ελλάδα: Διανομή Ελληνικής Γης για μετανάστες 100 στρεμμάτων στον κάθε έναν δωρεάν και 100% επίδομα ενοικίου – Οι μετανάστες αντιδρούν και ζητούν χρήματα και όχι γή και δουλειά

Σε μία απόφαση που δεν έχει προηγούμενο θέλει να προχωρήσει το υπουργείο μεταναστευτικής πολιτικής σε συνεργασία με τα υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης και Υπουργείο Περιβάλλοντος και Χωροταξίας.

Ο Γιάννης Μουζάλας έθεσε θέμα ένταξης των μεταναστών στην ελληνική κοινωνία, χωρίς διακρίσεις και αυστηρά κριτήρια που θα καθιστούν εύκολη την αφομοίωση μεγάλου αριθμού μεταναστών χωρίς ωστόσο να δημιουργηθεί οικονομική δυσφορία για αυτούς. 

ΕΡΕΥΝΑ ΣΟΚ ΤΗΣ ΕΛΣΤΑΤ..ΚΑΝΟΥΝ ΕΘΝΟΚΑΘΑΡΣΗ ΟΙ ΑΛΗΤΕΣ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΣΑΝ ΕΘΝΟΣ

Αποκαλυπτική έρευνα δημοσίευσε η ΕΛΣΤΑΤ σχετικά με το τεράστιο δημογραφικό πρόβλημα της χώρας το οποίο τα χρόνια της κρίσης γίνεται ακόμη πιο έντονο μια και χιλιάδες Ελληνες φεύγουν στο εξωτερικό και παράλληλα όσοι μένουν δεν μπορούν να συντηρήσουν και να μεγαλώσουν τα παιδιά τους..

Παράλληλα το τεράστιο κύμα των μεταναστών που ζουν και βιώνουν στην χώρα μας μέχρι το 2050 θα είναι η αιτία όπου στην Ελλάδα πλέον θα είμαστε μειονότητα. Χαρακτηριστικά είναι τα μεγέθη που αποκαλύπτει η ΕΛΣΤΑΤ για το τεράστιο αυτό έγκλημα που γίνεται στην χώρα μας..

Η ελληνική τέλεια καταιγίδα

Η χώρα μας είναι ίσως η μοναδική στην ιστορία που βίωσε μία συντονισμένη κρίση δημοσίου χρέους, ελλειμμάτων, χρηματιστηρίου, ακινήτων και τραπεζών – τα οδυνηρά αποτελέσματα της οποίας θα διαρκέσουν για πάρα πολλά χρόνια.

Άποψη 

Αρκετοί θεωρούν ότι, οι οικονομικές κρίσεις είναι το αποτέλεσμα χρηματιστηριακών κραχ – κάτι που δεν ισχύει, αφού ακόμη και για την κρίση της δεκαετίας του 1930, γνωστή ως Μεγάλη Ύφεση, οι τραπεζικές αναταράξεις του 1931 ήταν σημαντικότερες από το κραχ του 1929, όπως επίσης το 1987. Ως εκ τούτου, η κρίση των ενυπόθηκων δανείων χαμηλής εξασφάλισης του 2007 στις Η.Π.Α. ήταν πολύ πιο καταστροφική, από το κραχ των εταιρειών διαδικτύου του 2000 (φούσκα dotcom) – επειδή προκάλεσε μία τραπεζική κρίση, αφού τα ενυπόθηκα δάνεια είναι άμεσα συνδεδεμένα με τις τράπεζες.