MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 17 Αυγούστου 2017

Οι Ρωμαίοι για τους Ελληνες - Δεν κάνει κακό να κοιταζόμαστε ενίοτε στον καθρέπτη της Ιστορίας μας

Ο Ρωμαίος συγκλητικός Μενένιος Άπιος που έζησε στην Ελλάδα επί ρωμαιοκρατίας, έστειλε επιστολή στον ανθύπατο Ατίλιο Νάβιο, που τοποθετήθηκε στην Αχαΐα ως διοικητής, στην οποία επιστολή αναλύει τους χαρακτήρες των Ελλήνων για να τον διευκολύνει να τους διοικήσει καλύτερα.

Η επιστολή αυτή μεταφράστηκε από τα Λατινικά από τον Κωνσταντίνο Τσάτσο και επειδή δεν έχει χρονολογία γραφής, εικάζεται, ότι πρέπει να γράφτηκε στα προχριστιανικά χρόνια.

Γιατί ο Λόρδος Rothschild "ξεφορτώνεται" μετοχές, τι "φοβάται", τι αγοράζει

Ο Λόρδος Jacob Rothschild δήλωσε ότι τα "πρωτοφανή" υψηλά επίπεδα τιμών των μετοχών και η γεωπολιτική αναταραχή τον ανάγκασαν να μειώσει τις επενδύσεις του στο χρηματιστήριο.

Ο 81χρονος τραπεζίτης προειδοποίησε ότι οι υψηλές τιμές των μετοχών στις ΗΠΑ και το τέλος της νομισματικής χαλάρωσης είναι οι κύριοι λόγοι ανησυχίας οι οποίοι τον οδηγούν να περιορίσει την έκθεσή του στις αγορές.

Συνέντευξη του Ν. Λυγερού στην εκπομπή ''Μαζί''

Συνέντευξη του Ν. Λυγερού στην εκπομπή ''Μαζί''. DRTV 

17/08/2017

Με θέμα : Ορυκτός Πλούτος, ΑΟΖ, Ενέργεια


ΜΑΖΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΣΤΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΗΝ ΜΑΖΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΣΤΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ 

Η παράνομη επιβολή των capital controls η οποία επεβλήθη με το υποτιθέμενο πρόσχημα της μαζικής φυγής κεφαλαίων από το Ελληνικό τραπεζικό σύστημα παραβιάζοντας θεμελιώδεις αρχές λειτουργίας της ΕΕ και πιο συγκεκριμένα του άρθρου 63 της συνθήκης της Λισαβόνας ήταν αιτία να υπάρξει εισαγγελική έρευνα για τις μεθοδεύσεις σε επίπεδο πολιτικής αλλά και κεντρικής τράπεζας.

Τα στοιχεία τα οποία δημοσίευσε η Τράπεζα της Ελλάδος την επίμαχη περίοδο επιβολής περιορισμού κίνησης κεφαλαίων αποδεικνύουν το μέγεθος του οικονομικού εγκλήματος που διατελείται στην Ελλάδα.