MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 13 Αυγούστου 2017

Έλληνες υπάλληλοι δύο ταχυτήτων - Καλύτεροι μισθοί στο Δημόσιο από τον ιδιωτικό τομέα.

Οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα μειώθηκαν πιο γρήγορα και με μεγαλύτερο ρυθμό σε σχέση με τον δημόσιο τη τελευταία διετία, ενώ σήμερα κατά μέσον όρο οι μισθοί στο Δημόσιο ξεπερνούν κατά 15% τους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα.

Οι μισοί υπάλληλοι του ιδιωτικού τομέα έχουν αμοιβές που δεν ξεπερνούν τα 800 ευρώ και την ίδια στιγμή στο Δημόσιο οι εργαζόμενοι έχουν τουλάχιστον κατά 50%, αμοιβές άνω των 1.000 ευρώ. Μάλιστα μόλις το 11% των εργαζομένων στο Δημόσιο έχει αμοιβές κάτω από τα 800 ευρώ, ενώ την ίδια ώρα μόλις το 17% των υπαλλήλων και εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα έχουν μισθό πάνω από τα 1.000 ευρώ.

Γ.Κοντογιώργης: Πηγή δεινών η κομματοκρατία

O καθηγητής στο Πάντειο Γιώργος Κοντογιώργης, μιλώντας στο Ράδιο 9,84 και στο Γιώργο Σαχίνη, αναφέρθηκε στη διαχρονική παθογένεια του Ελληνικού Πολιτικού Συστήματος και το ιδιότυπο όπως είπε καθεστώς της κομματοκρατίας που ακόμα και στα μεγάλα Εθνικά και εσωτερικά ζητήματα της χώρας είναι η πηγή όλων των δεινών για τον Ελληνισμό.

ΟΡΟΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ;

Έκρηξη ληξιπροθέσμων οφειλών προς το δημόσιο και έκρηξη της φοροδιαφυγής, διατυμπανίζουν συνεχώς όλα τα ΜΜΕ.

Μήπως τελικά, έτσι επιβιώνει αναγκαστικά ο κόσμος αυτή τη στιγμή;

Ναι είναι γεγονός ότι μακροπρόθεσμα, η προσπάθεια προσωπικής επιβίωσης του καθενός κάνει κακό στο κοινωνικό σύνολο. 

Διδάγματα από την ασιατική λαίλαπα

Αυτήν την εποχή κλείνουν είκοσι χρόνια, από τότε που εκατομμύρια άνθρωποι στην ανατολική και νοτιοανατολική Ασία βυθίστηκαν σε μία οδυνηρή κρίση, με αφετηρία τις ονομαζόμενες τίγρεις – τη Νότια Κορέα, την Ταιβάν, το Χονγκ Κονγκ τη Σιγκαπούρη και την Ταϊλάνδη.

Η κρίση γονάτισε τους Έλληνες: «Έκοψαν» ακόμα και το γάλα

ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΧΟΥΝ... ΣΦΙΞΕΙ ΤΟ ΖΩΝΑΡΙ ΟΣΟ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ

Βασικά είδη έχουν βγάλει από τη διατροφή τους οι Έλληνες εξαιτίας της σκληρής λιτότητας και των μνημονίων που έχουν «τσακίσει» το εισόδημά τους.
Οι καταναλωτές έχουν μειώσει σε πολύ μεγάλο ποσοστό τις δαπάνες τους την τελευταία διετία.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» οι Έλληνες έκοψαν εκτός από το γάλα, το τυρί, το γιαούρτι, τα ζυμαρικά, το ελαιόλαδο, το κρέας, ακόμα και το χαρτί της τουαλέτας.

Τα πετρέλαια του ΣΥΡΙΖΑ

Χρειάστηκαν δυόμισι χρόνια και τρεις διαφορετικοί υπουργοί, Παναγιώτης Λαφαζάνης, Πάνος Σκουρλέτης και Γιώργος Σταθάκης, για να αντιληφθεί ο ΣΥΡΙΖΑ την σημασία της αξιοποίησης του εθνικού μας πλούτου.

Από τα πετρέλαια της Βενεζουέλας του Νίκου Παππά και το "θα τους αλλάξουμε τα… πετρέλαια" της εποχής Λαφαζάνη, η κυβέρνηση δείχνει να έχει περάσει σε μια πιο πραγματιστική αντίληψη ως προς την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων, όσο φυσικά της το επιτρέπει το συριζαικό της DNA.